Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προβάδισμα 3,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η VPRC

Μετά την VPRC, έρχεται νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Πατρών αυτή την φορά (χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων), όχι απλώς δείχνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον εμφανίζει να προηγείται και με διαφορά 10 μονάδων έναντι της ΝΔ ήτοι ...
26,2%, ενώ έναντι 15,2%. 

Τρίτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, με εμφανώς μειωμένα τα ποσοστά του.


Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει εκτόξευση των ποσοστών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή το οποίο καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με ποσοστό 8,7%. 

Ακολουθούν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά 5,6% και 5,4% αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα η συνεργασία Μάνου – Τζήμερου φαίνεται να αποδίδει, μιας και μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστό 4,3%. 

Τέλος τη δυναμική της φαίνεται να χάνει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη η οποία βλέπει το ποσοστό της να πέφτει στο 3,8%. 

Εκτός Βουλής ΛΑ.Ο.Σ. (2,4%), Οικολόγοι - Πράσινοι (1,0%) οι οποίοι λεηλατούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ Επίσης το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,8%.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χθες 127 στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλειοψηφία τους είναι μέλη του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών, με διαδρομή στο εθνικό συμβούλιο της νεολαίας του Κινήματος, αλλά και στο εθνικό...
συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για στελέχη που είχαν διαχρονικά προνομιακές σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

OLA TA LAMOGIA TOY PASOK STO SYRIZA

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν κατανοώ την οργισμένη επίθεση του κ. Τσίπρα εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολου Ταμβακάκη με αφορμή την έκθεση της Διεύθυνσης Μελετών για τους κινδύνους που απορρέουν από μια ενδεχόμενη έξοδο από το Ευρώ.

Κατ’ αρχάς οι επιπτώσεις από την απευκταία έξοδο από το ευρώ έχουν επισημανθεί κατά κόρον εδώ και μήνες από εκατοντάδες Ελληνες και ξένους επιστήμονες αλλά και πολιτικούς.

Κατά δεύτερον, εκτός από το ΚΚΕ, δεν υπάρχει επισήμως κανένα ελληνικό κόμμα που να τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Γιατί λοιπόν εθίγη ο κ. Τσίπρας και θεώρησε πως αυτή η έκθεση είναι μέρος στρατηγικού σχεδίου υπονόμευσης του κόμματός του;

Εκτός αν θεωρεί ότι η διατύπωση των συνεπειών για τους Ελληνες με την επιστροφή στη δραχμή πρέπει να αποκρύβονται από τον λαό όταν την ίδια στιγμή βοά ο πλανήτης ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι της εξόδου.

Ισα-ίσα που αυτή η μελέτη έπρεπε να γίνει σημαία και για τον ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρηματολογεί στους ψηφοφόρους γιατί πρέπει να δώσει και ο ίδιος τη μάχη για την παραμονή στο ευρώ. Αλλωστε, από πότε είναι κινδυνολογία η αλήθεια και η απόκρυψη της δεοντολογική και real politic;

Ο «υπέρμαχος» του ευρώ κ. Τσίπρας θα έπρεπε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να μοιράσει αυτή την έκθεση και σε ορισμένα από τα στελέχη του που έχουν προσωπικές απόψεις που συνοψίζονται στη φράση: «ε, και τι παραπάνω θα πάθουμε αν γυρίσουμε στη δραχμή;»,
Ετσι, κανείς δεν θα μπορούσε να του προσάψει διγλωσσία και plan B.
Εκτός κι αν μυγιάζεται γιατί υπάρχει… μύγα.

Ανώνυμος είπε...

Λογικό αυτό..
όλο το καρκίνωμα της ελληνικής κοινωνίας εκεί έχει μαζευτεί, είναι ο μόνος που δηλώνει ότι δεν θα τους βάλει χέρι, γι΄αυτό..

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ είπε...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΄΄ΑΚΗΣ΄΄

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τελείωσαν.
Από 80% πήγαν στο 30%και οι δύο μαζί.
Αμετανόητοι Νεοδημοκράτες μην ψάχνετε στους πράκτορες του ΆΚΗ την αιτία της συντριβής σας.
Το γεγονός οτι είστε ένα κόμμα διαπλεκόμμενων που ρήμαξαν τον τόπο μην το θεωρείτε τόσο ασήμαντο.