Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μετά την Βάσω και η Καιλή. Τσουνάμι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Καϊλή: Δεν μπορώ να προτάξω το κομματικό συμφέρον απέναντι στο εθνικό

«Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» με άλλο πρωθυπουργό!Με επιστολή που έδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, η Εύα Καϊλή «απειλεί» με ανεξαρτητοποίηση αν δεν «υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» και μάλιστα «με άλλο πρωθυπουργό».

«Δεν μπορώ να προτάξω το κομματικό συμφέρον απέναντι στο εθνικό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή της:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, ετσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.
Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ.
Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.
Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.

Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσας, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.
Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, οτι τα σχέδια περι Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.
Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.
Ουτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Εθνος, καλούμαστε όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω.

Με εκτίμηση
Εύα Καϊλή


www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: