Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ‏



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου 28,Τ.Κ. 32005
Τηλ. 2267350101, FAX : 22670-22063
E-MAIL: info@daa.gov.gr










Δίστομο, 24/10/2013



ΜΗΝΥΜΑ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και του ηχηρότατου ΟΧΙ μιας «μικρής» χώρας, ενάντια στις γιγάντιες σιδηρόφρακτες δυνάμεις του Άξονα, που άφησε άφωνη την Ευρώπη, θυμίζω την φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ ο οποίος είχε πει: «…στο εξής δεν θα λέμε  ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες…», καλεί όλους εμάς σήμερα και μας επιβάλει να θυμηθούμε αυτό που έχουμε ξεχάσει -μέσα  στην δίνη της ιδιοτέλειας και του εγωκεντρισμού που έχουμε περιέλθει- πως όταν είμαστε ενωμένοι μεγαλουργούμε. Πως όταν κινδυνεύει η Πατρίδα μας, για να την προασπίσουμε, πρέπει όλοι να έχουμε τον ίδιο στόχο, κι οι δράσεις μας να  κατατείνουν προς την ίδια κατεύθυνση χωρίς παρεκκλίσεις  κι αποκλείσεις. Επίσης μας καλεί να αναλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που φέρει ο καθένας μας για το ότι φθάσαμε την πατρίδα μας στο αδύναμο σημείο που είναι σήμερα.
Το εμβληματικό μήνυμα  της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είθε να αφυπνίσει τις κοιμισμένες συνειδήσεις μας, να αγωνιστούμε για να τοποθετήσουμε την Ελλάδα σε θέση του γεωπολιτικού γίγνεσθαι εκεί που της πρέπει αλλά και της αξίζει.
Ο Σωκράτης από τα βάθη των αιώνων βροντοφωνάζει σε εμάς τους σύγχρονους Έλληνες : «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ



11 σχόλια:

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Ελπίζω να μην υποστεί συνέπειες ο υπάλληλος του δήμου που μάλλον κατα λάθος μου έστειλε το μήνυμα του δημάρχου για την εθνική επέτειο. Και λέω κατα λάθος γιaτι οπως ειναι γνωστό υπάρχει άνωθεν εντολή εδω και χρόνια να αγνοούν τα τοπικά μπλόγκς και ειδικά τον Τσοπάνο. Αρά από λάθος και μόνο μπορεί να πατήθηκε το κουμπί που μου έστειλε το μήνυμα.
Εκτός και αν έγινε θάυμα και άλλαξε η απόφαση για εμπάργκο στα τοπικά μέσα.
Λέτε;;;;;
Εκλογές πλησιάζουν!!!!!
Λέτε;;;;;;

Anonima είπε...

Όπως διαπιστώνει όλος ο πληθυσμός του ΔΑΑ, είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει Δημοτική Αρχή, ένα και το αυτό είναι. Ποτέ ξανά στον τόπο μας, εικονικοί και ανεπαρκείς Δημοτικοί ¨Άρχοντες¨. Δεν μας αξίζει τόσο ¨μικρή¨ εκπροσώπηση.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Δ.ΑΡΧΗ..ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΦΟΥΡΝΟΣΣΣΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού είχατε ανακοινώσει ότι η παρέλαση στην Αράχωβα θα γινόταν στις 12 το μεσημέρι.Πήγα στις 11.50 με τα παιδιά μου και η παρέλαση είχε τελειώσει.Αυτό είναι ανεπίτρεπτο,άλλα να γράφετε κι άλλα να κάνετε. Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα της Αράχωβας το τριήμερο ήταν απλά εξαιρετική!!
Όλοι οι εκδρομείς, οικογένειες κυρίως και όχι ραμολιμέντα και κοκάκια, δήλωναν ενθουσιασμένοι. Είναι φανερό οτι η νοοτροπία και το ύφος του τόπου πλέον αλλάζει. Συγχαρητήρια στον Δήμο για την οργάνωση και την καθαριότητα και στους καταστηματάρχες για τις υπηρεσίες.
Για τους μικρόψυχους που δεν είδαν τίποτα περαστικά..

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που δίνεις συγχαρητήρια για την καθαριότητα δεν πήγες νομίζω στον Αι'Γιωργη να δεις να ξεχειλίζουν τα σκουπίδια στον δρόμο. Αράχωβα δεν είναι μόνο ο κεντρικός δρόμος φίλε μου

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ? ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΙ????? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΚΟΣΜΟ???
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

29 Οκτωβρίου 2013 - 6:49 μ.μ.

Αγαπητέ συνδημότη,
συμφωνώ μαζί σου, ευτυχώς ο Πατσαντάρας με τις γλάστρες του, αλλιώς τι θα γινόμαστε!!!!!!!

Σαν δε ντρέπεστε καθόλου μερικοί μερικοί … χάθηκε παντελώς η τσίπα.(επειδή είναι αυτοί @όδια νομίζουν οτι είμαστε όλοι;)

Που ειναι οι ανύπαρκτοι στους 37μήνες;

Ανώνυμος είπε...

μηπως ερχονταΙι εκλογες παιδια γιατι βλεπω τα παπαγαλακια της κυριας ποιασαν δουλεια παλιμοιραζοντας συγχαρητηρια στις γλαστρες.παντως ο τεως σνομπαρε την εκδηλωση της δημαρχια επιδεικτικα ενω ουτε μιλια δεν ανταλαξε με τους παλιους του συντροφους.στερνη ου γνωση να την ειχες πρωτα φιλε.προλαβαινεις ομως να το διορθωσεις

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 29 οκτ 10:21
Έχεις ξεφύγει μήπως πρέπει να σε δει κανένας γιατρός τη έκανε ο δήμος για όλο αυτό το κόσμο που είδες την καθαριότητα έκανες καμία βόλτα εκτός από τα στενά και τις πλατείες προς το λιβάδι η προς το τούνελ να δεις σκουπιδιαρο .
πραγματικά θα μας τρελανεις ακου εκεί συνχαρητηρια στο δήμο .
Να είσαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί που ήρθαν μας έβριζαν για τις ωραίες εισόδους που έχουμε στο χωριό και για την βρομιά . Αν είχε α@@@@@@ η δημοτική αρχή και αυτή και ηπροιγουμενη τουλάχιστον θα έπαιρναν όλα τα φορτηγα από τις εισόδους αλλά είναι ψηφαλακια μη τους πηραξουμε και περπατήσουν λίγο αρε βούρδουλα που θέλετε όλοι ...