Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Βαράτε ελεύθερα αντέχουμε.

Reuters: «Η Ελλάδα θέλει να πουλήσει τα σάπια απομεινάρια της»

Στο «φιλόδοξο», όπως το αποκαλεί, σχέδιο της Ελλάδας να «μαζέψει 50 δισ.» αναφέρεται το πρακτορείο Reuters. Μόνο που δεν παραλείπει να μας... καρφώσει εκεί που πονάμε!

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, το διεθνές πρακτορείο «ανέβαζε» φωτογραφίες από την Ελλάδα. Αποδείχθηκε, όχι για... καλό σκοπό! Τουριστικά μνημεία, εικόνες από την Κερατέα, από διαδηλώσεις, ακόμη και από την αλήστου μνήμης διαμαρτυρία των συμβασιούχων πάνω στην Ακρόπολη.

Ο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη λίμνη Βιστωνίδα
Ο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη λίμνη Βιστωνίδα
Το κείμενο που συνόδευε το Special Report με τις φωτογραφίες από την Ελλάδα μόνο κολακευτικό δεν είναι. Όπως αναφέρει, το θέμα δεν είναι το αν, αλλά το πότε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, πως οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης μας έχουν για τα σκουπίδια αλλά δεν αποκλείεται να μας πάνε και πιο κάτω και κλείνει με μια φράση που πονάει αρκετά: «Η Ελλάδα θέλει να πουλήσει ακόμη και τα σάπια απομεινάρια των Ολυμπιακών Αγώνων».
28 Οκτωβρίου 2010: Συμβασιούχοι που διαμαρτύρονται "πάτησαν" την Ακρόπολη
28 Οκτωβρίου 2010: Συμβασιούχοι που διαμαρτύρονται "πάτησαν" την Ακρόπολη
Παράλληλα, σε κείμενο με τον τίτλο «πώληση ακινήτων αλά ελληνικά» γίνεται λόγος για αποτυχημένες προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων στο Ελληνικό και για σχέδια με το Κατάρ που έμειναν ανεκπλήρωτα. Παρουσιάζει, επίσης, και ένα παράδειγμα προς αποφυγή: το σκάνδαλο του Βατοπεδίου...

Οι αναλυτές που μιλούν στο πρακτορείο αναφέρουν ότι το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων είναι φιλόδοξο αλλά ακόμη κι αν πετύχει, δε μπορεί από μόνο του να σώσει τη χώρα από το... γκρεμό!

Το πλήρες κείμενο που συνοδεύει το αφιέρωμα του Reuters
«Ένα χρόνο μετά το δανεισμό 100 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι χρηματαγορές ζητούν όχι αν αλλά πότε η Ελλάδα θα προχωρήσει στη «χρεοκοπία», την οποία το σχέδιο διάσωσης υποτίθεται ότι θα απέτρεπε.
Το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, "άψυχο" τώρα πια
Το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, "άψυχο" τώρα πια
Το ελληνικό χρέος έχει ήδη χαρακτηριστεί «σκουπίδι» από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, κάτω και από την Τουρκία και την Αίγυπτο, με περαιτέρω υποβαθμίσεις στον ορίζοντα. Η Ελλάδα επιμένει ότι η αναδιάρθρωση θα ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Ζωτικής σημασίας στην προσπάθειά της να αποτρέψει ότι οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών προτιμούν να αποκαλούν «αναπρογραμματισμό του χρέους» είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο να εξοικονομήσει 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, το μεγαλύτερο μέρος του από την ακίνητη περιουσία της.
Εικόνες εγκατάλειψης
Εικόνες εγκατάλειψης
Θέλει να πουλήσει ή να ενοικιάσει τα πάντα: από το παλιό αεροδρόμιο μέχρι τουριστικά μνημεία, από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μέχρι σάπια απομεινάρια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004».
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: