Ο πανικός από τις δημοσκοπήσειςπου καταφθάνουν στη Συγγρού είναι η αιτία της ξαφνικής αναθέρμανσης του φλερτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Τα χαμηλά ποσοστά της παράταξης έχουν επιστρατεύσει πλέον κάθε όπλο για τη μάχη και ο "κουρασμένος" δείχνει πρόθυμος να βοηθήσει αφού τα δικά του παιδιά ...μπήκαν στις λίστες του κόμματος. Επιπλέον, βγαίνει μπροστά την ώρα που όπως δείχνουν τα πράγματα το βράδυ των εκλογών προβάρει το κουστούμι της διαδοχής...
Έτσι το πρωί έκανε νέα δήλωση στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά, μία μέρα μάλιστα μετά την γραπτή ανακοίνωση – παρέμβασή του. Ο πρώην "κουρασμένος" από τα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη προς τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο νομό, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να κυβερνηθεί ο τόπος, πρέπει το βράδυ των εκλογών να υπάρξει νικητής. Δίνουμε τον αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά».
Ο κ. Καραμανλής έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, που είχαν κατακλύσει το χώρο έξω από τα γραφεία, ενώ είχε σύντομη συνομιλία με όλους τους υποψηφίους, καθώς και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που επίσης παρέστη στην κομματική εκδήλωση μαζί με τον αδελφό του, Διονύση.
http://www.tokarfi.gr
Μας πηραν τα παντα.Μας ξεπουλησαν.Γιναμε ζητιανοι για να επιβιωσουμε.Και θελουν και την ψηφο μας τωρα?χαχαχαχαχαχα.Εγω ξερω τι θα τους δωσω.Την σιγουρια οτι θα τους ψηφισω,για να τους δουλεψω και γω βρε αδερφε,οπως μας δουλεψαν και μας δουλευουν κι αυτοι.Και την Κυριακη ,καταλαβατε ολοι τι θα παρουν ε?χαχαχαχαχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ αρχαιότερος χαιρετισμός - Ύψωση δεξιάς χειρός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τη μακρινή αρχαιότητα, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν διάφορες χειραψίες και χαιρετισμούς, τόσο ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης, όσο και ως έκφραση αλληλοσεβασμού. Κάθε λαός έχει καθιερώσει στις παραδόσεις του συγκεκριμένες μορφές χαιρετισμών, οι οποίες με τη μεγάλη τους ποικιλία εμπλουτίζουν τον κάθε λαϊκό πολιτισμό.
Σε αυτή τη μεγάλη ποικιλία ανθρώπινων χαιρετισμών, υπάρχει ένας που φαίνεται ότι είναι ο αρχαιότερος από όλους, αλλά και ο πιο διαδεδομένος σε όλες τις κοινωνίες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όλοι σχεδόν οι αρχαίοι πολιτισμοί τον χρησιμοποίησαν, όπως αποδεικνύουν οι αρχαιολογικές έρευνες και η ιστορική μελέτη. Πρόκειται για το χαιρετισμό που γίνεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω από το ύψος του ώμου και την παλάμη τεντωμένη.
Ακόμα και σήμερα, όποιο μέρος του κόσμου και να επισκεφτούμε, θα δούμε ότι, όταν ένας άνθρωπος βλέπει ένα φίλο από μακριά, σηκώνει το χέρι του με τεντωμένη την παλάμη για να του πει ένα «γεια», σε ένδειξη καλής διάθεσης, φιλίας και σεβασμού.
Οι Έλληνες, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Ινδοί και οι Θιβετιανοί, οι Κέλτες, οι Ρωμαίοι, οι πρώτοι Χριστιανοί, οι Ιππότες του Μεσαίωνα, ακόμα και οι Ινδιάνοι της αρχαίας Αμερικής χρησιμοποίησαν αυτόν το χαιρετισμό, σε ένδειξη σεβασμού προς κάτι ανώτερο, σε ένδειξη ειρήνης και φιλίας.
Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο, ένας χαιρετισμός διαμέσου του οποίου ο ανθρώπινος οργανισμός μπορούσε να αντλήσει ενεργειακές δυνάμεις από τον Ήλιο, ανυψωνόμενος σε ανώτερες πνευματικές καταστάσεις και νοητικά πεδία . Ο χαιρετισμός αυτός, αποδιδόμενος με τεταμένο το δεξί χέρι, υπήρξε ο πιο συνηθισμένος τρόπος χαιρετισμού μεταξύ των προγόνων μας και συμβόλιζε επίσης ότι ο χαιρετών σε καιρό πολέμου υψώνει το χέρι για να λάβει το όπλο να πολεμήσει και σε καιρό ειρήνης για να λάβει το εργαλείο να εργαστεί.
Ο χαιρετισμός της υψώσεως της δεξιάς χειρός, ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις Δωρικές και Πελασγικές κοινωνίες. Φαίνεται να πρωτοεμφανίζεται κατά τις ιερουργίες στις οποίες οι ιερείς χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τα αγάλματα των θεών. Όταν λεγόταν η φράση «Χαίρε (τάδε θεέ ή τάδε θεά)» τότε ύψωναν την δεξιά χείρα, σε ένδειξη σεβασμού. Χαρακτηριστικό αυτού του χαιρετισμού, είναι ότι η παλάμη δεικνύεται προς το χαιρετιζόμενο πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έδειχναν οι ιερείς την καθαρότητα των προθέσεών τους. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους. Παράλληλα, χαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο, έδειχναν προς τους θεούς ότι ήταν και καθαροί ψυχικά απέναντί τους.
Ο σεβασμός στους θεσμούς στην αρχαία Ελλάδα, ήταν κάτι το πολύ σημαντικό. Όπως επίσης ήταν πολύ σημαντικό το θέμα της εμπιστοσύνης. Για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω (καθαρότητα προθέσεων κ.α.), ο χαιρετισμός αυτός ήταν μία αρχή ένδειξης καλής πίστης, πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί η εμπιστοσύνη. Όπως είδαμε, η λέξη που συνόδευε αυτόν τον χαιρετισμό ήταν το «χαίρε».
Τα χρόνια πέρασαν κι ο χαιρετισμός αυτός, παρέμεινε στην συνείδηση του λαού και ειδικά των Ελλήνων, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας
(ΕΛ.ΕΛ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αρνιά σφαγιάστηκαν το ΠΑΣΧΑ, τα πρόβατα τον Μάιο.........!Το νου σας,Ελληνες.
Aντέξαμε 2 χρόνια χαράτσια ,ανεργία ,εγκληματικότητα ,ψέματα. Υπομονή Έλληνες 10 και σήμερα για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή