ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Χωρίς τη στήριξή τους, την υλική προσφορά τους, αλλά και την ηθική συμπαράσταση και προθυμία τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, η λειτουργία των Εργαστηρίων δεν θα ήταν εφικτή.
Προσφορά εργασίας και υλικών
Συγκινητική υπήρξε η προσφορά των ξυλουργών της Αράχωβας πού προσέφεραν τα 7 τελάρα του χρυσοκεντήματος: Ευχαριστούμε τον Νίκο Κολόβαρη, τον Ανδρέα Ρήγα, τους Γιάννη και Λουκά Κολόβαρη, τους Στέφανο και Νίκο Σπηλιώτη και τον Ανδρέα Ρήγα.
Επίσης, ευχαριστούμε τους Δημήτρη Παναγάκο και Γιώργο Αλιφρακγή που πρόσφεραν τα στηρίγματα των τελάρων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο Αλιφραγκή που με προθυμία και ανιδιοτέλεια έδωσε λύσεις σε πολλά τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν.
Προσφορά υλικών για τα Εργαστήρια και οικονομική ενίσχυση του έργου.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε...
επίσης τον Λουκά Ζάμπα για την προσφορά της τσόχας για το σωκάρδι, την Βιολέττα Ρέββα για την προσφορά της τσόχας για το σιγκούνι, το Γιάννη Γιαννοκολουκά, που με προθυμία έδειξε το κόψιμο της τσόχας για το σωκάρδι, την κ. Δήμητρα Ταξιάρχη, που πρόσφερε εξοπλισμό αργαλειού, την κ. Ελένη Αποστολοπούλου, που προσέφερε νήματα για τα υφαντά, τον πρώην Δήμαρχο Γεώργιο Ανδρέου-Λεόντιο, που πρσέφερε στημόνια για τους αργαλειούς και για την οικονομική ενίσχυση, το Σύλλογο των Αραχωβιτών της Αθήνας και του Πειραιά, που προθυμότατα κάλυψε τη δαπάνη για τα πανάκριβα υλικά του χρυσοκεντήματος, τους συμπατριώτες μας Γιώργο Ανδρέου, Κώστα Κουτσούμπα, Κατίνα Παναγάκου, Βαγγέλη Νικολιδάκη, Παναγιώτα Χαιροπούλου, Γεώργιο Παπανικολάου και Θωμά Μπακάλη για την οικονομική ενίσχυση, το Νίκο Βελέντζα για τη βοήθειά του στην καταγραφή δωρεών, το Γιάννη Σύρο για την βιντεοσκόπηση παραδοσιακής διαδικασίας για τα μιτάρια που έλαβε χώρα στο Λαογραφικό Μουσείο, το Γιάννη Ράπτη για τη φιλοξενία του στον κούρο και την προσφορά των μαλλιών για τις ανάγκες του Εργαστηρίου της υφαντικής, όσες κυρίες βοήθησαν την κ. Γιούλα Γεωργακού και την κ. Χρυσαφούλα Σπάρταλη στο διάσιμο του στημονιού που έγινε στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου, την κ. Μαρία Τριανταφυλοδήμου, που κοπίασε για την παρασκευή των παραδοσιακών κερασμάτων στο διάσιμο και τις κυρίες που τη βοήθησαν, το Θανάση Αποστολόπουλο που πρόσφερε το μέλι για τα γλυκά καθώς και τους καταστηματάρχες της Αράχωβας για τις διευκολύνσεις σχετικά με την εξόφληση των οφειλών.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε και στο Στάθη Γιαννέλο, που προσφέρει στο εξής την αποζημίωσή του ως Δημοτικός Σύμβουλος για την οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας των Εργαστηρίων και του Λαογραφικού Μουσείου.
Τέλος, ευχαριστούμε τους Αραχωβίτες και τις Αραχωβίτισσες, που αγκάλιασαν με πολύ αγάπη τη λειτουργία των Εργαστηρίων, τα οποία αποτελούν υπόθεση όλης της Αράχωβας.
Επειδή οι προσφορές των συμπατριωτών μας είναι πολλές, θα ακολουθήσουν οι οφειλόμενες ευχαριστίες.
Η Ομάδα Εργασίας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
11 – 7 - 2012
Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση των αργαλειών:
Την οικογένεια του κ. Αθανασίου Κοτοπούλη.
Τον κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου.
Τον κ. Γιάννη Αστερίου Ράπτη.
Τον κ. Ευστάθιο Σιαμήτρο.
Την κ. Μαρία Καλπούζου.
Την κ. Αικατερίνη Παναγάκου (για την παραχώρηση δύο αργαλειών με όλα τα εξαρτήματά τους).
Την κ. Βιολέττα Ξενοδόχου (για την παραχώρηση ενός αργαλειού με όλα τα εξαρτήματα).
Την κ. Καλή Ρεντίφη (για την παραχώρηση ενός αργαλειού με όλα τα εξαρτήματα).
Επίσης ευχαριστούμε για την παραχώρηση μηχανών κεντήματος και ραψίματος τις κυρίες:
Γιάννα Αλτιπαρμάκη – Βλαχαντώνη.
Γιούλα Ανδρέου – Σαμαρά.
Σωτηρία Ζώτου – Παναγιωτίνου.
Παναγιώτα Διαγούρτη.
Παρασκευή Σιαμήτρου.
Βαρβάρα Μαρτίνη.
Βάσω Βαμβακά – Παναγιωτίνου.
Και τον κύριο Λουκά Σταύρου.
Η Ομάδα Εργασίας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
12 – 7 – 2012
Ευχαριστούμε θερμά τις Αραχωβίτισσες, που με προθυμία και ανιδιοτέλεια και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για την Αραχωβίτικη Παράδοση και τη συνέχισή της, διδάσκουν στα Εργαστήρια των Παραδοσιακών Τεχνών στο Λαογραφικό Μουσείο.
Ευχαριστούμε
Τις υφάντρες:
Την κ. Αικατερίνη Παναγάκου, την κ. Μαρία Γαμβρούλη, την κ. Πανωραία Στεφανοπούλου, την κ. Χρυσάφω Σπάρταλη, την κ. Στέλλα Οικονόμου και την κ. Στέλλα Αγγελή. Επίσης ευχαριστούμε την κ. Γιούλα Γεωργακού που έδειξε το διάσιμο και την κ. Χρυσάφω Σπάρταλη που έπλεξε τα μιτάρια.
Τις κεντήστρες:
Την κ. Καλή Ρεντίφη, που διδάσκει την τέχνη του χρυσοκεντήματος στην τοπική μας φορεσιά και το κέντημα με κορδόνι στο σωκάρδι και την τσόχινη ποδιά. Την κ. Παναγιώτα Χαιροπούλου, που διδάσκει το τιρ-τίρ. Την κ. Βιολέτα Ρέββα για τη ραφή του σεγκουνιού, το κέντημά του με κόκκινα νήματα και τη ραφή της καμζόλας. Την κ. Ζωή Κουτσονικόλα για τη ραφή και το κέντημα του σεγκουνιού με κόκκινα νήματα. Την κ. Αθανασία Κουτσούμπα για την πουκαμίσα της φουστανέλας, τη σκούφια και το γυναικείο πουκάμισο. Την κ. Χαρίκλεια Κομνά για τη μαντίλα.
Την κ. Βασιλική Αλιφραγκή και την κ. Χριστούλα Αλιφραγκή – Μήτσου που διδάσκουν την τέχνη του ασπροκεντήματος και του κοφτού, επίσης το ράψιμο της φουστανέλας και του κολλαριστού. Την κ. Ζαφειρούλα Χαρίτου που διδάσκει παλιούς τρόπους κεντήματος. Την κ. Γιαννούλα Λαζαρή, που δείχνει το πλέξιμο με βελονάκι και σαΐτα και την κ. Χρυσάφω Σπάρταλη το πλέξιμο με βελόνες. Επίσης την κ. Γιούλα Γεωργακού για το πλέξιμο του κορδονιού και την κατασκευή της φούντας.
Τέλος ευχαριστούμε όσες κυρίες διέθεσαν πολύτιμο χρόνο και κόπο για τη λειτουργία των Εργαστηρίων.
Η Ομάδα Εργασίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια σε greekglish δεν θα δημοσιεύονται