Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Συνεδριακό Κέντρο- Πάρκινγκ‏ Αράχωβας

Την δευτέρα 23/2/2015 γίνεται Δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα το Συνεδριακό Κέντρο- Πάρκινγκ‏ Αράχωβας.
Σήμερα σας παραθέτω το ιστορικό μέσα απο τα πιο σημαντικά επίσημα έγγραφα για να είστε ενημερωμένοι .

Παρακάτω θα διαβάσετε:

 Tην απόφαση του ΔΣ του 2004 και την διακύρηξη.

Την σύμβαση παραχώρησης.

Το Απόσπασμα του ΔΣ της 20/3/2013.

Την απάντηση των εργολάβων στις 22/1/2014 .

(Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να ανοίξουν ολόκληρα τα έγγραφα)

https://drive.google.com/file/d/0Byy0i5Ya9STfcllJa2thcmwzZkE/view?usp=sharing





https://drive.google.com/file/d/0Byy0i5Ya9STfcllJa2thcmwzZkE/view?usp=sharing





https://drive.google.com/file/d/0Byy0i5Ya9STfWWdnSE1GRExpeUE/view?usp=sharing



https://drive.google.com/file/d/0Byy0i5Ya9STfWnRIU29FZWZVRFU/view?usp=sharing














20 σχόλια:

TOTIS@ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ είπε...

Την καλημέρα μας....!!!

Τσοπάνε της Αραχωβας σε ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας παρέχεις στην ενημέρωση , αλλά και στο ελεύθερο βήμα που μας δίνεις για να εκφράσουμε τις απόψεις μας.
Το ζήτημα του πάρκινγκ είναι πάρα πολύ σημαντικά για την Αραχωβα αλλά και γενικότερα για ολόκληρο το Δήμο, γιατί μπορεί να έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αν η Δημοτική αρχή έχει όραμα και το βάλει στην σωστή του διάσταση.
Σαν τέτοιο δικαιολογεί το έκτακτο Δημοτικο συμβούλιο με δυο καθαρά τοπικά θέματα στον συγκεκριμένο τοπο αν και οι πληροφορίες μας μας λένε πως στο παραπέντε παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα η όλη διαδικασία του...
Αυτά προς το παρόν για το ''αμαρτωλο''....
και για τον τρόπο που κάποιοι διαχειρίζονται τον θεσμικο τους ρόλο και την λειτουργία τους στον Δήμο.

Και παλι την καλημέρα μας με αισιοδοξία για τον Δήμο ΔΑΑ μιας και η μέρα σήμερα είναι κάτι παραπάνω απο ηλιόλουστη.!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά θα έπρεπε να τα έχει αναρτήσει ο δήμος στην ιστοσελίδα του για να ενημερωθούν οι δημότες και όσοι θέλουν να παραβρεθούν στο συμβούλιο να είναι διαβασμένοι. Αλλά που τέτοιες ευαισθησίες.
Πάω στοιχημα ότι ούτε οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλου που θα κληθούν να ψηφίσουν πάνω σε αυτά τα έχουν δεί η τα έχουν διαβάσει

Ανώνυμος είπε...

1.Μερικοί έχετε μπλέξει άγρια τα μπούτια σας και δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Γι αυτό έχουμε αυτό το χάλι που έχουμε γύρω μας.

2. (Αλλάξανε τα γούστα σου, Μπουλάς-Γιοκαρίνης)

Αλλάξανε τα γούστα σου
και μπέρδεψες τα μπούτια σου
Και φέρεσαι αλλόκοτα
και παρατάς τον Κόκοτα....

Ανώνυμος είπε...

21 Μαρτίου 2015 - 1:40 μ.μ. Εχεις απόλυτο δίκιο, σου βγαζω το καπέλο.. μερικοί μερικοί (ονόματα δεν γράφω) έχουν μπλέξει την βούρτσα με την .... και το παίζουν και παράγοντες!

Ανώνυμος είπε...

Το σοβαρό πρόβλημα για το συνεδριακό Κέντρο- Παρκινγκ έχει αρχίσει από την υπογραφή της Σύμβασης. Διαβάζοντας τα κείμενα της Διακήρυξη και τη Σύμβαση προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
• Γιατί ο Δήμαρχος που υπέγραψε τη Σύμβαση δεν διεκδίκησε το 10% της επιδότησης του έργου από το Ελληνικό Δημόσιο που δόθηκε στον κύριο του έργου (Ν.2819 άρθρο 15), παρόλο που αυτό ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (Διακήρυξη άρθρο 3 σελίδα 6 )
• Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί πρέπει σε ένα έργο με αντιπαροχή, να απαιτείτε, για την έναρξη των εργασιών της συνολικής προθεσμίας των 24 μηνών, Η ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ αφ’ ενός, ή Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!!!!!!!! (Σύμβαση άρθρο 9.1 α, β Σελ.11).
Αυτοί οι όροι είχαν σαν αποτέλεσμα, η κατασκευάστρια εταιρεία, με την επιστολή της προς το Δήμο , με αριθμ. Πρωτ. 564/22-01-2014 στην επισήμανση ν.3 σελ. 6, να το εκμεταλλεύεται και να ζητά έναρξη της προθεσμίας κατασκευής του έργου την 11/ 10/2013 που όπως ισχυρίζονται έλαβαν την αναθεωρημένη άδεια αποπεράτωσης του έργου.
Η αναθεώρηση της υπ’ αριθμ. 304/2007 πολεοδομικής άδειας για την οποία έχει υποβληθεί φάκελος με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 4382/25-2-2010 έγγραφό της εταιρείας παραλήφτηκε μετά από πολλές οχλήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Χωροταξίας Λιβαδειάς το 2013!!!!!!!!!!!!!!!!!! (αποφ.42/2013 σελίδα 4). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ενώ το παρκινγκ έχει παραληφτεί από το 2011, οι Επενδυτές να αρνούνται να καταβάλουν το μίσθωμα που αναλογεί στο Δήμο.
• Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί ο «Επενδυτής» πρέπει να απαλλάσσετε των υποχρεώσεών του που προκύπτουν από την υπογεγραμμένη σύμβαση, σε περίπτωση άρνησης ή καθυστέρησης της υπαγωγής της επένδυσης του Επενδυτή στις διατάξεις της νομοθεσίας περί παροχής κινήτρων ιδιωτικών επενδύσεων και της έγκρισης της σχετικής επιχορήγησης (Σύμβαση άρθρο 18. 1.iv.σελίδα 16)
• Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί ως αφετηρία της έναρξης του χρόνου εκμετάλλευσης του έργου (25) χρόνια, συμφωνήθηκε η ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση του συνόλου των κατασκευών των “ Έργων και Εγκαταστάσεων “ ή Επενδύσεων (Σύμβαση άρθρο 13. 2.)
• Ας μας εξηγήσει κάποιος σε ένα έργο αντιπαροχής που ο επιχειρηματίας επιδοτείτε από το κράτος και που υποτίθεται ότι και ο ίδιος παίρνει το ρίσκο της επένδυσης , είναι αναγκαίο ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου να δίνει τη δυνατότητα στον Επενδυτή να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της συμφωνίας αν η επένδυσή του είναι ζημιογόνος. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει ο Δήμος να αποδεχτεί μείωση του καταβαλλόμενο υ ετήσιου ποσού (40.000)ή σε παράταση της μίσθωσης!!!!!!!!!!!!!!! (Σύμβαση άρθρο 24).
• Ας μας εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν να δεσμεύετε ο Δήμος από τη σύμβαση και να μην μπορεί για 10 χρόνια να κατασκευάσει άλλο χώρο στάθμευσης στα όρια του Δήμου για να διασφαλιστεί η κερδοφορία της επένδυσης !!!!!!!!!!!!!!!! (Σύμβαση άρθρο 26.4)

Συμπέρασμα: Αυτά είναι ΜΕΡΙΚΑ από τα σημεία που μας οδηγούν στη διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη Σύμβαση είναι απαράδεκτη, σκανδαλώδης , αμαρτωλή και επιζήμια για τα συμφέροντα του Δήμου διότι φτιάχτηκε κατά τέτοιο τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο της μίας πλευράς, αυτής του εργολάβου. Τέτοιες συμβάσεις δεν υπογράφονται ούτε σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και αυτό μπορεί να σας το διαβεβαιώσει ένας πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε νομικής σχολής. Το τεράστιο ερώτημα που μπαίνει προς έλεγχο είναι αν τη σύμβαση αυτή , ο τ. Δήμαρχος τη διάβασε πριν την υπογράψει και αν την ενέκρινε Δικηγόρος εκπρόσωπος του Δήμου πριν την υπογραφή αν ΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΗ.

Αραχωβίτης είπε...

Θερμή παράκληση προς τον κο Γιαννέλο να απαντήσει στις επισημάνσεις του 2:32 μ.μ., τις οποίες επικροτώ απόλυτα......Και τούτο διότι ο κος πρόεδρος αλλιώς ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να παρουσιάσει τα πράγματα, παίρνοντας σαφώς έμμεσα θέση υπέρ του έκπτωτου εργολάβου, μέσα από την πρόταση που δημοσίευσε....

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!!!!!!!!! είπε...

Σας απαντούμε ευθέως … δεν εχουμε την άποψη οτι υπηρετείτε συμφέροντα αλλά εχουμε την άποψη οτι δεν αποκαλύπτετε αυτούς που τα υπηρετούν. Σας απαντούμε ευθέως …οτι για ολους εμάς Εσείς ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα δίνετε την τελευταία σας ''εξέταση''.

Ανώνυμος είπε...

Ρε χούμα !

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι το 2010 στην αραχωβα δημαρχος ο λεοντιος. Μετα, το 2012 αυτον που ηταν στην φωτογραφια διπλα απο τον προεδρο Το ιδιο και το 2014

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε γιατί τοσο καιρο δεν δημοσίευες τα έγραφα; Τώρα τι έχεις να μας πεις για τους εργολάβους και ο μέλλον του ακινήτου

Ανώνυμος είπε...

Τσοπάνε συγχαρητήρια ότι δεν έκαναν όλοι αυτοί τόσα χρόνια με κρυφές και φανερές συναντήσεις το έκανες εσύ με τη δημοσίευση των εγγράφων. Ξέρουμε όλοι γράμματα λίγο πολύ και μπορούμε να κρίνουμε. Πόσο σημαντική είναι η δημοσίευση φαίνετε από τη σιγή ασυρμάτου των υπευθύνων και από τις δύο πλευρές.

Ανώνυμος είπε...

Μας αρεσει δεν μας αρεσει πρεπει να δοθεί μια λυση. Αν δεν γινει τιποτα θα παραμεινουμε με ενα γιαπι που θα αρχισει να καταρρέει σιγα σιγα. Ετσι που ηλθαν τα πραγματα το μονο που απομενει ειναι να βρεθει τροπος να τελειωσει και να λειτουργησει

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν σε κυβερνούν κλέφτες η χώρα - ο δήμος πάει μπροστά! η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι διεφθαρμένη ή για να είμαστε πιο ακριβής (κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει) δεν έχει διαφθαρεί ακόμη.

Άρα, δεν τους κρατάει κανείς, ούτε από εταιρεία, ούτε από τράπεζα, ούτε από κάπου αλλού....

Αραχωβίτης είπε...

Τί εννοούν οι 5:57μ.μ. και 7:10 μ.μ. οέο? Μπορείτε να γίνετε πιο σαφείς παρακαλώ? Μήπως πρέπει να μπούμε όλοι στη λογική Γιαννέλου? Περιμένουμε αύριο να δούμε..... τότε ελπίζω να πέσουν οι μάσκες...

Ανώνυμος είπε...

Χθες το βραδι παλιος συμβουλος του Δημου ελεγε οτι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα γιατι το οικοπεδο που δωσαμε στον εργολαβο ειναι λιγοτερο απ αυτο που ελεγε στο τοπογραφικο.
Αν ειναι αληθεια αυτο ειμαστε αξιοι της τυχης μας.
Κι αν ειναι αληθεια θα θελαμε απαντησεις στα παρακατω ερωτηματα.
Γιατι αν ειναι αληθεια ειμαστε ολοι πολυ ......ολοι μα ολοι εμεις που σας βγαζουμε με την ψηφο μας.

1 Ποιος ειναι υπευθυνος γι αυτο ?

2Ο Νυν Δημαρχος ειναι ενημερωμενος ?

3Ο κ Γιαννελος τι λεει ? Εχει ενημερωσει τον Δημαρχο ? Ποια ειναι η αποψη του μια και ειναι σε ολα τα Δημοτικα συμβουλια.

4 Οι τεχνικες υπηρεσιες του Δημου και σαν Αραχωβα και σαν ΔΔΑΑ τι κανουν κοιμουνται ? γιατι δεν εκαναν τιποτα?

Ανώνυμος είπε...

8:46 μ.μ. εσύ εισαι ενημερωμενος;
γιατί προτρεχεις;
ουτε 24 ωρες δεν εχουν απομείνει!
υπομονή

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέει ο 8:46 είναι τουλάχιστον προβοκατόρικα. Κανένας παλιός σύμβουλος δεν λέει τέτοια πράματα. Αυτά τα λένε οι έκπτωτοι εργολάβοι και τα τσιράκια τους. Στο έγγραφο με αρ. πρώτ.564 /22-01-2014 , σελ.3 στο α) και στη σελίδα 5 στο 1. οι κατασκευαστές το βάζουν στο τραπέζι σαν δήθεν πρόβλημα για να πετύχουν αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Το δικηγορικό γραφείο έχει απαντήσει ότι αυτά είναι αστήριχτα και αστεία.

Ανώνυμος είπε...

Μία ¨αφελή¨ ερώτηση προς τον 8:46 μ.μ. : Καλά, ο τότε δήμαρχος κορόϊδεψε τον εργολάβο και του έδωσε λειψό οικόπεδο! Αυτός τί έκανε? ¨Αγόρασε¨ γουρούνι στο σακί? Δεν έκανε τις επιμετρήσεις, πριν υπογράψει τη σύμβαση? Καλά, δουλευόμαστε?...... Συνιστώ υπομονή μέχρι αύριο το βράδυ, όπου ελπίζω να μας λυθούν πολλές απορίες.....διαφορετικά υπάρχει και άλλος δρόμος.....το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα δοθεί λύση.....με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.....γιατί....¨Έχουν γνώσιν οι φύλακες¨...ΥΠΟΜΟΝΗ.....σε λίγο θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!!!!

Ανώνυμος είπε...

…………………………………Η εργολάβος προφανώς λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη εκδοχή ότι, δηλαδή, η έκπτωση είναι οριστική, υπέβαλε ενώπιον του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την από 22-4-2014 αίτηση θεραπείας, υποστηρίζοντας τους λόγους που αναφέρονται σ’ αυτή, ότι, δηλαδή πρέπει να ανακληθεί και να ακυρωθεί η από 18-4-2014 εκ του νόμου τεκμαιρόμενη «σιωπηρή απόρριψη» της από 17-2-2014 «ένστασής» της και η υπ’ αριθμ. πρωτ. 769/28-1-2014 απόφαση του Προϊσταμένου του τμήματος μελέτης και επίβλεψης έργων, συγκοινωνιών και πολεοδομίας κου Νικολάου Παπαδρόσου, που την κήρυξε έκπτωτη. Περαιτέρω, το ίδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ8/369/Φ107/8-9-2014 έγγραφό του ζήτησε από τον Δήμο στοιχεία για την υπόψη αίτηση θεραπείας, πλην όμως ο Δήμος επί 8μηνο περίπου δεν ανταποκρίθηκε στον εν λόγω έγγραφο του Υπουργείου και αυτό επανήλθε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 87/Φ107/30-1-2015 έγγραφό του, το οποίο εισήλθε με πρωτόκολλο του Δήμου 900/5-2-2015, με το οποίο υπενθυμίζει στον Δήμο ότι, αναμένει τα ζητηθέντα στοιχεία για την υπόψη αίτηση θεραπείας, τα οποία είχε ζητήσει, τα οποία μέχρι την 30-1-2015 δεν είχαν αποσταλεί. Το γραφείο μας δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα εάν έχουν αποσταλεί τα στοιχεία. Το έγγραφο αυτό χρεώθηκε επισημειωματικά στον Αντιδήμαρχο κ. Αλμπάνη και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου……………………………………………..
Βόμβα μεγατόνων:
1. Το ποιο πάνω έγγραφο είναι μέρος της απάντησης του δικηγορικού γραφείου προς τον Δήμαρχο ΔΑΑ για την εισήγηση Γιαννέλου.
2. Στο έγγραφο αυτό αναφέρετε ότι με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ8/369/Φ107/8-9-2014 έγγραφό του το Υπουργείο ζητάει έγραφα για την έκπτωση των εργολάβων από το Δήμο και για 8 μήνες ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε. Το Υπουργείο επανέρχεται με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 87/Φ107/30-1-2015 έγγραφό του και ο Δήμος μέχρι την 30-1-2015 δεν έχει απαντήσει.
3. Τα έγραφα αυτά χρεώθηκαν στον κ. Αλμπάνη
Ερωτήσεις:
1. κ. Δήμαρχε αντί να στήλης τα έγγραφα που σου ζητούσε το Υπουργείο έκανες συναντήσεις με του ΟΡΙΣΤΙΚΑ έκπτωτους εργολάβους; Αυτός είναι λόγος παραίτησης κ. Δήμαρχε.
2. κ. Γιαννέλο ξέρατε ότι το υπουργείο ζητούσε έγγραφα από το Δήμο και αντί να τα στείλετε εσείς κάνατε κρυφές συναντήσεις με τους ΟΡΙΣΤΙΚΑ έκπτωτους εργολάβους και μάλιστα μόνος σας; Αυτός είναι λόγος παραίτησης.
3. κ. Αλμπάνη είχατε χρεωθεί όλα αυτά τα έγγραφα κι αντί να προτρέψετε τις υπηρεσίες του Δήμου να αποστείλουν στο Υπουργείο τα έγγραφα που σας ζητούσε εσείς συμμετείχατε σε συναντήσεις με τους ΟΡΙΣΤΙΚΑ έκπτωτους εργολάβους; Αυτός είναι λόγος παραίτησης.
4. κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου στο Συμβούλιο της 23-3-2015 να έχεις διαβάσει την γνωμοδότηση του Δικηγορικού Γραφείου για να μας την εξηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Βρε κόπανοι ότι σας πονάει δεν το δημοσιεύετε δεν πειράζει αρκεί που τα διαβάζετε και σας φτιάχνουν κάπως άντε γειά