Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Υπεύθυνος δημοτικής επιχείρησης απαιτούσε εκβιαστικά 20.000 για να κατακυρώσει διαγωνισμό

Για δωροδοκία και εκβίαση συνελήφθη χθες στο μεσημέρι στο Κρανίδι Αργολίδος, υπεύθυνος δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ερμιονίδος, ηλικίας 51 ετών. Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι απαιτούσε εκβιαστικά ποσό 20.000 ευρώ, προκειμένου να κατακυρώσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για ενοικίαση κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων της δημοτικής επιχείρησης (τοπικά σφαγεία). Προηγήθηκε σχετική καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι της Τρίτης κανονίστηκε ραντεβού του καταγγέλλοντος με τον υπεύθυνο της δημοτικής επιχείρησης στο Κρανίδι, όπου και του παρέδωσε προσημειωμένο χρηματικό ποσό ύψους 15.000 ευρώ. Τότε επενέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οι οποίοι και συνέλαβαν τον παραλήπτη του εν λόγω ποσού.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.


1 σχόλιο:

3o mati είπε...

Κυριε Δημαρχε κυριες και κυριοι Δημοτικοι Συμβουλοι...
Στο επομενο Δημοτικο Συμβουλιο εχετε υποχρεωση απεναντι στους ιδιους σας τους εαυτους και στους πολιτες που σας ψηφισαν, να ζητησετε τα παραστατικα τιμολογια της ‘’αμαρτωλης’’ ΔΕΤΠΑ, και τα πρακτικα του Δ.Σ της.
Αφου δεν λειτουργειτε εσεις δινεται χωρο στο να λειτουργουν εξωθεσμικες πρακτικες και τωρα τελευταια και προβοκατσιες.
Μην ψαχνετε γιατι συμβαινουν αυτα. Η ανυπαρξια σας και ο στρουθοκαμηλισμος σας μπορει να σας κανει αρεστους αλλα δεν σας κανει ουσιαστικους εκπροσωπους των πολιτων στο Δημο, και καποιοι ΄΄παιζουν’’ με αυτό….
Εχετε υποχρεωση απεναντι στους εαυτου σας ,να εχετε στα χερια σας την συμβαση εργασιας του κατα τα αλλα παραγωγικοτατου γνωστου υπαλληλου της ΔΕΤΠΑ....(ακουγεται για 3ετη συμβαση μαιμου).
Τα μαιιλ πανε και ερχονται στην ΔΕΤΠΑ, τωρα μας προεκυψαν και επιστολες μεσω ΕΛΤΑ για την κακοδιαχειριση της Αντικυρας.
Μηπως εχετε ξεπερασει καθε οριο; Μηπως πρεπει να γινει εκτακτο Δημοτικο Συμβουλιο με μοναδικο θεμα την οικονομικη διαχειριση της ΔΕΤΠΑ και όχι μονο;
Μηπως πρεπει στις σοβαρες επιτροπες του Δημου να κανετε ανασχηματισμο πριν είναι πολύ αργα; (ο νοων νοητο…οι υπηρεσιακοι παραγοντες είναι ποιο σοβαροι … )

Σε λιγο με την ανυπαρξια σας θα ερθουν εισαγγελεις στο Δημο αλλα τοτε δεν θα εχετε κανενα αλλοθι κανεις σας. Ουτε οι Συμβουλοι της πλειοψηφιας, ουτε οι Συμβουλοι της αντιπολιτευσης ουτε ο Δημαρχος ουτε ο νεος Προεδρος.
Καντε κατι γιατι σκοτεινα μυαλα και πρακτικες θα σας εκθεσουν ανεπανορθωτα.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ