Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 2009 (44%) ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 5 ΕΚΑΤ!



071112161756_6113[1]Πως και πως, περίπου ως χριστουγεννιάτικο μποναμά, περιμένουν στην Ιπποκράτους και τη Λεωφόρο Συγγρού -αλλά και στα άλλα κομματικά επιτελεία- την κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα, καθώς σχεδόν σε όλα το…ταμείον είναι μείον.
Οι εργαζόμενοι στα κόμματα έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους, αφού εδώ και καιρό έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος, με τα κόμματα να τους κρατούν απλήρωτους. Τώρα με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσος αναμένεται να πάρουν μία ανάσα, αφού θα τους δοθεί χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ετσι θα μπορέσουν να πληρώσουν κάποια από τα χρέη τους σε εργαζομένους, ενοίκια, προμηθευτές και δόσεις σε δάνεια, τα οποία, ως γωστόν, μόνο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φθάνουν τα 270 εκατ. ευρώ.
Όμως, η διανομή της κρατικής επιχορήγησης κρύβει ένα μεγάλο πολιτικό unfair, κατ΄ άλλους ένα μείζον πολιτικό σκάνδαλο.
Καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να έχει εξασφαλίσει το “πράσινο φως” του πρωθυπουργού και την ανοχή του Φώτη Κουβέλη, ώστε τα κόμματα να λάβουν τα προς διανομή ποσά με βάση τα ποσοστά των εκλογών του 2009 και όχι αυτά των τελευταίων εκλογών του Ιουνίου.
Απίστευτο; Φαίνεται, όμως, ότι θα βγει αληθινό.
Ωστόσο, ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ (που κι αυτό προτιμά το διπλάσιο ποσοστό του 2009 από εκείνο του Ιουνίου…) αλλά και η ΝΔ επιθυμούν οι υπολογισμοί να γίνουν με βάση τα ποσοστά των εκλογών του 2009 καθώς έτσι θα εξασφαλίσουν πολλά εκατ. ευρώ -το ΠΑΣΟΚ του 6-7% στις δημοσκοπήσεις θα επιδοτηθεί, δηλαδή, με βάση το 44% των εκλογών του 2009 και έτσι θα λάβει τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ παραπάνω- επιπλέον και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά που, αν δεν ληφθούν υπόψη τα ποσοστά των πρόσφατων εκλογών του 2012 μένουν στην πραγματικότητα «εκτός μοιρασιάς» και χάνουν αρκετά εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το real.gr, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να «ξεπαγώσουν» η τρίτη και η τέταρτη δόση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα για το 2012, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν είχαν δοθεί αφού όπως χαρακτηριστικά έλεγαν από το Υπουργείο Εσωτερικών «τα λεφτά δεν υπήρχαν».
Ερωτηματικά όμως προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο θα μοιραστούν τα χρήματα, δηλαδή αν θα δοθούν με βάση τα εκλογικά ποσοστά του 2009 ή με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Ιουνίου του 2012, καθώς η μοιρασιά των χρημάτων θα είναι διαφορετική.

anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: