Εναν συγκλονιστικό αγώνα δίνει αυτές τις ώρες – κυριολεκτικά βήμα-βήμα – η δρομέας   Σοφία Κασίμη που συμμετέχει στον υπερμαραθώνιο  «Σπάρταθλο»  Αθήνα -Σπάρτη (246 χλμ) και  τρέχει για τα παιδιά με καρκίνο, για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη να στηρίξει εμπράκτως το Σύλλογο Γονιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ»!
Τραυματισμένη από πτώση σε μικρή χαράδρα χθες την νύχτα όταν της τέλειωσε η μπαταρία του φακού της, σηκώθηκε με τη βοήθεια μιας ξένης  αθλήτριας και με  πρησμένο πόδι συνεχίζει παρά την φιλική συμβουλή των γιατρών να σταματήσει για να προστατέψει το πόδι της!

«’Ηδη  τρέχει συνεχώς και ασταμάτητα επί 33 ώρες  και θέλει ακόμα 15 χιλιόμετρα για να φθάσει στην Σπάρτη και να τερματίσει. Πριν λίγο, όπως μας πληροφόρησαν οι εθελοντές – μαραθωνοδρόμο της ΦΛΟΓΑΣ -άνοιξε η μύτη της αλλά δεν τα βάζει κάτω:  « Θα τερματίσω πάση  θυσία για τη ΦΛΟΓΑ και τα παιδιά της!»  είπε πριν από λίγο στον άντρα της Τάσο και την 12 χρόνη κορούλα της Δήμητρα που την ακολουθούν συνεχώς για συμπαράσταση.
Η Σοφία είναι μία από τους 350 αθλητές από όλο τον κόσμο που από χθες το πρωί, στις 7 πμ, ξεκίνησαν απο την Ακρόπολη την ιστορική διαδρομή.
Οι πρώτοι αθλητές  υπερμαραθωνοδρόμοι  έχουν ήδη τερματίσει – το όριο είναι  στις 7 μμ σήμερα.
«Το παλεύει γερά, έχει κότσια, έχει και την ευχή και την αγάπη μας»  λέει ο Παύλος Διακουμάκος, μαραθωνοδρόμος και αυτός της «Φλόγας»  που ετοιμάζεται για το  Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης  σε λίγες ημέρες – θα τρέξει με άλλους εθελοντές πάλι για τη ΦΛΟΓΑ.
Η Σοφία Κασίμη είναι ναυαγοσώστρια και γνώρισε στη δουλειά της παιδιά με καρκίνο και σε αυτά αφιερώνει τα βήματά της.
Φέτος  τρέχει 3η φόρα στο Σπάρταθλο – τις προηγούμενες δεν κατάφερε να τερματίσει. Προπονείται με την ομάδα των μαραθωνοδρόμων της Φλόγας κάθε βδομάδα  και  φέτος θέλει να τα καταφέρει!
Γι αυτό, λένε οι φίλοι της, που νοερά είναι κοντά της σε κάθε βήμα της, αψήφησε  την κακοτράχαλη πολλές  φορές διαδρομή, αψήφησε τραυματισμούς, εξουθένωση.
Για αυτό  σηκωνόταν όταν έπεφτε: «’Εχει τη ΦΛΟΓΑ  στην καρδία της» , λέει ο κ. Διακουμάκος.
Μαζί της  έχει και τη φανέλα με το σήμα του Συλλόγου   για να τη φορέσει μόλις φθάσει στο τέρμα!.
Κράτα Σοφία!
http://www.prionokordela.gr