Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με εκπροσώπους των μαρτυρικών πόλεων. Ήταν και ο Αθ. Πανουργιάς εκεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-
 AΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
   
 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
    ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ   ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940-1945 ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

    20.1.2011

     
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλώς τους φίλους μου. Πώς είστε; Χαίρομαι που σας βλέπω.

   

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Βουλευτής - επίτιμος Πρόεδρος Δικτύου): Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας δεχθήκατε.

   

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρέος μου. Και μάλιστα ήρθατε και σε επίκαιρη στιγμή.

   

    Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και για τις μαρτυρικές πόλεις.

   

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρέπει όμως να σας πω και κάτι και το θυμάστε όλοι: Το 1995, ο Υπουργός Εξωτερικών Παπούλιας έδωσε εντολή στον πρέσβη της Ελλάδος στο Βερολίνο Ι.Μπουρλογιάννη να κάνει ρηματική διακοίνωση ότι απαιτούμε όλες τις αποζημιώσεις και ιδιαίτερα των μαρτυρικών τόπων.

   

    Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι εθνική υποχρέωση.

   

    Στη συνέχεια ο κ.Α.Παπαδόπουλος συστήνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον νέο Δήμαρχο Πυλαίας και Χορτιάτη κ.Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον κ.Μιχάλη Γεράνη - τ.Δήμαρχο Χορτιάτη και Πρόεδρο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, τον κ.Γεώργιο Λαζουρά - Δήμαρχο Καλαβρύτων και Αντιπρόεδρο του Δικτύου και τον κ.Αθανάσιο Πανουργιά - τ.Δήμαρχο Διστόμου και μέλος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, τον κ.Ευτύχιο Δασκαλάκη, τ.Δήμαρχο Κανδάνου Κρήτης και τ.Πρόεδρο του Δικτύου.

   

    Ε.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για μας χρόνια τώρα. Μαζί με σας, με τη βοήθειά σας ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα.

   

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και μαζί θα το τελειώσουμε.

   

    Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, η σημερινή μας επίσκεψη έχει άλλο χαρακτήρα. Το Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος μετά από μεγάλη προσπάθεια πολλών ετών, κατάφερε να εκδόσει το Λεύκωμα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.

    Είναι μια προσπάθεια που κάναμε εδώ και πολλά χρόνια και τώρα καταφέραμε να εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη και έχουμε πλέον στα χέρια μας ένα βιβλίο, που μπορεί ο καθένας και περισσότερο οι νέοι μας να γνωρίσουν την ιστορία της περιόδου εκείνης, που ήταν η πιο φριχτή περίοδος στην ιστορία της χώρας μας. Είναι όλα τα Ολοκαυτώματα περασμένα σ’αυτό το βιβλίο.

   

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θερμά συγχαρητήρια. Και πρέπει τη δεύτερη προσπάθεια να την κάνετε και σε μια ξένη γλώσσα, για να μπορώ να το δίνω και εγώ. Όταν θα έρθει ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας να μπορώ να του το δώσω για να το μελετήσει.

   

    Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως, κύριε Πρόεδρε, για να μάθουν την ιστορία μας και οι νέοι της Ευρώπης. Και σας ευχαριστούμε επίσης που δεχθήκατε να προλογίσετε το βιβλίο μας αυτό.

   

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είμαστε όλοι μαζί σ’αυτή την προσπάθεια.-

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΑΝ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΣΑΝ ΤΙ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΙΑ? ΕΛΕΟΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σαν πρόεδρος του Δικτύου μαρτυρικών πόλεων

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ? ΕΤΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ???ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!
ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ(!) ΕΙΝΑΙ......