Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Λεπτό προς λεπτό το παρασκήνιο της απόφασης για το δημοψήφισμα

Όσο και να χτυπιέστε κάτω εγώ θα τα λέω όλα

Δευτέρα πρωί. Ώρα 6:30. Καστρί. Το ξυπνητήρι στην πρωθυπουργική κατοικία χτυπάει και ο κ. Παπανδρέου ξυπνά. Έχει ανατριχιάσει και κρυώνει καθώς η σύζυγός του Άντα έχει μαζέψει στην μεριά της όλο το πάπλωμα. Ο Πρωθυπουργός φορά τα παπούτσια του και βγαίνει από το σπίτι. Προβληματισμένος κοιτάει το ποδήλατό του. Να κάνει ποδήλατο ή τζόκινγκ; Εκείνη την στιγμή μπαίνει στο σπίτι ο κηπουρός ο οποίος τον προειδοποιεί για υγρασία και ολισθηρό οδόστρωμα και τον προτρέπει να ξεκινήσει τη μέρα του με τρέξιμο και όχι με ποδήλατο.

Ώρα 8. Καστρί. Μετά από παγωμένο μπάνιο, η Άντα ξέχασε για άλλη μια φορά να του ανάψει τον θερμοσίφωνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγει την ντουλάπα και στέκεται επί ώρα μπροστά της. Δεν ξέρει πιο κοστούμι να φορέσει. Navy blue ή total Black; Η σύζυγος του που μόλις σηκώθηκε από το κρεβάτι τον συμβουλεύει να φορέσει το navy blue για να προβάλει χαρακτήρα δυναμισμού και όχι πένθους στην κοινοβουλευτική ομάδα

Ώρα 8:30. Καστρί. Ο πρωθυπουργός μπαίνει στη μεγάλη τραπεζαρία και ετοιμάζεται να φάει το πρωινό του. Μαρμελάδα ή μερέντα τον ρωτάει η οικονόμος;
Ο κ. Παπανδρέου για άλλη μια φορά τα χάνει, δεν ξέρει τι να αποφασίσει. Λατρεύει την μερέντα αλλά η μαρμελάδα είναι πιο υγιεινή. Η μητέρα του, Μαργαρίτα, που μόλις είχε μπει στο δωμάτιο τον συμβουλεύει να φάει μαρμελάδα για να μη χαλάσει την προβιοτική του δίαιτα.

Ώρα 10:15. Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. “Κύριε πρόεδρε θέλετε καφέ ή τσάι;” τον ρωτάει η γραμματέας του; Ο πρωθυπουργός δείχνει να το σκέφτεται. Ο Ηλίας Μόσιαλος που μόλις έχει φτάσει ζητάει μια κούπα ζεστό καφέ και ο κ. Παπανδρέου απαντά “θα πάρω ότι και ο Ηλίας”. Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτάει τον πρωθυπουργό “Γιώργο να παίξω Ρεάλ ή Μπάρτσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας;”. Ο πρωθυπουργός οργισμένος του απαντά “Δε με παρατάς και συ ρε Ηλία, δεν αντέχω άλλο. Δε θέλω να παίρνω συνεχώς τόσο σημαντικές αποφάσεις. Δε το αντέχω, θα τρελαθώ το καταλαβαίνεις”.

Λίγα λεπτά αργότερα τηλεφωνεί στον κ. Βενιζέλο για να του ανακοινώσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Η αδυναμία του κ. Παπανδρέου να βρει λύσεις στα κρίσιμα θέματα της εποχής μας τον ώθησε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση, η οποία είναι καθαρά προσωπική. Όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, ο πρωθυπουργός είναι βαθιά δημοκράτης και σε καμία περίπτωση δεν είναι ριζωμένος στην καρέκλα του. Αυτό που επιθυμεί είναι οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας να παρθούν από τον λαό. Γι’ αυτό το λόγο προκήρυξε δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα δεσμεύεται να σεβαστεί ναι να εφαρμόσει.
http://www.ellinofreneia.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: