Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αράχωβα. Εκλεβαν τα σπίτια που φύλαγαν και έστελναν τα κλοπιμαία στην Αλβανία


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς η οργανωμένη σπείρα. Τα μέλη της έκλεβαν συστηματικά  κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας .

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε ξημερώματα, στο Λιβάδι Αράχοβας Βοιωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν δύο αυτοκίνητα, στα οποία βρίσκονταν τέσσερα μέλη της σπείρας, όλοι Αλβανοί, ηλικίας 34, 28, 29 και 28 ετών.

Μετά από έλεγχο στα αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ειδών οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητά τηλέφωνα ενώ οι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις είχαν φτιάξει σπείρα από τον Ιούνιο του 2011, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους που αναζητούνται, με σκοπό τις κλοπές κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας..


Μάλιστα, ορισμένα από τα θύματα των κλοπών, είχαν εμπιστευθεί την φύλαξη – επιτήρηση των εξοχικών τους στους δράστες, οι οποίοι... εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία και γνωρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν, έκλεβαν πλήθος ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών συσκευών, μουσικών οργάνων, εργαλείων και άλλων αντικειμένων και στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία με αλβανικά "φορτοταξί¨" στην Αλβανία!


Οι δράστες δεν δίσταζαν να κλέψουν ακόμη και ολόκληρες εντοιχισμένες κουζίνες ενώ από πολλά σπίτι ξεκόλλησαν κουφώματα μαζί με τα παράθυρα!


Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί 28 περιπτώσεις κλοπών, που οι δράστες είχαν κάνει κατά το χρονικό διάστημα από 11-06-2011 έως και 30-11-2012 ενώ η λεία τους ξεπερνά τις 130.000 ευρώ!


Πολλά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.


Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 29χρονος "εγκέφαλος" της σπείρας συνελήφθη για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: