Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

2015 ευχές για Καλή Χρονιά

 Ο Τσοπάνος της Αράχωβας σας εύχεται Καλή Χρονιά.

  Οι θερμότερες ευχές μου για  Αγάπη, Χαρά, Ευτυχία και Υγεία πάνω απ' όλα.



Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αφήστε μας να ονειρευτούμε!

 


Μαυρόπουλος Χρίστος
Χρονογράφημα

Αφήστε μας να ονειρευτούμε!

Μια χαραμάδα στο σύμπαν...στη γης...στο παραθύρι...στην καρδιά μας.
Από κει μπαίνει ΤΟ ΦΩΣ στα σώψυχά μας!
Και τόνειρό από κεί.
Και δε διαφέρει τόνα απ' τ' άλλο.
Παντού χωράνε και τα δ. Στο νου, μες στην καρδιά μας, στα μάτια μας π' ανοιγοκλείνουν  θαμπωμένα!
Λες, πως και τα δυο, δεν έχουν ηλικία!
Μα κι αν την έχουν, δεν τη χωράει το φεγγί μας.

ΤΟ ΦΩΣ!
Δεν ξέρω αν εκείνο παίρνει κάτι από ΕΜΑΣ.
Όμως εμείς, πολλά απ' αυτό!
Κι ίσως δίχως ΕΝΑΣ και νάχε, λέει, ίσως μεγάλη μοναξιά.
Γιατί θωρείτε το πως με πρεμούρα πιλαλάει τα πρωϊνά...πως μπαίνει απ' τη χαραμάδα, μια αχτίνα λαμπερή, στραφταλιστή στην κάμαρά μας...
Και πάει ντογρού στα βλ΄ρά μας...παίζει μ' αυτά, σβουρίζει, τη νύχτα διαγουμίζει, ώσπου ανοίγουνε τα μάτια μας, τα τσιμπλιασμένα...τον τρόγυρο αναβλεμματίζει, τη μύτη μας, το στόμα και τα χρειασίδια μας...και δίχως άλλη αναβολιά, πάει στο μέρος της καρδιάς μας!

Εκεί που η πίστη μας, οι έγνοικαι το κρυφό μας όνειρο!
Το όνειρο που όλοι μας, το κρύβουμε καλά.
Σαν το χρυσάφι, στο πιο βαθύ λαγούμι.
Κι είναι στ' αλήθεια βαθύπατη, βαθύχωρη η καρδιά μας.
Χωράει ντέρτια και αρμενίσματα του νου.
Λύπες, χαρές και βάσανα πολλά.
Και τ' όνειρο το χώρεσε. Κι ας έχει τόσα απόσκια η ζωή μας.

Ευχές απο τον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας


Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαίνια για το χιονοδρομικό Παρνασσού με νέους σταθμούς και αναβατήρες


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των έργων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, το οποίο «εγκαινιάζει» τη λειτουργία του για τη χειμερινή περίοδο 2014-15 στις 20 Δεκεμβρίου.

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου που υλοποιεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσω ΕΣΠΑ σε συνεργασία με άλλους φορείς ανακοίνωσε ότι για έβδομη διαδοχική χρονιά η τιμολογιακή πολιτική θα παραμείνει ίδια για τους χρήστες του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ θα συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι παρεχόμενες εκπτώσεις. Η πρώτη φάση του προγράμματος προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ περιελάμβανε τη δημιουργία νέων σύγχρονων σταθμών και αναβατήρων. Χάρη στις δυνατότητες του νέου αναβατήρα τύπου Combi, κάθε επισκέπτης επιβιβαζόμενος σε μία γόνδολα στον κάτω σταθμό, που έχει υψόμετρο 1.750 μ. μπορεί πλέον να φθάνει απευθείας στην κορυφή Κελάρια των 2.250 μ. σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Για την ασφαλή επιβίβαση των χιονοδρόμων στις εξαθέσιες καρέκλες του αναβατήρα Βάκχου εγκαταστάθηκε ειδικός αυτόματος κυλιόμενος διάδρομος. Επίσης, διαμορφώθηκε μία νέα πίστα (Αφροδίτη Νο 1α) με μεγάλο πλάτος, η οποία προσφέρεται για καλούς χιονοδρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός για τη δεύτερη φάση του προγράμματος εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου στη θέση Φτερόλακα θα ξεπεράσει τα 13,6 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα το ποσοστό απορρόφησης από τον προϋπολογισμό της δεύτερης φάσης του προγράμματος έχει φθάσει σε ποσοστό 15%. Τα έργα αυτής της φάσης αναμένεται να ολοκληρωθούν

Ερώτηση από τον Γ.Σταθά σχετικα με δημοσιεύματα για ΕΔΕ που αφορά τον Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού



http://1.bp.blogspot.com/-FM6LUs7cCTo/VIwBQv0a3_I/AAAAAAAAzyI/uxmp89MI0tA/s1600/gfhfg.jpg
12/12/2014
Ερώτηση και Α.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς
-Οικονομικών
-Τουρισμού
Θέμα: Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση για τις πράξεις του Διευθυντή της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Διευθυντής ήταν και ταυτόχρονα ιδρυτής-εταίρος δύο τεχνικών εταιρειών οι οποίες συμμετείχαν σε διαγωνισμούς προμηθειών για το ΧΚΠ και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων συντήρησης, στο τομέα δηλαδή διαχείρισης και ευθύνης του Διευθυντή.
Με βάση τα ανωτέρω,

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ζούμε τις αναταράξεις εντός του πολιτικού συστήματος.

Όλα αυτά τα απίστευτα που ζούμε είναι τα αποτελέσματα ενός σάπιου πολιτικού συστήματος. Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα κλειστό, οικογενειοκρατικό και πλήρως αυτονομημένο από κάθε κοινωνική αναφορά.
Η κοινωνία δεν μπορεί να επέμβει. Οι υπήκοοι
(και όχι φυσικά πολίτες), δεν έχουν κανέναν θεσμικό ρόλο για να μπορούν να επέμβουν στο παραμικρό.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες εδώ και 200 σχεδόν χρόνια σύρονται από καταστροφή σε καταστροφή, από προδοσία σε προδοσία. Όλα αυτά οφείλονται σε προσωπικές φιλοδοξίες και διαγκωνισμούς πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων αποκλειστικά εντός του πολιτικού συστήματος.
Το αυτονομημένο ελληνικό πολιτικό σύστημα, προτιμά να έχει αφεντικά στην οικονομική ολιγαρχία και να σύρεται από το εξωτερικό, παρά να ακουμπήσει πάνω στο λαό και να πορευτεί μαζί του. Αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός κλειστού πολιτικού συστήματος.
Δυστυχώς, αυτές τις μέρες ζούμε και πάλι τις αναταράξεις εντός του ελληνικού πολιτικού συστήματος, τις οποίες φυσικά θα πληρώσουμε όλοι εμείς η απομονωμένη κοινωνία.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση Γιάννη Καράμπελα με τον δήμαρχο Δ.Α.Α. Γιάννη Γεωργακό





Την Τρίτη 02.12.2014, στο δημαρχιακό μέγαρο στο Δίστομο, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα με το δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, κ. Γιάννη Γεωργακό.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα προβλήματα, αλλά και τις προκλήσεις και προοπτικές του διευρυμένου δήμου Δ.Α.Α. , καθώς με κορωνίδα την Αράχωβα που αποτελεί το δημοφιλέστερο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της χώρας, η ευρύτερη περιοχή μπορεί ν’ αναπτύξει τις τεράστιες τουριστικές της δυνατότητες, 12 μήνες το χρόνο.

Όπως συμφώνησαν και οι δυο τους, ο δήμος Δ.Α.Α. αποτελεί μια ιδιαίτερα ευνοημένη περιοχή λόγω γεωγραφικής θέσης, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε μια δεξαμενή 5,5 εκατομμυρίων δυνητικών επισκεπτών, συνδυάζοντας το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και εσχάτως από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, με το πολύ γραφικό παραλιακό μέτωπο της Αντίκυρας και το αριστουργηματικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά που μετράει 1200 χρόνια ιστορίας.

Αναφορικά με το αίτημα του κου δημάρχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Καράμπελας στάθηκε στη συμβολή της παρούσας κυβέρνησης με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει να προσδιορίσει το ύψος των χρημάτων που μπορεί ν’ αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση.

Ο κος δήμαρχος ζήτησε επίσης από τον κ. Καράμπελα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του δήμου, για την ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής υπόγειας σήραγγας που θα λύσει το μεγάλο και χρονίζον κυκλοφοριακό πρόβλημα, στο παραδοσιακό κέντρο της Αράχωβας.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Απολογισμός από την συνέλευση των κατοίκων στο Στείρι (29/11/2014)

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Στειρίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ακόλουθα θέματα:
·         Ζώνες αντιπυρικής προστασίας: Καθαρισμός και συντήρηση δρόμων αντιπυρικής προστασίας και η διερεύνηση δυνατότητας διάνοιξης και δεύτερης ζώνης στη Σκαριτσά ( θέση Κούκος)
·         Ανεμογεννήτριες : Αντισταθμικά οφέλη και ημερίδα ενημέρωσης - εξέτασης  των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων
·         Επέκταση ,συμπλήρωση δικτύου δημοτικού φωτισμού ( Προφήτης Ηλίας-Γκούρ τσιπούαμ , Μπέργουρας ,Πουλάκι-Καβουρκιές.
·         Ταχυδρομείο
·         Αγροτικό ιατρείο

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ‏



ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Βοιωτίας και η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ, σας προσκαλούνε σε ανοιχτή εκδήλωση και συνέντευξη τύπου με την π. Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Συλβάνα Ράπτη για την πορεία του χώρου προς το συνέδριο, την Τετάρτη 3 Δεκέμβριου στις 18.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Κλείνει οριστικά το Λιοτρίβι της Αράχωβας;




ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


ΑΠΟΦΑΣΗ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ87Α/07-06-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της
αποκεντρωμένης διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Το Ν. 6422/34,το από 15 Οκτ.1922 Β.Δ. ,το από 16 Μαρτίου 1950 Β.Δ. ,όπως τροποποιήθηκε και
συμπληρώθηκε με το από 24 Νοεμβρίου 1953 Β. Διάταγμα.
3. Το N. 3852/10 (ΦΕΚ 87 Α/7-6-2010) : Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης
Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης.
4. To Π.Δ. 148/10 (ΦΕΚ 241 Α/27-12-2010) : Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την αρ.
πρωτ. οικ. 24/07-01-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας "Ορισμός
Αντιπεριφερειαρχών’’.