Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Επιτέλους! Λύθηκε το ζήτημα της ονομασίας του Δήμου Δ.Α.Α.! ή Εν ονόματι του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ - Μέρος Γ’.



                             
                                      Του Γιάννη Αν. Λουκά


Οι αναγνώστες, που μου κάνουν την τιμή να με παρακολουθούν, γνωρίζουν πολύ καλά την ευαισθησία μου στο θέμα της ονομασίας του Δήμου μας. Σήμερα λοιπόν, δικαιωμένος πια, ολοκληρώνω την τριλογία του θέματος.
Στο Α’ Μέρος του σήριαλ, που γυρίσθηκε στο Βόλο και στο Β’ Μέρος, που τα πλάνα του ήταν από την Αράχωβα του μέλλοντος, εξέθεσα με σαφήνεια τις απόψεις μου. Τώρα, που ο αγώνας δικαιώνεται, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη λύση, η οποία (μέσα από διάφορες εναλλακτικές ή plans B,C,D,E,F,G etc) δόθηκε.

Συνοψίζοντας, για να λυθεί ένα πρόβλημα υπάρχουν τριών ειδών λύσεις:

  1. Να λυθεί
  2. Να ξεχασθεί
  3. Να καλυφθεί από σημαντικότερα προβλήματα

Επειδή το plan A είναι πολυφορεμένο και χωρίς καθόλου φαντασία, ασφαλώς απορρίφθηκε από την πρώτη στιγμή ασυζητητί.
Το plan C ίσχυσε εκ των πραγμάτων: «Εδώ έχουμε οικονομική κρίση με ονόματα και κουραφέξαλα θα ασχολούμαστε τώρα;» Οπωσδήποτε βοήθησε στην επίλυση, αλλά καταλυτική ήταν η επίδραση του plan B.
Υπενθυμίζω ότι Έλλην πολύπειρος πολιτικός είχε δηλώσει, μία εικοσαετία πριν, για ένα σοβαρό εθνικό θέμα ονομασίας γειτονικής χώρας, ότι «μετά από δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το ζήτημα της ονομασίας». Ο πολιτικός είχε και δίκιο και άδικο, τουλάχιστον ως προς την επαλήθευση της προφητείας του για το Δήμο μας: Το ζήτημα όντως ξεχάσθηκε γενικώς. Έπεσε έξω μόνο στη διάρκεια: Χρειάσθηκαν μόνο δύο χρόνια! «Κούρεμα» και στον απαιτούμενο χρόνο.

                               
Εν Δήμω ΔΑΑ  τη Πρωταπριλιά (με υπογεγραμμένες).
                                 ΙΑΛ (τριπλή ονομασία).

ΥΓ1: Η ημερομηνία δημοσίευσης είναι εντελώς συμπτωματική.
ΥΓ2: Σημαντική η παράλειψη του blog να μην κάνει πρωταπριλιάτικη ανάρτηση. Την υποκαθιστά το άρθρο «Εν ονόματι του Καλλικράτη – μέρος Β’».
ΥΓ3: Εννοείται ότι μετά τη σημερινή λύση δεν πρόκειται να ξανα-ασχοληθώ με το ζήτημα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη τα πλήθη είναι εξαθλιωμένα και γεμάτα προβλήματα για ν'ασχοληθούν με το θέμα της ονομασίας του δήμου μας....Αναφορικά με τους "άρχοντες" αυτοί βολεύτηκαν (οι περισσότεροι). Άρα όπως είχε δηλώσει και ο Μητσοτάκης το όλο θέμα μάλλον αποτελεί λήξαν μιας και βρισκόμαστε σε καιρό πολέμου πλέον.

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...


Προσχωρηση Γιαννελου στην Δημοτικη Συνεργασια

Το ζητημα της ονομασιας και η σταση της Δημοτικης Αρχης στην ομαδα Παρνασσος Αραχωβας ηταν οι δυο βασικες αναφορες του κυριου Γιαννελου κατα την προσχωρηση του επισημα στον συνδυασμου της κυριας Γρανιτσιωτη αργα το μεσημερι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ.ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΝΤΣΙΩΤΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΕΛΟ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

προς από ΔΙΣΤΟΜΟ
Φίλε μού κόπηκε η ορεξη με την ειδηση σου.Ξερεις όλοι οι δημότες αυτό σχολιάζουν .κοινώς χ----κε η φοράδα στο αλώνι.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ.ΟΛΑ Τ' ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ.