Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Γιάννης Σταθάς. Η πολιτεία δεν έχει βοηθήσει όπως όφειλε βάσει του Νόμου την οικογένεια του αδικοχαμένου Υπαρχιφύλακα , Γεωργίου Ανδριτσόπουλου

.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βάση την απάντηση του  Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια στην ερώτηση που κατέθεσα στις 25-06-2013 με θέμα «Σχετικά με την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς στη σύγκρουση με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων» προκύπτει ότι ο κ. Υπουργός δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να βοηθήσει όπως όφειλε βάσει του Νόμου την οικογένεια του αδικοχαμένου Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.
Αυτοί που βοήθησαν οικονομικά ήταν οι απλοί αστυνομικοί, καταβάλλοντας χρήματα από το ταμείο τους, το ‘ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ’. Καλώ τον κ. Υπουργό να υλοποιήσει άμεσα τουλάχιστον ότι προβλέπει ο Νόμος προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια του εκλιπόντος. Τον καλώ επίσης να εφαρμόσει άμεσα και να ενεργοποιήσει τις διατάξεις για την «υιοθεσία» των τέκνων του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου,   που επίσης έχει ζητήσει, με επιστολή της  και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Βοιωτίας.


Σταθάς Γιάννης
Βουλευτής Βοιωτίας
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: