Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Κατώτεροι των περιστάσεων.

  "Σύρθηκαν" σε μία συμφωνία που δεν ήθελαν και άφησαν τη χώρα ακυβέρνητη - Από Τρίτη ο νέος πρωθυπουργός

Ακόμα και την ύστατη ώρα, ακόμα και τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν την οριστική και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, την ώρα που βάλλεται από όλο τον κόσμο με ταπεινωτικές δηλώσεις και άρθρα, οι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων είναι τόσο κατώτεροι των περιστάσεων.

Μετά τη συμφωνία που την χαιρέτισε όλος ο κόσμος, διαφαίνεται πως κανείς από τους δύο πρωταγωνιστές Παπανδρέου και Σαμαράς δεν την ήθελαν στην πραγματικότητα, αλλά ουσιαστικά σύρθηκαν σε αυτή και οι δύο από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και φυσικά τις διεθνείς πιέσεις.


Ένα 24ωρο μετά οι διαπραγματεύσεις έστω για το όνομα του νέου πρωθυπουργού δεν έχουν καταλήξει πουθενά, εξαιτίας των αδιάφορων - για τους πολίτες - μικροκομματικών τους συμφερόντων παρά την κυβερνητική ανακοίνωση ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Η ανακοίνωση αυτή εξεδόθη μόνο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ενώ οι κυβερνητικές πηγές  ανέφεραν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την, Τρίτη, τόσο για το πλαίσιο της λειτουργίας της νέας κυβέρνησης, θέμα που προηγείται, όσο και για το πρόσωπο του επικεφαλής του νέου σχήματος.


Αντί λοιπόν οι δύο πολιτικοί άνδρες να κλειστούν κυριολεκτικά σε ένα δωμάτιο μέχρι να βρουν λύση, έτσι ώστε η χώρα να μην βρίσκεται χωρίς πρωθυπουργό τουλάχιστον ένα 24ωρο μέχρι τώρα, εκείνοι επιδίδονται σε έναν αγώνα για την προάσπιση του κομματικού τους συμφέροντος και των προσωπικών τους φυσικά επιδιώξεων.


Το όνομα που ήταν το επικρατέστερο σχεδόν όλη την ημέρα και που ακόμα δεν έχει τελειωτικά "ναυαγήσει ως επιλογή είναι εκείνο του Λουκά Παπαδήμου, ενός ανθρώπου που φαίνεται πως βάζει πολύ υψηλά τον πήχυ με τους όρους που θέτει.


Ως γνήσιος μάνατζερ ζήτησε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια της νέας αυτής κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία το δύσκολο εγχείρημα και φυσικά ζήτησε τα δικά του πρόσωπα τόσο στο οικονομικό επιτελείο όσο και σε κομβικά υπουργεία προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της νέας κυβέρνησης. 


http://www.newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: