Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κατάληψη των δομών και των υπηρεσιών που υπάγονται στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ τη Δευτέρα 20/10/2014

         

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                       
   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ
                                                                                                                                                         

Μετά από την ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δίστομο την Πέμπτη 16/10/2014 ,των εργαζομένων στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ , και αφού διαπιστώθηκε απαρτία , αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  το εξής:
Με αφορμή την συνεδρίαση της 13/10/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ και μετά από την αρνητική απόφαση που πήρε σε σχέση με το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς που ζητούνταν να υπάρξει απόφαση-δέσμευση τόσο για τον μη επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί από τα αρμόδια όργανα , όσο και για τη μη έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών της δήθεν «αξιολόγησης» ,
οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κατάληψη  των δομών και των υπηρεσιών που υπάγονται στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ τη Δευτέρα 20/10/2014 , με
τη διευκρίνιση ότι θα υπάρξει όχημα (απορριμματοφόρο) με προσωπικό ασφαλείας για την αποκομιδή σκουπιδιών από διάφορα κομβικά σημεία του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτημα προς το Δήμαρχο και τα αρμόδια πολιτικά όργανα του Δήμου να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την επανεξέταση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων(όπως αυτό έχει ήδη αναφερθεί).
Στο σημείο αυτό θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο και σαφές για μία ακόμη φορά προς όλους ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς και οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν σε μία αξιοκρατική και αξιόπιστη αξιολόγηση ( άλλωστε αξιολογούμαστε όλοι καθημερινά από τους πολίτες, αλλά και από τα αρμόδια όργανα του Δήμου ) , αλλά αντιτάσσονται στην κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση» , με υποχρεωτική ποσόστωση καλών , μέτριων και κακών υπαλλήλων. Μία μέθοδος η οποία έχει απορριφθεί ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και χρόνια , ως αναποτελεσματική και εσφαλμένη.
Εδώ , επειδή μιλάμε για Δημόσιο Τομέα , που εκ των πραγμάτων έχει και επιβάλλεται να έχει κοινωνικό χαρακτήρα , θα συμπληρώναμε ότι είναι και εγκληματική και κοινωνικά ανάλγητη. Σε μία ασφυκτικά δύσκολη περίοδο για την κοινωνία , δεν γίνεται να αποδυναμώνουμε και να απαξιώνουμε ένα από τα προπύργια του Κοινωνικού κράτους , του κράτους Πρόνοιας , που είναι οι Ο.Τ.Α. , ανοίγοντας κερκόπορτες που οδηγούν σε απολύσεις και στην ανεργία ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας , μόνο και μόνο για να πετύχει η μνημονιακή συγκυβέρνηση τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές για επιπλέον απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα , που θα έχουν ως συνέπεια την αποδόμηση και απαξίωση των Κοινωνικών Δομών και του Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοσίων Υπηρεσιών και παράδοσή τους σε εργολαβικά συμφέροντα.
Όσων αφορά τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων και επειδή υπάρχει σε εξέλιξη μια αρνητική προπαγάνδα από την κυβέρνηση με την αμέριστη συμπαράσταση των συστημικών Μ.Μ.Ε. , να προβαίνουν στην διαδικασία ενοχοποίησης των εργαζομένων ως δήθεν                                       
υποστηρικτών  της αναξιοκρατίας και προστατών των πλαστογράφων , ξεκαθαρίζουμε ξανά προς όλους τα εξής:
Όσοι έχουν πλαστογραφήσει πτυχία κτλ , να υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες .ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ προς όλες τις κατευθύνσεις όμως ότι έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα έτος και συνεχίζεται ακώλυτα με τη συνδρομή των εργαζομένων , καθώς αποτελεί επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος η αποκατάσταση συνθηκών ισονομίας , διαφάνειας και αξιοκρατίας!
Αντιτασσόμαστε στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί εδώ και χρόνια από τα αρμόδια όργανα τις Πολιτείας( Α.Σ.Ε.Π. , Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 , κτλ ). Στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 , για το οποίο γίνεται και ο περισσότερος λόγος , θεσπίστηκε σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας και το κύρος του κρίθηκε θετικά και αμετάκλητα από τα ανώτατα θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας ( ΣτΕ , Ολομέλεια Αρείου Πάγου , Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου ) και απέκτησε ισχύ δεδικασμένου με σειρά αποφάσεων του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε τον επανέλεγχο προσχηματικό , μια διαδικασία πολιτικά ανήθικη , συνταγματικά προβληματική και διοικητικά απαράδεκτη , καθώς θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λειτουργίας και αποδοτικότητας στις ήδη υποστελεχωμένες ( κατά γενική ομολογία και των αιρετών σε όλη την επικράτεια) υπηρεσίες των Δήμων και των Ο.Τ.Α. γενικότερα.
Καταληκτικά , δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ είμαστε πολίτες της ίδιας κοινωνίας , με τις ίδιες ανησυχίες και προβλήματα , με την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου μας. Τόπο που στήριζαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε προσφέροντας τις υπηρεσίες στους συμπολίτες μας  και λειτουργώντας τις Υπηρεσίες του Δήμου με  φιλότιμο, αυταπάρνηση και συνεχή προσπάθεια.
 Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε αρωγούς και συνοδοιπόρους το Δήμαρχο , το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους συμπολίτες μας.

Εκ μέρους της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης         των εργαζομένων


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                              ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε γλέντια!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα εμποδιστεί και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος να μπούν στο κτίριο?

ΞΕΦΤΙΛΑ είπε...

ΑΗΛΑΔΗ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑΙ.ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ.ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΕΓΑΛΗ

Ανώνυμος είπε...

ο παιδι μου (δεν αναφέρω προσόντα) απορρίφθηκε σε προκήρυξη διαγωνισμού του Δήμου Διστόμου μετα απο αίτηση.Προσλήφθηκαν άλλοι συμμετέχοντες.Που ξέρω εγώ αν αντί να δουλεύει το παιδι μου (και το παιδι οποιουδήποτε) δουλεύει κάποιος άλλος που προσκόμισε πλαστά χαρτιά.Οσα χρόνια και να περάσουν.ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ.Γιατί τα παιδιά που εξαπατήθηκαν δεν ξέρουν τι έχουν τραβήξει.Αυτοι καλά πληρώνονταν.ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ είναι τρίχες.Δικαιολογίες για να μην ελεγχθουν.Αυτός που είναι νόμιμος δεν φοβάται τίποτα.ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι οι συνδικαλιστές φοβούνται περισσότερο τον έλεγχο απο οποιονδήποτε.ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ μια περιουσία οι γονεις για τα παιδιά τους;Για να μπαίνουν οι άλλοι απο τις πίσω πόρτες ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ. Ουτε με μνημόνιο και αντί μνημόνιο.Έχει να κανει με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.και πιστεύω συμπολίτες οτι όλοι θέλετε αυτήν την δικαιοσύνη

ΝΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είπε...

Σύμφωνα με το άρθρο 7, ο Δήμος διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο,


Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Καλλικράτη, "προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
α) Eκπροσωπεί το δήμο στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή.
β) Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος