Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia στη Βιβλιοθήκη της ΛιβαδειάςΕργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της ΛιβαδειάςΗ Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (www.ellak.gr) ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 θα γίνει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου 32100, Λιβαδειά), το πρώτο workshop του 2ου κύκλου της δράσης για τον εμπλουτισμό της Wikipedia.


Το workshop διοργανώνεται, από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), τους συντάκτες της Βικιπαίδειας, στο πλαίσιο του έργου “Δες την Ψηφιακά 2.0” στο οποίο εμπεριέχεται η δράση για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας λειτουργεί από το 1954, και είναι μία από τις πιο δραστήριες βιβλιοθήκες της χώρας μας με πλούσιο έργο ενημέρωσης του κοινού στους τομείς του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών.

Τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων όπως: Παρουσιάσεις βιβλίων, Εκθέσεις βιβλίου, Εκδηλώσεις για παιδιά, Ανάγνωση-Απαγγελίες, Θεατρικές παραστάσεις,  Συναντήσεις με συγγραφείς, Συνδιασκέψεις,Εκθέσεις φωτογραφίας κλπ.

Ένα από το σημαντικά επιτεύγματα της Βιβλιοθήκης είναι η ψηφιοποίηση μεγάλου περιεχομένου του υλικού της δημιουργώντας την έτσι την ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς η οποία διατίθεται στο κοινό. Επίσης έχει δημιουργήσει το δικό της σύλλογο “Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς”. Τέλος η Βιβλιοθήκη έχει δημιουργήσει την ελεύθερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τη Βοιωτία με το όνομα “Βοιωτικός Κόσμος” η οποία συντάσσεται από τους ίδιους τους χρήστες μέσα σε wiki.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο workshop μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο: 22610-89970 και στα e-mail της βιβλιοθήκης: vivlivad@sch.gr και iblivadia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: