Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Εμπλέκουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ

 - Της χρεώνουν καταθέσεις 500 εκ ευρώ, σύμφωνα με δύο κυριακάτικες εφημερίδες
- Έκτακτη σύσκεψη στο ΣΔΟΕ για την Μαργαρίτα Παπανδρέου
- Βουλευτές ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις είναι 1,5 εκατ. και όχι 500
- Γ.  Παπανδρέου: "στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες"

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι η γυναίκα μυστήριο στην περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ" με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ είναι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καθώς και της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το όνομα της  Μαργαρίτας Παπανδρέου βρίσκεται στη δικογραφία που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.



Μάλιστα, σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα στις 2 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος σε σύσκεψη που είχε με όλους τους διευθυντέ ςτης υπηρεσίας του ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ που μέχρι τότε η τύχη της αγνοούνταν. Σε εκείνη τη σύσκεψη λοιπόν ακούστηκε το όνομα της κ. Μαργαρίτας παπανδρέου από τα στόματα δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ.


Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε πως ο Νίκος Λέκκας, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ του απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κ. Ευ. Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι βουλευτές που μελέτησαν τη δικογραφία κάνουν λόγο για καταθέσεις 500 εκατομμυρίων σε δραχμές δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.


Η ίδια σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως απο δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο:


Αναλυτικά η δήλωση της Μαργαρίτα Παπανδρέου:


«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.


Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.


Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.


Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».


Σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι τα δημοσιεύματα «είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες».


Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου


«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009. Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους «άκουσαν», όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.


Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου. Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται»



http://www.newsit.gr
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μιλαμε για συμοριααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!