Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση του Γιάννη Σταθά σχετικά με την παράκαμψη της Αράχωβας





Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς
  • Οικονομικών
  • Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Σχετικά με την κατασκευή της παράκαμψης Αράχοβας.

Η κατασκευή της παράκαμψης Αράχωβας, που θα αποτελέσει τμήμα της Εθνικής Οδού «Θήβα – Λιβαδειά – Ιτέα», με μήκος περίπου 3,7km και η οποία περιλαμβάνει δύο κόμβους στην αρχή και στο τέλος της παράκαμψης για την σύνδεση με τον υφιστάμενο οδικό άξονα, αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας τόσο για την ίδια την Αράχοβα, αλλά και για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το οποίο είναι η ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού της χώρας και φυσικά της ευρύτερης περιοχής, με μεγάλη συμβολή στην οικονομική της ανάπτυξη. Ειδικότερα, η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, διευκολύνοντας την κυκλοφορία καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη λύση της παράκαμψης με την κατασκευή τούνελ, συνδυάζει την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Επίσης, κατά την διάρκεια υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι το έργο είναι ύψους τουλάχιστον 60 εκ. ευρώ.
Παρόλα αυτά, το εν λόγω έργο δεν έχει ακόμα ενταχθεί στην διαχειριστική αρχή της ΕΠΑΕ, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της παράκαμψης.
Με βάση τα ανωτέρω:


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Για ποιο λόγο το έργο της παράκαμψης Αράχοβας δεν έχει ενταχθεί στην διαχειριστική αρχή της ΕΠΑΕ;
  • Προτίθενται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την υλοποίηση, αυτού του τόσο ζωτικής σημασίας έργου τόσο για την περιοχή, όσο και για ολόκληρη τη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: