Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται το παραμύθι με τις Porsche Cayenne

Συνεχίζεται η παραπληροφόρηση για την "χρυσή" πρωτιά της Λάρισας η οποία σύμφωνα με τον Ηρακλή Πολεμάρχάκι, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, έχει τους περισσότερους ιδιοκτήτες Πόρσε Καγιέν. Αυτή τη φορά, στα χνάρια του Πολεμαρχάκι βαδίζει η Telegraph, η οποία με δημοσίευμά της κάνει λόγο για γρήγορα αυτοκίνητα και χαλαρά δημοσιονομικά ήθη, χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση με απτά στοιχεία. "Στην Ελλάδα οι Πόρσε είναι περισσότερες από τους φορολογούμενους που δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα 50.000 ευρώ", τονίζει το δημοσίευμα στον τίτλο του.

Η Telegraph αναφέρει πως η αγαλλίαση της Γερμανικής συμφωνίας για να σώσει το ευρώ θα μπορούσε να αποδειχθεί βραχύβια δεδομένου της φοροδιαφυγής των Ελλήνων, ενώ σημειώνει πως σύμφωνα με τον κ. Πολεμαρχάκι υπάρχει πληθώρα Πόρσε Καγιέν στην Ελλάδα τη στιγμή που οι Έλληνες φορολογούμενοι φοροδιαφεύγουν και είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ και πάνω. Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Γερμανική αυτοβιομηχανία μπορεί να καυχιούνται για την επιτυχία των εξαγωγών τους, οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι λιγότερο πρόθυμοι να βοηθήσουν στη διάσωση της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό έθνος ως υπεροπτικό.

"Κάτι πάει στραβά, προσθέτει το δημοσίευμα, όταν η μικρή πόλη της Λάρισας με 250.000 κατοίκους έχει τόσες πολλές Πόρσε Καγιέν ανά κάτοικο σε σχέση με τον πληθυσμό της Ν. Υόρκης ή του Λονδίνου", υπογραμμίζει. "Ο πολλαπλασιασμός των Πόρσε Καγιέν αποτελεί γρίφο δεδομένου ότι η γεωργία δεν είναι ένας ανθηρός τομέας στην Ελλάδα", σημειώνει χαρακτηριστικά, ο συντάκτης του άρθρου χωρίς ωστόσο να δικαιολογεί με επιχειρήματα τα λεγόμενά του και πάλι.
 
 http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: