Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Lʼ Echo: "Ο Παπανδρέου έκανε μία τεράστια μπλόφα. Και κέρδισε"


  Όποιος πιστεύει τις μαλακίες που γράφουν οι Βέλγοι ας διαβάσει το άρθρο





  http://23flevari.files.wordpress.com/2011/06/giorgakis.jpg«Ασυγχώρητα αφελής; Κυνικός υπολογιστής; Τι από όλα αυτά είναι ο Γιώργος Παπανδρέου», διερωτάται ο αρθρογράφος Frederic Rohart στο βασικό άρθρο της βελγικής Lʼ Echo. 

«Μία εβδομάδα πριν ανακοινώσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός ήταν ακόμη αξιόπιστος εταίρος των Ευρωπαίων αξιωματούχων. Η μεταστροφή του ώθησε το ιερατείο της Ευρώπης να κάνει λόγο για κάτι που μέχρι τότε ήταν απαγορευμένο: το ταμπού της εξόδου από το ευρώ έσπασε» σημειώνει.

«Πρόκειται για πραγματική ανατροπή; Δεν θα γνωρίζουμε ποτέ αυτό που είχε στο μυαλό του ο Παπανδρέου εκείνη τη Δευτέρα.  Αλλά και εάν είχε υπολογίσει

ή όχι τις σεισμικές επιπτώσεις της εξόδου του, μικρής σημασίας είναι. Κατάφερε μία πολύτιμη πολιτική νίκη. Γνώριζε ότι, επιστρέφοντας από την Σύνοδο στις Βρυξέλλες της 27ης Οκτωβρίου το τέλος πλησίαζε. Στην Ελλάδα οι αντίπαλοί του, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο εσωτερικό του κόμματός του, τον είχα υποβάλει σε μία πίεση αφόρητη. 

Τον περασμένο Ιούνιο, προσφέροντας το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών στον βασικό αντίπαλό του, γνώριζε ήδη ότι μέσα σε μερικούς μήνες θα ερχόταν το τέλος. Υπό την παρούσα συγκυρία, η επανάκτηση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου και η υιοθέτηση ενός νέου σχεδίου λιτότητας αποτελούσε το μεγάλο ΄στοίχημα΄. Ή αφότου είχε αποκαλυφθεί η έκταση της δημοσιονομικής τρύπας που είχε διογκωθεί από τους προκατόχους του, αφότου είχε εργαστεί σαν διάολος για να βγάλει την χώρα του από το χαντάκι, δεν εννοούσε να οδηγηθεί άδοξα προς την έξοδο. Εξʼ ού αυτή η πράξη του καφκικού θεάτρου.

Τι καλύτερο από ένα αδύνατο δημοψήφισμα για να εξέλθει των πολιτικών διαμαχών; Τι καλύτερο από μία λαϊκή απειλή για να εξαναγκαστεί μία βραδυκίνητη αντιπολίτευση να συμφωνήσει με το σχέδιο βοήθειας;

Παρά την πικρή γεύση που άφησε στην Ευρώπη, ο Παπανδρέου κατάφερε να δώσει το απαραίτητο χτύπημα για την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει συσπείρωση για το σχέδιο της 27ης Οκτωβρίου.

Εγκαταλείπει τον θώκο του με ψηλά το κεφάλι και το κόμμα του από θέση ισχύος. Ήρωας παρά τη θέλησή του ή ακατανόητη ιδιοφυία, ο Παπανδρέου έκανε μία τεράστια μπλόφα. Και κέρδισε». 



Πηγή:www.capital.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ......ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ!!!!
ΕΣΥ ΤΣΟΠΑΝΕ ΕΧΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι ο συντάκτης αυτού του άρθρου είναι εκτός της ελληνικής πραγματικότητας. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

MONO TO MYAΛΟ ΕΝΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ.ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.ΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ.ΚΑΙ ΣΥ ΤΣΟΠΑΝΕ ΜΗ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ....

Ανώνυμος είπε...

αν δεν κανει πλακα ο δημητρης υπαρχει σοβαρο μπροβλημα στην ελλαδα αν ο τζεφρυ εχει ακομη οπαδους