Τις σκοτεινές μνήμες από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα ξυπνούν οι σημαίες των Waffen SS που βρέθηκαν στο σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και της εθνικής αντίστασης, Μανώλης; Γλέζος, ξεσπά, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και χαρακηρίζει ντροπιαστικό να υπάρχουν υμνητές των ταγμάτων ασφαλείας του Χίτλερ. Ο κ. Γλέζος αναφέρει ότι τα Waffen SS του Χρήστου Παππά ήταν οι εκτελεστές στο Δίστομο, ενώ περιγράφει πως ακριβώς στελεχώνονταν από κρατούμενους και δωσίλογους κατά την περίοδο της κατοχής.
Ο Μανώλης Γλέζος, εξιστορεί την περίοδο που ήταν φυλακισμένος στη φυλακή Συγγρού το 1943.
«Συχνότατα Έλληνες δωσίλογοι, έρχονταν στη φυλακή και ζητούσαν εθελοντές για τους γερμανοτσολιάδες, αλλά και τα Waffen SS προσφέροντας αποφυλάκιση σε όσους φορούσαν τη μισητή στολή».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι «γενίτσαροι», αυτοί συμμετείχαν μαζί με τα ναζιστικά στρατεύματα στη σφαγή και την καταστροφή του Διστόμου τον Ιούνιο του 1944.
«Ήταν στυγνοί εγκληματίες, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον εχθρό εξολοθρεύοντας Έλληνες πατριώτες. Γι” αυτό και η λατρεία του Χρήστου Παππά προς τα Waffen SS, δείχνει και την ποιότητα της ψυχής του»…

 http://www.inews.gr