«Προσβάλλει τη φήμη σας. Είναι προδότης και καταζητούμενος στην Ελλάδα!»
Σαν ταύρος εν υαλοπωλείο «κατακεραύνωσε» τον αγαπημένο μας Γιωργάκη...
Έντονη και γεμάτη επιχειρήματα η αντίδραση της κας Βασιλικής
Αρονιάδου, Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine
USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο.Διαβάστε την επιστολή της οργισμένης καθηγήτριας:
"Αγαπητέ κ. Trey Grayson,
διευθυντή του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,
Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, έχω πληροφορηθεί ότι οι υπότροφοι και η ομάδα Σπουδών του Προγράμματος έχει οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», όπου θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου (http://www.iop.harvard .edu / επανασχεδιασμό-europe-led-george-Παπανδρέου).
Παρακαλούμε να κατανοήσετε....
ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, καθώς και για τους ελληνοαμερικανούς οι οποίοι, με απελπισία και αγανάκτηση παρακολουθούν την Ελλάδα να πνίγεται και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταζητούμενος. Ένας άνθρωπος που θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία, ένας άνθρωπος που, ηθελημένα ή αθέλητα (δυστυχώς υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για το πρώτο) φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και για τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό, που κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεών, να χάνουν τις δουλειές τους να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν. Είναι ακατάλληλο για διάσημο ινστιτούτο σαν το δικό σας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να καλέσετε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσφέρει τις ιδέες του σχετικά με την «κρίση χρέους», «λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα", "η λιτότητα θα κάνει τις οικονομίες μας ανταγωνιστικές;" κλπ. Είναι αυτός, αρμόδιος να μιλήσει για λιτότητα και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας; Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "σοσιαλιστή", αμφιβάλλω ότι θα υποστηρίξει τα μέτρα λιτότητας ως μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς αυτό που έσυρε την Ελλάδα σε. Βλέπετε την υποκρισία εδώ; Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία «επιτεύγματα» του, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ένα κατάλληλο πρόσωπο "για να εμπνεύσει τους μαθητές να εξετάσουν τη σταδιοδρομία στην πολιτική και δημόσια υπηρεσία», η οποία είναι η αποστολή του Ινστιτούτου σας;
Καταλαβαίνετε ότι αυτό το άτομο καλείται να οδηγήσει μια ομάδα μελέτης στο ίδρυμά σας (μια πρόσκληση που τιμά τον Γ. Παπανδρέου και δηλώνει ότι έχετε μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν και τις απόψεις του), είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον ελληνικό λαό;
Παρακαλώ μην επιτρέψετε σε αυτά τα σεμινάρια για να συνεχιστούν. Ακυρώστε αυτά τα σεμινάρια με βάση το ότι θα λάβετε πολλές καταγγελίες από Έλληνες, και το αναγνωρισμένου κύρους Ινστιτούτο σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει προγράμματα υπό αμφισβητήσιμη.
Σας ευχαριστώ,
Βασιλική Aroniadou-Anderjaska, Ph.D.
Έρευνα Αναπληρωτής Καθηγητής
Τμήμα Ανατομίας, Φυσιολογίας και Γενετικής και Τμήμα Ψυχιατρικής"
Το πρωτότυπο στα Αγγλικά, κείμενο:
Dear Mr. Trey Grayson, Director of Harvard School Institute of Politics,
From the Website of the Institute, I was informed that the Fellows and Study group Program has organized a series of seminars /discussions, titled "Redesigning Europe", to be presented and led by George Papandreou ( http://www.iop.harvard.edu/redesigning-europe-led-george-papandreou ). Please understand that for the majority of Greeks who live in Greece and experience the hardships, as well as for Greek Americans who, in desperation and indignation are watching Greece drowning and do not know how to help, GEORGE PAPANDREOU IS A WANTED MAN. A man who should be investigated for treason, a man who, intentionally or unintentionally (unfortunately there is a lot of evidence for the former) bears the greatest responsibility for Greece's downfall and for the consequences on the Greek people, which range from closing their businesses and losing their jobs to ending up homeless or committing suicide. It is inappropriate for your prestigious institute, at these crucial times, to invite George Papandreou to offer his insights regarding "sovereign debt crisis", "solutions to global problems", "Will austerity make our economies competitive?" etc. Is he, seriously, the authority to talk about austerity and the impact on a country's competitiveness? Presenting himself as a "socialist", I doubt that he will advocate austerity measures as a means to increase a country's competitiveness. Yet, this is exactly what he dragged Greece into.
Do you see the hypocrisy here? Considering his recent "achievements", is George Papandreou a suitable person "to inspire students to consider careers in politics and public service", which is the mission of your Institute?
Do you understand that inviting this individual to lead a study group in your institution (an invitation that honors G. Papandreou and indicates that you hold high respect for him and his views) is a slap in the face for the Greek people?
Please do not allow these seminars to continue. Cancel these seminars on the basis that you received many complaints from Greeks, and your prestigious Institute cannot afford to organize and sponsor questionable programs.
Thank you,
Vassiliki Aroniadou-Anderjaska, Ph.D.
Research Associate Professor
Dept. of Anatomy, Physiology, and Genetics and Dept. of Psychiatry,
F. Edward Hébert School of Medicine
USUHS / HJF
4301 Jones Bridge Road,
Bethesda, MD 20814
http://www.newsbomb.gr
ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΤΣΟΠΑΝΕ.ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΓΑΠ. ΟΣΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΡΟΦΗ-ΣΧΟΛΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ.ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΠΟΥΛΗ,ΣΑΜΑΡΑ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ,ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΛΕΟΝ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μέρα θα δικαιωθεί λέει χαχαχαχαχα. Ανέπαφε καμμία επαφή με την πραγματικότητα λέμε.. Ο άνθρωπος που μας έσυρε στο ΔΝΤ, καταστρέφοντας τη χώρα, θα δικαιωθεί.. Πονάνε τα μυαλά μας..
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν κάτι ατομάκια σαν τον ΑΝΕΠΑΦΟ που πιστεύουν οτι ο ΓΑΠ έκανε οτι έκανε για να σώσει τη χώρα. Γι΄αυτό αυτή η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί ποτέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΕΠΑΦΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού τον ΓΑΠ δεν τον αφήνουν να φάει στο εξωτερικό, ας έλθει στην πατρίδα, που τον περιμένουμε σε ταβέρνες, γωνίες, στενά, βουνά, ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ, κακομοίρη.
Τσοπάνε από το κέρδος των σχολίων που θα εισπράξεις δώσε μερικά στον Ανέπαφο...
Κρίμα το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησες.... Παρωπίδας έπρεπε να επιλέξεις.
ΦΙΛΕ ΑΝΕΠΑΦΕ Ο ΓΑΠ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009.
Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο.
Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική.
Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπιστεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική κοινωνία.
Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο.
Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.
Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή.
Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδοια, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών.
Θα αποτύχουν.
Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:
Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα
Απόρριψη της λογικής του πραγματικά προβλήματα του τόπου.
συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Είναι βέβαιο ότι, οι «τιμητές» θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.
Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα.¨
ΦΙΛΕ ΑΝΕΠΑΦΕ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε μια πανηγυρική δικαίωση των ιδεών, αλλά και της πολιτικής δράσης του Γ. Παπανδρέου, κατέληξε το Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλι-στικής Διεθνούς στο Καίηπ Τάουν της Ν. Αφρικής.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας επανεξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς, για μια ακόμα θητεία και μάλιστα παμψηφεί !
Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ, ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση υποστήριξε ότι τόσο από την Ευρώπη, όσο και διεθνώς, απουσιάζει η πολιτική βούληση για να προχωρήσει σε προοδευτικές αλλαγές. Ο πρώην πρωθυπουργός, είπε ότι ο ίδιος πάλεψε για αλλαγή και πως η αδράνεια συνεχίζει να «σακατεύει» την παγκόσμια οικονομία.
«Είδα τον ιδεολογικό δογματισμό, τις λανθασμένες υποθέσεις και τα ειδικά συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν οι συντηρητικές δυνάμεις», ανέφερε και σημείωσε ότι «μια ολιγαρχία μερικών τραπεζιτών είναι σήμερα πιο ισχυρή από εκλεγμένες κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς ή ακόμα και κράτη-έθνη».
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα τελευταία χρόνια, σε μια υπερσυντηρητική Ευρώπη, βρήκε συμπαράσταση από τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, οι οποίες κατανόησαν ότι ο αγώνας του ως πρωθυπουργού δεν ήταν για να επιβάλει την ύφεση ως σκοπό, αλλά ότι αυτή ήταν περισσότερο «μια δύσκολη αναγκαιότητα, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, ώστε να δοθεί χρόνος και ελπίδα προκειμένου η Ελλάδα να κάνει βαθύτερες, αναγκαίες αλλαγές».
«Καθώς μια εθνική τραγωδία ξεπρόβαλε, πάλεψα για το λαό μου, μαζί με αυτόν. Απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, παραμείναμε ζωντανοί και περήφανοι», σημείωσε και υποστήριξε ότι οι αξίες που πρεσβεύει η ΣΔ μπορούν να επικρατήσουν και ότι με αυτές μπορούν να δημιουργηθούν, όχι μόνο στην Ελλάδα, βιώσιμες και δίκαιες κοινωνίες», είπε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το παιχνίδι "απόδοσης ευθυνών" του ενός προς τον άλλο στην Ευρώπη είναι επικίνδυνο, υπονομεύει τη δημοκρατία, καλλιεργώντας εθνικισμό και φασισμό και πως ενώ ο καθένας ευθύνεται για την κατάσταση στη χώρα του, η προκατάληψη αποκρύπτει τα πραγματικά ζητήματα.
Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησής του είπε ότι εφαρμόστηκαν σε τρία χρόνια περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιαδήποτε άλλη εξελιγμένη χώρα και πως «εμείς οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα κληρονομήσαμε τεράστιο έλλειμμα και χρέος από τη Δεξιά».
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο λόγος που η προοδευτική εναλλακτική πρόταση δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει παγκόσμια παρά τη σκληρότερη κρίση του καπιταλισμού από τη Μεγάλη Ύφεση, είναι ότι πολύ πιο δύσκολα εφαρμόζονται αυτές οι αλλαγές σε εθνικό επίπεδο σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και συνεπώς, πρότεινε συνεργασία και συντονισμό.
εκ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΨεκασμένος είσαι βλάμ
«Απίστευτος ο μέγας στοχαστής της Ελλάδας…
Καταψήφισε αυτά που ο ίδιος είχε φέρει με τα μνημόνια ως πρωθυπουργός…
Όχι... στο άρθρο 4,
«παρών» ..στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ!»
διάβασε την συνέχεια τι του σέρνει ο Χαρρυ Κλυνν
http://harryklynn.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5690.html
Καλά δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από Διστομίτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνημερωτικά, το τεράστιο έλλειμα και χρέος το κληρονόμησε απ' τον πατέρα του και παραθέτω:
[Ο σοσιαλισμός της αστακομακαρονάδας] Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής.
«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος της οικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».
«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει.
«Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από τη συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Γνώριζε επίσης ο ίδιος –όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου– ότι στην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολάρια, που άλλο που δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει στην κυριολεξία ψήφους και οπαδούς, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.
Με απλά λόγια, λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν: Πρώτον, να διαλύσει την μισητή του –όπως είχε αποκαλύψει στον γράφοντα– Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκιστική, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, αξιοποιώντας τα κατώτατα δυνατά ερείσματα και ένστικτα που μπορεί να διαθέτει ένας λαός.
Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος, επηρεασμένος από τη σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου –ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της– ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στη βάση ορθολογικών επιλογών. Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή». Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική είχε διδαχθεί από ειδικούς επικοινωνιολόγους να καταλαβαίνει την ψυχολογία του όχλου, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται τι θέλει να ακούσει ο ακροατής.