Ξέχνα τα παϊδάκια, τις μπριζόλες και τα αρνιά κοντοσούβλια. Το τεχνητό κρέας είναι πραγματικότητα.
Ο Mark Post, βιολόγος στο πανεπιστήμιο του of Maastricht, σκοπεύει να καλλιεργήσει 3.000 λεπτές λωρίδες κρέατος σε δίσκους petri και στη συνέχεια να τις ενώσει όλες μαζί σ’ ένα τεχνητό μπιφτέκι, χρησιμοποιώντας λίπος επίσης κατασκευασμένο στο εργαστήριο.
«Το πρώτο τεχνητό μπιφτέκι θα καλλιεργηθεί σε ένα πανεπιστημιακό εργαστήριο, από υψηλά καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό. Θα είναι χειροποίητο και αν συνυπολογίσεις τον απαιτούμενο χρόνο και την εντατική προσπάθεια, τότε εύκολα μπορείς να καταλάβεις γιατί θα είναι τόσο ακριβό», εξηγεί ο επιστήμονας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου