Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο Τεχνοκράτης


«Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει
μια δολοφονία, πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν ‘τεχνοκράτης’ δεν είναι ουδέτερη λέξη.»
(A. Παπανδρέου, Ομιλία σε αντιπροσώπους Κλαδ. Οργανώσεων ΠΑΣΟΚ, 10-7-75 )

17 σχόλια:

Pavlos είπε...

Ίσως εκείνη την εποχή οι πολιτικοί να είχαν συνείδηση και τοποθέτηση μέσα στην κοινωνία.. Σήμερα στην συντριπτική πλειοψηφία τους, όχι.


"Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται συχνά, και για τον ίδιο λόγο." ~José Maria de Eça de Queiroz

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ
ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΣΟΠΑΝΕ!!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ,ΓΙΑΤΡΟΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΣΤΛΙΑΡΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΒΡΕ ΑΝΤΡΕΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΙ ΕΦΥΓΑΝ.ΚΙ ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ,ΜΠΡΑΓΙΑΣ,ΣΑΜΟΥΗΛ,ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ,ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ Θ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ Σ,ΣΥΡΟΥ,ΑΝΔΡΕΟΥ,ΜΠΕΛΙΤΣΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕ ΑΝΤΡΕΑ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΙ Ο ΤΣΟΠΑΝΟΣ.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΣ ΡΕ ΤΣΟΠΑΝΕ?ΠΟΣΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

που να βρεις σημερα ηγετες σαν τον ανδρεα....
που να παει η ευρωπη με τους κουραμπιεδες που εχει;

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λέτε κύριοι; Ο Ανδρέας είναι αυτός που ξεκίνησε όλο αυτό το κακό που μας βρήκε.
1) Παρέλαβε 380 χιλ. δημοσίους υπαλλήλους το 81 και τους τριπλασίασε.
2) Κρατικοποίησε όλες τις προβληματικές ιδιωτικές εταιρίες της εποχής και φόρτωσε τα χρέη τους στις πλάτες του προϋπολογισμού
3) Δημιούργησε την κάστα των συνδικαλιστών, που μέχρι σήμερα σαν άλλη λερναία Ύδρα τρώει τα σωθικά του λαού.
4) Εικοσαπλασίασε το εξωτερικό χρέος
5) Είναι ο δημιουργός του αδηφάγου κομματικού και σπάταλου κράτους
6) Έμαθε τους Έλληνες να είναι μικροκλέφτες για να μπορούν οι Τζοχατζόπουλοι και οι Βουλγαράκιδες να πλουτίζουν.
7) Αντί να εφαρμόσει το Σοσιαλισμό που επαγγελόταν (να κάνει δηλαδή ανακατανομή του εθνικού πλούτου , παίρνοντας από τους πλούσιους και διανέμοντας στις φτωχότερες τάξεις), αυτός έκανε το αντίθετο , πήρε ΔΑΝΙΚΑ και τα μοίρασε στους πλούσιους , τους δε φτωχότερους τους ………………διόρισε στο δημόσιο.
8) Μόνο λαοπλάνο και ποπολάρο μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε. Η Ιστορία γι’ αυτόν θα γράψει μόνο μαύρες σελίδες.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη ρε παιδια αυτος ο..μεγαλος ηγετης που αναφερεστε δεν ειναι ο ιδιος που α)ειπε τσοβολα δωστα ολα β)που επετρεψε στις κλαδικες να διοριζουν χιλιαδες στο δημοσιο γ)που φωναζε εξω απο την εοκ και το νατο κι εγλυφε τους αμερικανους απο πισω δ)που εκτοξευσε τα ελλειματα ς ε)που διεγραψε ολους τους αγνους πασοκτζηδες και κρατησε τους λαμπρου,τσοχαυζοπουλους.ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ.ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ ΜΗΠΩΣ. Ε Λ Ε Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

μας εκανε ανθρωπους....
ετσι σημερα μπορεις να μιλας ελευθερα παραπανω ανωνυμε....οι αγνοι πασοκοι ειναι ακομα και σημερα με την σκεψη του.
η ιστορια δεν θα γραψει αυτο που θελεις αλλα αυτο που ειναι η αληθεια.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις βάδισαν στο δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας. Και η ιστορία καταγράφει γεγονότα και όχι αυτά που έχουμε εμείς στο μυαλό μας. Ολα αποκαλύπτονται κάποτε όσο και αν αυτό δεν μας αρέσει γιατί δεν συμφωνεί με τις αντιλήψεις μας.

PANOS είπε...

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον 9:45 και οσοι περι του αντιθετου τσιριζουν ειναι ταισμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την οικογένεια Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9366:2010-10-15-17-39-04&catid=1:2010-01-19-17-32-13&Itemid=7

γιωργος είπε...

ηγετες σαν τον κ.καραμανλη και τον ανδρεα παπανδρεου βγαζει η χωρα καθε 150 χρονια.
ολα τα αλλα που λετε ειναι γιατι ειμαστε ολοι κομματικοποιημενοι .
πανο απο το πασοκ του ανδρεα εφαγες και συ.

τοτις είπε...

διπλασιασμος στους μισθους και στις συνταξεις, κεντρα υγειας, αναγνωριση της ενιαιας εθνικης αντιστασεις ,αγροτουριστικα προγραμματα, κοινωνικο τουρισμο, λαικες συνελευσεις ,δημ.συμβουλια νεολαιας, τιμαριθμικη αναπροσαρμογη, σοσιαλιστικη διεθνη, ανοιγμα στις αραβικες χωρες και στα βαλκανια, μεσογειακα προγραμματα, καταπολεμηση ανεργιας, γενικη γραμματεια νεας γενιας, πολιτισμος, πολιτικος γαμος και χιλιαδες αλλα εκαναν την αλλαγη στην χωρα.

Ανώνυμος είπε...

Και όλ΄ αυτά …… «τότις» , με δανικά χρήματα , δηλαδή με ψεύτικη ευτυχία . Με ένα όνειρο δηλαδή που έφερε ονείρωξη , αλλά μόλις ξυπνήσαμε έπρεπε να πληρώσουμε το λογαριασμό και ως γνήσια τέκνα του Ανδρέα στείλαμε το λογαριασμό στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας .
Μάθαμε δηλαδή τους αγρότες να μην περιμένουν εισόδημα από την πώληση της παραγωγής των χωραφιών τους αλλά από τις …… επιδοτήσεις. Μάθαμε τις επιχειρηματίες στην περαίωση και στη μη καταβολή φόρων. Διορίσαμε στο Δημόσιο όλους τους αναξιοπαθούντες. Ανδρώσαμε τους Λαβρεντιάδιδες, τους Κοκαλέους , τους Μπόμπολες και τους Μυτιληναίους με δικά μας λεφτά και στη συνέχεια φροντίσαμε να μην πληρώνουν φόρους αλλά να ζητάνε διευκολύνσεις , για να διατηρήσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας . Σε λίγο θα τους πληρώνουμε για να μας επιτρέπουν να δουλεύουμε!!!!!!!!
Χωνέψτε το , είμαστε το τελευταίο κομουνιστικό καθεστώς της Ευρώπης. Και αυτού του καθεστώτος η κατάρρευση θα γίνει με πάταγο. Μια γενιά νέων ανθρώπων θα θυσιαστεί στο βωμό του( τίποτα δεν υπάρχει χωρίς κόστος). Μια απλή ανάγνωση τα Ιστορίας μας τα αποσαφηνίζει. Τα ίδια έγιναν με την πτώχευση του1893 αλλά και του 1932.
Το τρένο το χάσαμε το 1981 όταν μας γέλασε αυτός ο ακατανόμαστος {που μας εκδικήθηκε , αφήνοντάς μας να τρέφουμε τη χοντρή(Λιάνη)}. Είχε τη δυνατότητα τότε να μας προτρέψει να φτιάξουμε ένα κράτος πρότυπο. Δεν το έκανε , γιατί ήταν εντεταλμένος. «Το γλυκοφάι , έχει και πικροχέσι» λέει ο λαός μας, ας το υποστούμε λοιπόν και ας παραδειγματιστούμε για το μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο 6:23 ΤΟΡΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΜΕ..

Ανώνυμος είπε...

Καλά τη «γενιά του Πολυτεχνείου», δεν την πειράζει να είναι ομοτράπεζοι στο Υπουργικό Συμβούλιο με χουντικούς και ακροδεξιούς;
Ρε Παπουτσή δεν σε ενοχλεί να είσαι στο ίδιο τραπέζι με τον Βορίδη και τον Άδωνη ; Αλλά ξέχασα πρόκειται για………. τη σωτηρία της Ελλάδος!!! Κατά το αφεντικό (Ανδρέας) και τα κοπέλια(όλα τα λιμά )!!! Ξέχασα εκείνο τον ανεκδιήγητο καιροσκόπο τον Ανδρουλάκη, αλλά και την πολύφερνη ……..Δαμανάκη! Άιντε ρε κλύσμα με …… σαλαμούρα που τους χεριάζετε!!!!!