Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

86% των Ελλήνων λέει ότι πάμε κατά διαβόλου

Η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που θα δημοσιευτεί αύριο στο περιοδικό «Επίκαιρα», αναδεικνύει τη βαθιά απογοήτευση των Ελλήνων, με το αστικό πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, που βύθισε τον τόπο μας στην κρίση. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στην ερώτηση «με την εικόνα που έχετε σήμερα για τη χώρα σε γενικές γραμμές, πιστεύετε ότι τα πράγμvouli_mountzesατα πηγαίνουν στη σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση», το 86% λέει σε λάθος, ενώ μόλις το 6% λέει σε σωστή, με ένα 5% να επιλέγει το ούτε σωστή, ούτε λάθος.
Το δεύτερο σημαντικό εύρημα, είναι η επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης βύθισης του δικομματισμού. Με την πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ στο 19% και στο 31% για τη ΝΔ, το άθροισμα του δικομματισμού ανέρχεται πλέον στο 50,5%, που αν αντικατοπτριστεί στην κάλπη, είναι ιστορικό χαμηλό.
Επέλαση της αριστεράς
Υπάρχει εδώ όμως, άλλο ένα στοιχείο, το οποίο χρήζει προσοχής: είναι το εντυπωσιακό άθροισμα για τα εκτός ΠΑΣΟΚ αριστερά κόμματα. Και έχουμε και λέμε: 13,5% για το ΚΚΕ, 8,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 4,5% για τους Οικολόγους, 4% για τη Δημοκρατική Αριστερά, 1% για τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή σύνολο 29,5%! Αν προστεθεί, δε, εδώ, το 2% του (υπό διάλυση) Άρματος Πολιτών, που οδεύει στον ΣΥΡΙΖΑ & Δημοκρατική Αριστερά, τότε αντιλαμβάνεστε που φτάνει το προαναφερόμενο ποσοστό.
Που είναι η Δεξιά οεο;
Αν τα παραπάνω συνδυαστούν και με την αδυναμία της ευρύτερης Δεξιάς (31% για τη ΝΔ, 8% για τον ΛΑΟΣ και 1,5% για την ΧΑ) να συνεννοηθεί και δη στοιχειωδώς, τότε δημιουργείται μια νέα δυναμική, η οποία
ενδέχεται να οδηγήσει τον τόπο σε (άσχημες) περιπέτειες. Η ελληνική Δεξιά, σε όλες τις εκφάνσεις της (αστική, πατριωτική, ριζοσπαστική, φιλελεύθερη ή ο,τιδήποτε άλλο) και σε μια εποχή που τα εθνοκεντρικά κόμματα στην Ευρώπη κερδίζουν συνεχώς έδαφος, υπερβαίνει με δυσκολία το 40%.
Τα κόμματα της Δεξιάς, με τα αθροιστικά ποσοστά των κομμάτων της αριστεράς να υπερβαίνουν πλέον κατά 10% εκείνα του ΠΑΣΟΚ, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και τα σημεία των καιρών και αναλίσκονται σε εκατέρωθεν βολές και ύβρεις. Καμία διάθεση δεν διαφαίνεται, για τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου-κυματοθραύστη, με σκοπό την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και της κοινωνικής συνοχής μας. Αυτή λοιπόν θα είναι η απάντηση στις προκλήσεις των καιρών; Και για πόσο καιρό η αριστερά θα μονοπωλεί το ριζοσπαστισμό και θα προτάσσει εαυτόν ως την εναλλακτική λύση; Δηλαδή η εναλλακτική λύση στην αριστερά (ΠΑΣΟΚ), είναι η αριστερά (οι υπόλοιποι);
http://elkosmos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H ανάλυση αυτή μπάζει νερά από παντού