9 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι πολίτες ψήφισαν και αποφάσισαν.
Επέλεξαν Αριστερά και Ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.
Καταψήφισαν τη λιτότητα, την εξαθλίωση της κοινωνίας, τον εργασιακό μεσαίωνα και την υποτέλεια της χώρας.
Ο αγώνας που μαζί ξεκινήσαμε κατά μνημονίου πριν από δύο χρόνια συνεχίζεται.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους Βοιωτούς που εμπιστεύτηκαν την πρόταση και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Η απόφασή σας να εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τη Βοιωτία με τιμά ιδιαίτερα και δεσμεύομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας.
Γιάννης Σταθάς
7 σχόλια:
Ο Τσίπρας πήρε στις εκλογές 16%, αλλά φέρεται σαν να πήρε 100%. Αγνοεί το γεγονός οτι το 84% των Ελλήνων δεν τον ψήφισε. Προχωρεί μόνος του, απερίσκεπτα, σε καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης στέλνοντας επιστολές στους ευρωπαίους ηγέτες. Ποιον εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας; Σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό.
Ούτε καν κυβέρνηση δεν έκανε και ξεκίνησε ώς αυτοκράτωρ να εκπροσωπεί την χώρα στο εξωτερικό. Όση αξία έχει μια επιστολή του Τσίπρα στη Μέρκελ, άλλη τόση έχει και μια επιστολή του Μιχαλολιάκου, ή δική μου, ή του κάθε Έλληνα. Κανείς απο εμάς δεν εκπροσωπεί τον λαό, ούτε φυσικά ο κ. Τσίπρας.
Τον λαό θα εκπροσωπήσει όποια κυβέρνηση τελικά διαμορφωθεί τώρα ή στις επόμενες εκλογές ή όποτε διαμορφωθεί. Και όσο δυνατή ή ανίσχυρη και αν είναι αυτή η κυβέρνηση θα είναι η μόνη που θα έχει δικαίωμα νομίμως να μας εκπροσωπήσει. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
Το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς». Την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας το ανέστρεψε. Αποφάσισε μόνος του και προχωράει μόνος του. Και εμείς του απαντάμε «χωρίς εμάς».
Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του δεν αναφέρει πουθενά ότι σκοπεύει να καταγγείλει το μνημόνιο εάν αποτελεί μέλος μιας μελλοντικής κυβέρνησης ή εάν εκλεγεί πρώτη δύναμη σε ενδεχόμενες νέες εκλογές.
Αντίθετα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι με βάση τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του μνημονίου, θα πρέπει να επανεξεταστεί ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής. Κοινώς, ο κ. Τσίπρας μέσω της επιστολής του ζητά επανεξέταση του μνημονίου και όχι κατάργησή του ή ακύρωσή του, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση απειλείται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή, αλλά και η σταθερότητα της ευρωπαϊκής ένωσης και της ευρωζώνης.
Μια ερώτηση προς τον Βουλευτή κ. Σταθά , προερχόμενη από έναν αριστερό πατριώτη του (Αραχωβίτη) :
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προεκλογικά, ως κύριο πρόταγμά του, για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις πολιτικές του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων και την αντιμετώπιση του χρέους , είχε την άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου και την ανάδειξή τους σε βασική διεκδίκηση της χώρας όχι μόνο απέναντι στη Γερμανία, αλλά και απέναντι σε όλη την Ε.Ε στα πλαίσια του δόγματος της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.
κ. Σταθά λόγω της καταγωγής σας, ειδικά σε αυτό το θέμα υποθέτω ότι έχετε μεγαλύτερη ευαισθησία από άλλους, όπως επίσης και ο Μέντοράς σας κ. Γλέζος .
Λίγες μέρες όμως μετά τις εκλογές , δεν ακούω καμία πρόταση , ούτε από σας , ούτε από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά πολύ περισσότερο από τον κ. Γλέζο γι’ αυτό το θέμα. Μήπως τελικά παραιτηθήκατε αυτού του δικαιώματος ή ακόμα χειρότερα, το μετατοπίσατε σε άλλη σειρά διεκδίκησης δευτερεύουσας σημασίας;
Ας προσπαθήσουμε να επιστρατεύσουμε την κοινή λογική και όση ψυχραιμία υπάρχει για να αποτυπώσουμε ορισμένες λογικές σκέψεις. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι δεδομένο, μακάρι να είχε το μυαλό ο Σαμαράς να μην είχε οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τώρα, απόφαση σχεδόν το ίδιο καταστροφική με εκείνη της πρότασης του Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
Αλλά αυτά έγιναν, πίσω δεν γυρνάνε και μαθηματικά οδηγούν την Ελλάδα πολύ κοντά στην έξοδό της από την ευρωζώνη και το ευρώ. Κι αν αμφιβάλλει κανείς ότι έρχεται το κακό, ή ανυποψίαστος είναι ή τόσο απελπισμένος και θυμωμένος από το πώς εξελίχθηκε η ζωή του τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε το επιθυμεί και το εύχεται. Εν πάση περιπτώσει, σήμερα έχουμε στη Βουλή επτά κόμματα που αποφασίζουν.
Αν εξαιρέσει κανείς τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όλα τα υπόλοιπα θέλουν το ευρώ. Ακόμα και το κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στο εσωτερικό της χώρας «έξω οι βάσεις του θανάτου», αλλά επιθυμεί, επί της ουσίας υπέγραψε... τις βάσεις του θανάτου. Είπε στην αρχή της εβδομάδας στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο να στείλουν μια επιστολή στους Ευρωπαίους που να παίρνουν πίσω τις υπογραφές τους για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, αλλά στη δική του επιστολή προς τους ξένους ζήτησε να αλλάξουν το μνημόνιο προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση. Και πολύ καλά έκανε.
Ψύχραιμα, λοιπόν, σκεπτόμενος κι αυτός και ο Καμμένος ας πάνε με τα τρία άλλα κόμματα να σχηματίσουν μια κυβέρνηση που θα επιχειρήσει με ενιαία φωνή να ανατρέψει το μνημόνιο προς μια καλύτερη κατεύθυνση για την Ελλάδα. Να μπορούν να πουν και οι Ευρωπαίοι ότι το δίδυμο Μέρκελ Σαρκοζί «έστυψε» δύο χρόνια τώρα τους Ελληνες και τώρα δικαίως, συντεταγμένα, με ενιαία φωνή από δεξιά έως αριστερά, ζητούν ευνοϊκότερη μεταχείριση. Να κάνουν θυσίες, αλλά όχι και να σβήσουν από την ύφεση. Υπάρχει τέτοιο κλίμα στην Ευρώπη με την εκλογή του Ολάντ και την αμφισβήτηση του γερμανικού μοντέλου και από την Ισπανία και την Ιταλία.
Δηλαδή, τι καλύτερο θα κάνει ο Τσίπρας αν στις 17 Ιουνίου γίνει πρώτο κόμμα; Θα διαπραγματευτεί μόνος του ως αυτοδύναμη κυβέρνηση την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης; Ασφαλώς και ως έξυπνος άνθρωπος γνωρίζει ότι ούτε αυτοδύναμος θα είναι, ούτε μπορεί να γίνει αυτό γιατί απλούστατα η χώρα θα εκδιωχθεί από το ευρώ. Είναι κρίμα να προστεθεί στη λίστα των μοιραίων πολιτικών ανδρών κι αυτός. Κρίμα για τον ίδιο και έγκλημα να χάσει η Ελλάδα την τελευταία ευκαιρία. Αν την έχει ακόμα...
Τα τερτίπια του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζονται και η Ελλάδα περνάει ΣΥΡΙΖΑ από την χρεοκοπία και την απόλυτη εξαθλίωση καθώς όσον περνούν οι μέρες και η χώρα βρίσκεται κάτω από καθεστώς ακυβερνησίας τόσο ο κίνδυνος...
για επιστροφή στη δραχμή αυξάνεται. Ο Αλέξης όμως προτιμά να σφυρίζει αδιάφορα και να προσπαθεί να σύρει και πάλι τη χώρα σε εκλογές…
Αυτό δείχνει η απόφασή του να μην συμμετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση αλλά ούτε να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.
Στόχος του είναι να σύρει και πάλι τη χώρα σε εκλογές καθώς έχει …μεθύσει από το νέκταρ των δημοσκοπήσεων που φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Δεν καταλαβαίνει όμως πως όσο συνεχίζει αυτή την τακτική θέτει τη χώρα σε άμεσο κίνδυνο με τους ευρωπαίους εταίρους να ετοιμάζονται για μια ευρωζώνη χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας.
Η δίψα του όμως για εξουσία και για επιστροφή στη δραχμή είναι τόσο μεγάλη που δεν καταλαβαίνει τίποτα…
14 Μαΐου 2012 7:55 μ.μ.
ενώ οι κωλοτούμπες και οι υπαίτιοι στο χάλι που μας έχουν φέρει σαν λαό και σαν χώρα τα έχουν καλώς καμμομένα !!!
Κοιτάς το δένδρο και σου έχει καεί όλο το δάσος .. υποτίθεται έξυπνε και προβληματισμένε και βαθιά νυχτωμένε.
14 Μαΐου 2012 7:55 μ.μ. και 14 Μαΐου 2012 11:21 π.μ.
Οι σκλάβοι χάνουν τα πάντα μεσ' στις αλυσίδες τους, ακόμα και την επιθυμία τους να τις αποτινάξουν.
Αν υπάρχουν φύσει δούλοι, είναι γιατί υπήρξαν δούλοι παρά φύσιν.
Ο καταναγκασμός έφτιαξε τους πρώτους δούλους, η δειλία τούς διαιώνισε.
[Ζαν Ζακ Ρουσσώ, "Το Κοινωνικό Συμβόλαιο"]
Δημοσίευση σχολίου