Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Άσπρα Σπίτια, Ληστεία τράπεζας με ομηρεία υπαλλήλου


Ληστεία με ομηρεία εξελίχθηκε στα Άσπρα Σπίτια, στην περιοχή του Διστόμου το μεσημέρι της Παρασκευής.
Τρεις άγνωστοι, κρατώντας Καλάσνικοφ και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, πραγματοποίησαν ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και κατά τη διαφυγή τους πήραν μαζί τους έναν όμηρο- τον 35χρονο ταμία της Τράπεζας- τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγη ώρα μετά.
  
Οι ληστές φέρονται να απέσπασαν 300.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές -αφού ετράπηκαν σε φυγή- εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα Toyota RAV με το οποίο διέφυγαν, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, βάζοντας του φωτιά προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Κατόπιν διέφυγαν με φουσκωτό με προορισμό το Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστου, όπου εντοπίστηκε το σκάφος.

Εκεί άφησαν ελεύθερο και τον όμηρο ταμία, τον οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί σε κατάσταση σοκ.

Στη συνέχεια..

οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατέυθυνση.
Η Αστυνομία διαξάγει εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή, ενώ από την πρώτη στιγμή συνδράμμει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς η περιοχή του Διστόμου προκαλεί το ενδιαφέρον της.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αχαΐα και τη Βοιωτία, στήνοντας μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου.



Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουνίου 2013 στην περιοχή του Διστόμου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός από πυρά κακοποιών, ενώ στην ίδια  περιοχή είχε θεαθει στο παρελθόν ο Βασίλης Παλαιοκώστας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρόμοιο τρόπο είχε γίνει, τον Ιούλιο του 2012, ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στις Σπέτσες από τέσσερις δράστες, ανάμεσα στους οποίους και μία γυναίκα.

Και σε εκείνη τη ληστεία οι δράστες είχαν κρατήσει ως ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους αρπάζοντας 500.000 ευρώ. Οι ληστές είχαν διαφύγει με ταχύπλοο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: