Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Αγώνας όλων, η απεργία πείνας του Τάκη Οικονόμου στο Αλουμίνιο ΑΕ

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς
Ο συναγωνιστής μας απεργός πείνας Τάκης Οικονόμου, τιμά επί χρόνια την ιδιότητα του συνδικαλιστή, παραμένοντας ανεξάρτητος, συνεπής και μαχητικός στον δύσκολο χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος, μιας βαριάς βιομηχανίας που επί δεκαετίες επηρεάζει καθοριστικά την πραγματικότητα και κινεί τα νήματα σε μια μεγάλη περιφέρεια.
Ο Τάκης Οικονόμου διαμαρτύρεται για τις μεγάλες περικοπές που επιχειρεί ο όμιλος Μυτιληναίου, παρά τα κέρδη, τις ωφέλειες και τις οφειλές προς την Πολιτεία. Με την απεργία πείνας επιχειρεί να δυναμώσει τον αγώνα των εργαζομένων και να τον κάνει ευρύτερα γνωστό.
Η απόφασή του δείχνει το δρόμο: δύναμη και κουράγιο απέναντι σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τις ζωές μας. Απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, στον  εργοδοτικό συνδικαλισμό, στους υποτελείς πολιτευτές, στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που με κάθε τρόπο επιχειρούν να ματαιώσουν και να λοιδορήσουν κάθε αγώνα. Απέναντι σε όσους άλλα λένε και άλλα κάνουν.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, που επιχειρείται με κάθε τρόπο η αφαίμαξη των εργαζομένων, ο αγώνας του Τάκη Οικονόμου αποκτά ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι μια φωνή που πρέπει να ακουστεί δυνατά, υπερβαίνοντας την χειραγώγηση, τον φόβο, την απόγνωση και την σιωπή που επιχειρούν να επιβάλλουν. Είναι η φωνή μας.
Σελίδα συμπαράστασης στο facebook: http://www.facebook.com/ApergiaPeinas

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε δημοσιοϋπαλληλισκοι που δεν έχετε τη να κάνετε και κοιτάτε πως να κλείσετε κάνα εργοστάσιο να περάσει η ώρα σας. Βρήκατε έναν άνθρωπο ψυχικά διαταραγμένο και αντί να τον συνετίσετε να μην πάθει τίποτα η υγεία του κοιτάτε πως θα τον εκμεταλλευτείτε πολιτικά . Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

απο τη στιγμη που ο φιλος σας κε οικονομου τεως προεδρος δεσμευτηκε να το φερει στο δημοτικο συμβουλιο και να καθησετε ολοι στο τραπεζι η συνεχιση μαλλον συριζοκομματικα παιχνιδια μυριζει.το εργοστασιο αυτο πρεπει να μεινει ανοιχτο

Ανώνυμος είπε...

Ημερίδα διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους της Βοιωτίας διοργάνωσε η Αλουμίνιο ΑΕ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το πρωί της Τρίτης στις εγκαταστάσεις τους στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η διοίκηση του εργοστασίου παρουσίασε τις δράσεις που αναπτύσσει στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητάς της, ενώ τα στελέχη του Ομίλου, ενημέρωσαν τα ενδιαφερόμενα μέρη για τον τρόπο που βλέπουν διαχρονικά τη βιωσιμότητα του εργοστασίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννης Πατσαντάρας, Πειρφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της τοπικής κοινωνίας, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΠΒ κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, κ.α Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραγωγικό διάλογο αλλά και μια δεξίωση στον Άγιο Νικόλαο. ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να σας δω τι θα πείτε όταν πάει ο μισθό σας 600 ευρώ

Ανώνυμος είπε...

Τσοπάνε μου οταν παλιότερα εχω μιλήσει για Μαφία που Διοικει την Αντίκυρα σε κατι τέτοιους όπως οι δυό πρωτοι σχολιαστες αναφερομουν. Χούντα είναι και θα περάσει, θα φύγουν από την Εξουσία κάποια στιγμή και θα εισπράξουν τότε την χλεύη. Θα έχουν όμως κανει πολύ κακό σε μία κοινωνία η οποία έχει ευθύνες, αφού δεν αντιδρά τωρα που πρέπει