Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση Γιάννη Καράμπελα με τον δήμαρχο Δ.Α.Α. Γιάννη Γεωργακό





Την Τρίτη 02.12.2014, στο δημαρχιακό μέγαρο στο Δίστομο, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα με το δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, κ. Γιάννη Γεωργακό.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα προβλήματα, αλλά και τις προκλήσεις και προοπτικές του διευρυμένου δήμου Δ.Α.Α. , καθώς με κορωνίδα την Αράχωβα που αποτελεί το δημοφιλέστερο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της χώρας, η ευρύτερη περιοχή μπορεί ν’ αναπτύξει τις τεράστιες τουριστικές της δυνατότητες, 12 μήνες το χρόνο.

Όπως συμφώνησαν και οι δυο τους, ο δήμος Δ.Α.Α. αποτελεί μια ιδιαίτερα ευνοημένη περιοχή λόγω γεωγραφικής θέσης, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε μια δεξαμενή 5,5 εκατομμυρίων δυνητικών επισκεπτών, συνδυάζοντας το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και εσχάτως από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, με το πολύ γραφικό παραλιακό μέτωπο της Αντίκυρας και το αριστουργηματικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά που μετράει 1200 χρόνια ιστορίας.

Αναφορικά με το αίτημα του κου δημάρχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Καράμπελας στάθηκε στη συμβολή της παρούσας κυβέρνησης με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει να προσδιορίσει το ύψος των χρημάτων που μπορεί ν’ αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση.

Ο κος δήμαρχος ζήτησε επίσης από τον κ. Καράμπελα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του δήμου, για την ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής υπόγειας σήραγγας που θα λύσει το μεγάλο και χρονίζον κυκλοφοριακό πρόβλημα, στο παραδοσιακό κέντρο της Αράχωβας.


Επιπλέον ο κ. Καράμπελας ενημέρωσε τον κ. δήμαρχο για τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τον χαρακτηρισμό του όρους Παρνασσού ως εθνικού πάρκου και τον καθορισμό ζωνών προστασίας αυτού, ενώ συμπλήρωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα καθώς υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου, να συζητηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές πριν την οριστική υποβολή του διατάγματος.

Τέλος ο κ. Καράμπελας ευχαρίστησε τον κ. δήμαρχο για το γεμάτο ουσία και όχι τυπικό περιεχόμενο της συζήτησης, του ευχήθηκε μια επιτυχημένη θητεία, ενώ εξέφρασε τη διάθεσή του να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις όπου του ζητηθεί, αφού εκτός της βουλευτικής του ιδιότητας, είναι και μόνιμος κάτοικος του δήμου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η Αράχωβα Δήμαρχε! Μην κοιτάς μόνο μέχρις εκεί που στάζει η μύτη σου........ Τώρα για το βολευτή, τί να πεί κανείς..... Έλυσε το πρόβλημα του Σαμαρά-σαν καλός σωματοφύλακας, αναλαμβάνοντας την προστασία του-σύμφωνα με τις εφημερίδες, και τώρα θα λύσει και το πρόβλημα του δήμου ΔΑΑ.......

Ανώνυμος είπε...

…………………. Λύκος να φάει τα πρόβατα και τσάκαλος τα γίδια…………… λέει το δημώδες άσμα.
Απευκταία βεβαίως ευχή για όποιον εχέφρονα σέβεται το βιός του γείτονά του.
Η παράφραση όμως της επωδού μπορεί να γίνει…….. Λύκος να φάει τους άμυαλους και τσάκαλος τις πράξεις τους……… και να ταιριάζει γάντι στους αγροίκους και απαίδευτους βάρβαρους, που δεν τους έφτανε που σκότωσαν ένα λύκο ο οποίος επωφελήθηκε από την απουσία των από τον χώρο δουλειάς των – βλέπετε η επικόλληση ενσήμων στα καφενεία της Αράχωβας είναι σοβαρότερη ενασχόληση - και τους έφαγε μερικά «πράματα» από το βιός τους, τον κρέμασαν κιόλας προς παραδειγματισμό των υπολοίπων σε περίοπτη θέση στη στροφή στο Σταυρό.
Οι πρακτικές του περασμένου αιώνα σε όλο τους το μεγαλείο.
Ευτυχώς η έγκαιρη αποκαθήλωση του απρόσεκτου! Ζώου, διέσωσε τη συλλογική αξιοπρέπειά μας και απέβη εκ των υστέρων αλλά αποτελεσματικά λυτρωτική αλλά όχι αθωωτική για τους συμμετέχοντες……

. είπε...

Τι έγινε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο Δημαρχείο? Γιατί έφυγε ο Δήμαρχος τόσο γρήγορα και τσαντισμένος? Με ποιόν υπάλληλο τα έβαλε και γιατί? Θα μας πει κανείς?

Γιατί τσακώνεσαι με τα παιδιά Δήμαρχε? Γιατί τους πιέζεις και τους στεναχωρείς?

Ανώνυμος είπε...

Κρίση-κρίση, αλλά και το γεύμα μετά live-μουσικής στο Βαλαούρα μετά την περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου, γεγονός! Δεν ξέρω αν ακολούθησε και χορός..... μεγαλεία Μελέτη, έτσι δεν είναι? Τώρα ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο, είναι άλλο θέμα......

???????????????? είπε...

τρανταχτή η απουσία σου πρόεδρε.νά χες δουλειά η εξακολουθείς νά χεις μαύρη λίστα τον παραλιακό πρόεδρο του τοπικού και τον πασόκο υποψήφιο βουλευτή.Κάποτε έψεξες τον πτέραρχο και τον αντιδήμαρχο του για τα ψάρια..και τώρα τα ίδια φάγανε αλλά σε άλλη ταβέρνα .Εσύ βέβαια τις αποφεύγεις τις κακοτοπιές αλλά ο δήμαρχος???????????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΑΣ ΕΘΕΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΙΑΖΩΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Του Συνδικάλα του έβγαλαν την ψυχή κάποιοι στο προηγούμενο συμβούλιο. Απατεώνα τον ανέβαζαν , λαμόγιο τον κατέβαζαν. Ειδικά σε αυτό το blog έχουν γράψει τα αίσχη. ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ. Όμως αυτός επειδή δεν είναι σαν τα μούτρα τους και ενδιαφέρετε για τον τόπο του τους έχει ήδη συγχωρήσει. Τα’ ακούς κυρ’ Πρόεδρε;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΕΝ ΟΨΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ; ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται με το πρασινο στα Ασπρα Σπιτια κυριοι της πλειοψηφίας.... ; Η Μονομετοχικη εγινε μικρη ΜΕΤΚΑ και μοιραζει υπεργολαβιες....; Α ρε συριζα...............