Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Επιτέλους, καθαρίστε την Αθήνα!

                                                                                                                   του   ΧΑΡΗ ΠΑΥΛΙΔΗΜόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η εικόνα της Αθήνας από την ανεξέλεγκτη πλέον βία που καθημερινά εκθέτει το κράτος. Κυρίως όμως όλα όσα συνέβησαν, από τη στυγερή δολοφονία ενός ανύποπτου πολίτη λίγα μέτρα από το σπίτι του μέχρι τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό του νεαρού διαδηλωτή, προκαλούν ντροπή και οργή. Είναι προφανές ότι έχει χαθεί πλήρως ο έλεγχος και η ευθύνη ασφαλώς δεν είναι μόνο της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα έλεγα μάλιστα ότι φέρει τη μικρότερη ευθύνη σε σχέση με τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και διαχρονικά των κομμάτων της Αριστεράς.
Ως πολίτης θλίβομαι γιατί οι φόροι που πληρώνω δεν έχουν ανταποδοτικότητα για την ασφάλεια της οικογένειας μου. Με απογοητεύει επίσης το γεγονός ότι η αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, δεν έχει σχέδιο τόσο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας όσο και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Αισθάνομαι ντροπή γιατί όλοι δεν δώσαμε εγκαίρως τη σημασία που θα έπρεπε στη γκετοποίηση πολλών περιοχών του κέντρου, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της ασφάλειάς μου διάφορες ναζιστικές ομάδες. Και οργίζομαι γιατί οι αριστεριστές, που σε κάθε ευκαιρία καταστρέφουν περιουσίες μέχρι και ζωές, όπως των τριών συμπολιτών μου της MARFIN, εμφανίζονται ως «ήρωες» εξαιτίας κάποιων παλικαράδων αστυνομικών.
Επιτέλους η κυβέρνηση αντί να θεωρητικολογεί και να σχολιάζει τα γεγονότα, έχει καθήκον να επιβάλλει το νόμο και τη τάξη. Έχει υποχρέωση να προστατεύσει τη Δημοκρατία και κυρίως τη φήμη της Ελλάδας εντός και εκτός συνόρων. Είναι τραγικά ανόητο το ένα κόμμα να επιρρίπτει τις ευθύνες στο άλλο, να επιχειρούνται συμψηφισμοί θυμάτων και περιουσιών, ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόλις πέσει το σούρουπο. Επιτέλους κάντε κάτι αντί μονίμως να κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά να απολογείστε στην Αριστερά.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι η πολιτική σας εκτρέφει το μίσος κατά αθώων μεταναστών και δίνει το άλλοθι σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς να μετατρέπουν την Αθήνα σε Βαγδάτη; Σταματήστε αυτή την αθλιότητα κι αν δεν μπορείτε μόνοι σας καλέστε όλα τα κόμματα να συμφωνήσετε στη λήψη άμεσων μέτρων στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης για να επανέλθει η ασφάλεια και η ηρεμία στη ζωή της πόλης.
http://www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: