Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2014 στον Παρνασσό

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2014 στον ΠαρνασσόΜια μέρα γιορτής για όλη την οικογένεια στο χιόνι! Δωρεάν συμμετοχή για όλα τα παιδιά.
Με σύνθημα «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι» και με στόχο να προσφέρει σε όλα τα παιδιά ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης στο χιόνι, η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (World Snow Day) γιορτάζεται φέτος στον Παρνασσό υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) με μια σειρά από μοναδικές εκδηλώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που ξεκινούν από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και κορυφώνονται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για μια γιορτή για το βουνό και το χιόνι που απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ζήσουν μοναδικές χιονοδρομικές εμπειρίες, να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα χειμερινά σπορ. Αποτελεί μέρος της καμπάνιας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε 35 χώρες με περισσότερα από 300 events και συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, θα φιλοξενήσει σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αθηνών(ΕΟΣ) και τη Σχολή Σκι Πάππος-Μπαλντούμης παιδιά μέχρι 15 ετών στα οποία δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου δωρεάν για να γνωρίσουν ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα αθλήματα χιονοδρομίας. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν ομαδικά μαθήματα ski & snowboard από έμπειρους εκπαιδευτές, ενώ και ο εξοπλισμός θα παρέχεται δωρεάν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού. Όλες οι εκδηλώσεις διοργανώνονται και τελούν υπό την επίβλεψη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, σε ειδικά διαμορφωμένο πάρκο που θα λειτουργήσει για τις ημέρες της γιορτής.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χιλιάδες παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν εντελώς δωρεάν μοναδικές χιονοδρομικές εμπειρίες!
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τη Δευτέρα 13 και μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου οι μικροί μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα σκι και snowboard, ενώ το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με μια σειρά από πολλά και ξεχωριστά happenings για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν:
-          Ολοήμερο σκι μέχρι τις 20:00
-          Τουρνουά γιγαντιαίου slalom
-          Διαγωνισμούς ski
-          Freestyle Ski και Snowboard για τα παιδιά και τις οικογένειές τους
-          Επίδειξη αγωνιστικού ski & snowboard από κορυφαίους διεθνείς αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων
-          Κατασκευή του μεγαλύτερου ελληνικού χιονάνθρωπου και ανοιχτή σε όλους χιονοδρομική λαμπαδηδρομία (Σάββατο)
-          Party με DJs και απονομές βραβείων στο κλείσιμο της εορταστικής εβδομάδας (Κυριακή)
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού, και της γιορτής του αθλητισμού, οι διοργανωτές θα φιλοξενήσουν και 100 παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS στα οποία θα δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθούν το βουνό, αλλά και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο σκι και το snowboard, υπό την καθοδήγηση ειδικής ομάδας εκπαιδευτών.
Οι διοργανωτές της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού για την Στερεά Ελλάδα:
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού:
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, τη Λαμία και την Πάτρα και οι εγκαταστάσεις, του επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και χιονοδρόμων. Στο Κέντρο λειτουργούν δύο καφετερίες-chalet και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες.
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αθηνών:
O Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών ιδρύθηκε το 1928 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι το παλαιότερο ορειβατικό σωματείο της χώρας καθώς και το παλαιότερο χιονοδρομικό σωματείο. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο και μέλος των Ομοσπονδιών Αναρρίχησης - Ορειβασίας και Χιονοδρομίας υπό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε όλες του τις δραστηριότητες καλλιεργεί την αγάπη και το σεβασμό προς την ορεινή φύση.
Σχολή Σκι Πάππος – Μπαλντούμης:
Η Σχολή σκι Πάππος - Μπαλντούμης είναι η πρώτη Σχολή Σκι στην Ελλάδα και ιδρύθηκε την χιονοδρομική περίοδο 1977-78.Υπήρξε πρωτοπόρος στην διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος. Eπανδρώθηκε και εκπαίδευσε τους πρώτους δασκάλους από όλη την χώρα, που με την σειρά τους ίδρυσαν αργότερα σχολές και στα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα. Είναι η μεγαλύτερη σχολή σκι και snowboard στην Ελλάδα και διαθέτει επαγγελματίες δασκάλους για όλα τα επίπεδα και ηλικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: