Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Χωριό στην Κένυα με wi-fi και φανατικούς του Twitter!

Με την Αράχωβα τι γίνεται; 

Hotspot, wi-fi, έξυπνος οικισμός και πράσινα άλογα. Μας έβαλε τα γυαλιά και η Κένυα, και ας το έχουμε πληρώσει πανάκριβα

Εδώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς ποιά είναι η είδηση! Ότι όλοι οι κάτοικοι ενός χωριού στην Κένυα τουιτάρουν; Ή ότι όλο το χωριό έχει wi-fi;

Όπως και να' χει η ιστορία είναι η εξής:

Ο κοινοτάρχης ενός χωριού στην Κένυα, με μικρά πέτρινα σπιτάκια έλαβε ένα επείγον τηλεφώνημα ότι κάποιοι ετοιμάζονταν να εισβάλουν στο σπίτι του δασκάλου.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει μήνυμα στο twitter. Τότε, όλοι οι χωρικοί μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι του δασκάλου, υποχρεώνοντας τους ληστές να το βάλουν στα πόδια!

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας είναι ο πιο δημοφιλής στο χωριό, αφού όλοι ενημερώνονται για τα πάντα και για τα καλά και για τα άσχημα.


Επίσης πρέπει να γίνει μια διευκρίνιση. Κι αν φαίνεται περίεργο χωρικοί στην Κένυα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο twitter μέσω smartphones η εξήγηση είναι απλή. Δεν έχουν smartphones αλλά μια ειδική υπηρεσία που τα tweets του κοινοτάρχη φτάνουν σε όλους μέσω απλού sms!



http://www.newsit.gr

2 σχόλια:

ΚΟΥΚΟΥΡΑ είπε...

ΦΙΛΕ ΤΣΟΠΑΝΕ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ HOT-SPOT ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ(13-2-2012)

ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΜΑΕΛΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

O έξυπνος οικισμός της Αράχωβας το μόνο που κάνει περιοδικά είναι να δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπαίνει για 2-5 λεπτά στο internet. Όλα τα υπόλοιπα για τ αοποία πληρώθηκαν 1,2 Εκατ Ευρώ δεν δούλεψαν ποτέ παρά μόνο την ημέρα της παρουσίασης του έξυπνου οικισμού! Αντί λοιπόν να ζητηθούν εξηγήσεις και χρήματ απίσω στον Δήμο για την υπερβολική δαπάνη που δεν προσφέρει τίποτε σε κανέναν αποκρύφθηκε το θέμα και δεν συζητήθηκε ποτέ σε κανένα συμβούλιο. Απεναντίας το να κλείσει ο Δήμος της εκατοντάδες λακούβες εντός του οικισμού της Αράχωβας το θεωρεί ΜΗ αναγαίον!