Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

JSSNews : Η Γερμανία συμφώνησε να πληρώσει αποζημιώσεις σε 80.000 επιπλέον Εβραίους θύματα του ναζισμού.

ΜΕ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ;

Η Γερμανία συμφώνησε να πληρώσει αποζημιώσεις αποκατάστασης σε 80.000 επιπλέον Εβραίους που διεκδικούσαν χρηματικές αποζημιώσεις μετά από όσα συνέβησαν κατά τη περίοδο του τρίτου Ράιχ.

Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε τη Δευτέρα, υπεγράφη μεταξύ των γερμανικών αρχών και των εκπροσώπων της αμερικανικής οργάνωσης «ClaimsConference». Είναι πιθανό να οδηγήσει σε πρόσθετες πληρωμές περίπου 300 εκατομμύριων δολαρίων.

Τα περισσότερα από τα χρήματα θα διανεμηθούν στα θύματα των Ναζί στην πρώην Σοβιετική Ένωση, που δεν είχαν την ευκαιρία και δεν επιλέχθηκαν να λάβουν συντάξεις ή χρήματα από το γερμανικό ταμείο για τις αποζημιώσεις.

«Αυτή είναι η τελευταία ομάδα ατόμων που δεν έλαβαν ποτέ καμία αποζημίωση,» δήλωσε ο Greg Schneider, αντιπρόεδρος της «Claims Conference».  «Για τα άτομα που υπέφεραν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, η αναγνώριση από τη Γερμανία είναι απαραίτητη. Για να είναι σε θέση να το κάνει σε αυτό το στάδιο, 60 χρόνια μετά την πρώτη συμφωνία αποζημίωσης, για τα 80.000 άτομα, είναι τεράστιο», είπε. «Για έναν επιζόντα σήμερα, είναι ζωτικής σημασίας». 

Τα περισσότερα από τα χρήματα θα προέλθουν από το ταμείο αποζημιώσεων, το οποίο χορηγεί αποζημίωση 2.556 ευρώ για τους Εβραίους που τράφηκαν σε φυγή μπροστά στους ναζί, όταν οι τελευταίοι εισέβαλαν στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, αυτές οι αποζημιώσεις δεν ήταν διαθέσιμες για τους Εβραίους της Ουκρανίας, της Ρωσίας και άλλων χωρών της ΕΣΣΔ. Σε πολλές από αυτές τις χώρες, η κατ 'αποκοπή αποζημίωση μπορεί να φτάσει σε τέσσερα χρόνια τακτικών συνταξιοδοτικών παροχών, σύμφωνα με τον Schneider.

Η Γερμανία συμφώνησε επίσης να χαλαρώσει τους κανόνες επιλεξιμότητας για εκείνους που λαμβάνουν πληρωμές αποζημιώσεων επειδή αναγκάστηκαν να κρύβονται στη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου. Μέχρι τώρα, μόνο αυτοί που κρύφτηκαν για τουλάχιστον 12 μήνες, ήταν επιλέξιμοι. Από δω και στο εξής, το κατώτατο όριο επιλεξιμότητας θα είναι έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: