Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι όπως ήξερες κ. Δήμαρχε



του Γιώργου Δ. Ανδρέου
Είναι βέβαιο, παρά τις σχετικές δημόσιες διακηρύξεις, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν εξήγγειλε την αλλαγή του Δημοτικού Κώδικα για τον τρόπο εκλογής των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων, ως κίνηση εκσυγχρονισμού και προσπάθεια αλλαγής της φιλοσοφίας και της πολιτικής της λειτουργίας των Δήμων, αλλά για σκοπούς κομματικά ιδιοτελείς, που σχετίζονται με την άμβλυνση των αρνητικών εντυπώσεων και πολιτικών συνεπειών, ενός πιθανού αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος. Σκέφτηκαν, φαίνεται, οι κυβερνώντες, πως κάποιοι προσκείμενοι σ΄ αυτούς Δήμαρχοι θα εκλεγούν και έτσι θα αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και της χαλαρής ψήφου αποδοκιμασίας των ευρωεκλογών και της εκλογής των δημοτικών συμβούλων, που δεν θα έχουν άμεσο κομματικό προσανατολισμό. Χωριστά λοιπόν οι Δήμαρχοι και σε ενιαίο ψηφοδέλτιο οι σύμβουλοι.
Παρά ταύτα η ρύθμιση είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ελπίζω να μην την πάρουν πίσω. Γιατί μέσα απ΄ αυτή θα κληθούν οι Έλληνες, μαθημένοι μέχρι τώρα στην κομματική στοίχιση και πειθαρχία , να μάθουν, σε πρώτη φάση σε τοπικό επίπεδο και αργότερα ποιος ξέρει, να επιλέξουν αξιολογικά από ευρύτερο ψηφοδέλτιο. Και σε δεύτερη φάση οι εκλεγμένοι θα υποχρεωθούν να κυβερνούν με συναίνεση και συνεννόηση και όχι αυθαίρετα, πελατειακά και με την δύναμη της κομματικής πλειοψηφίας. Γιατί σίγουρα θα είναι πολλοί οι Δήμαρχοι που δεν θα έχουν ελεγχόμενη πλειοψηφία στα νέα Δημοτικά Συμβούλια.
Ένα άλλο σημαντικό θετικό της ρύθμισης είναι πως θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές πρόσωπα καλύτερα, πετυχημένα και καταξιωμένα στον κοινωνικό και οικονομικό πεδίο και σε επίπεδο δημάρχων και σε επίπεδο συμβούλων. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν διάθεση και κυρίως δυνατότητα να προσφέρουν και αρνούνται να μπουν στο κομματικό αλισβερίσι, την συναλλαγή ή και κάτω από πρόσωπα επιλογής της κομματικής εξουσίας και ιεραρχίας , αμφιβόλου όμως κοινωνικής αποδοχής.
Το τρίτο επίσης θετικό θα είναι η μεγαλύτερη διαφάνεια και καθαρότητα στην διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, που θα είναι αποτέλεσμα συναίνεσης και συναντίληψης ανθρώπων με διαφορετική κοσμοθεωρία. Ακόμα και οι επιλογές των αξιωματούχων, των πρόεδρων των δημοτικών συμβουλίων, των αντιδημάρχων , των μελών των σημαντικών επιτροπών, όπως η οικονομική και η ποιότητας ζωής, αλλά και των διοικήσεων των δημοτικών επιχειρήσεων, των Γενικών Γραμματέων και των ειδικών συμβούλων, θα είναι καλύτερες, έστω και αν για κάποιους αποφασίζει σύμφωνα με το νόμο ο Δήμαρχος. Κανένας δεν θα θελήσει να διαταράξει τις λεπτές ισορροπίες, επιλέγοντας ανίκανους ή διαβλητούς.
Με απλά λόγια θα πάψει το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό, όπως ήταν μέχρι σήμερα, με ότι αυτό συνεπαγόταν (αδιαφάνεια, «περιβάλλον» κλπ). Δεν θα είναι πλέον αρκετό ο Δήμαρχος να μπορεί να εκλεγεί. Θα πρέπει να έχει αυξημένο κύρος, να μπορεί να διαλέγεται, να ακούει, να διαπραγματεύεται, να συνυπάρχει, να συνθέτει αντίθετες απόψεις, να είναι μετριοπαθής, ευρηματικός, ανοιχτόμυαλος και συνετός.
Έχει βέβαια και μειονεκτήματα το σύστημα. Κάποιοι που θεωρούν τον εαυτό τους κάτοχο της απόλυτης αλήθειας και σοφίας θα εκβιάζουν για να γίνεται το δικό τους, άλλοι (κακο)μαθημένοι, πολλά χρόνια, στην κομματική κόντρα και τον λαϊκισμό θα πολιτεύονται και άλλα αρκετά .
Τα μειονεκτήματα όμως αυτά δεν μπορούν να ακυρώσουν τα θετικά των αλλαγών. Η επιβολή, έστω και με νόμο, της ανάγκης συνεργασίας, συνεννόησης και διαφάνειας είναι εθνική επιταγή και κοινωνική ανάγκη. Ειδικά σήμερα.. Η αλλαγή είναι η αρχή για να γίνει ο Δήμος σχολείο μιας νέας πολιτικής αντίληψης της κοινωνίας, που σιγά – σιγά θα μεταλαμπαδευτεί και την κεντρική πολιτική σκηνή, ανανεώνοντας και ανεβάζοντας το οικτρό επίπεδό της. Υπάρχουν παραδείγματα σε διεθνές επίπεδο, με γνωστότερο αυτό της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, των ΗΠΑ, όπου ο Πρόεδρος, κατά κανόνα δεν έχει την πλειοψηφία των νομοθετικών σωμάτων. Και όμως κυβερνάει θαυμάσια και αποτελεσματικά.
Ας το σκεφτούν λοιπόν πολύ καλά όσοι σκέφτονται να διεκδικήσουν το αξίωμα του Δημάρχου. Αν έχουν στο μυαλό τους τον τρόπο της μέχρι σήμερα λειτουργίας και το παραταξιακό, να μην πω το κομματικό κοπάδι που έσερναν, καλό θα κάνουν στον εαυτό της και στην κοινωνία να το ξανασκεφτούν. Γιατί όπως λέει η λαϊκή σοφία «νύφη μου όχι όπως ήξερες…». Ελπίζω και εύχομαι πως αυτοί δεν θα πείσουν την κυβερνητική πλειοψηφία να πάρει πίσω τις αλλαγές.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΕΟΥ πολυ καλο το κειμενο αλλα δωστε μας την ειδηση.απευθυνεται στον ανηψιο σας ???τον πεισατε η οχι ακομη??γιατι σε κατι τετοια ειναι γνωστο οτι ειστε εξπερ.

Ανώνυμος είπε...

....ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣ,ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΝΟΣΗΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ. ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΓΑΓΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ...

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ είπε...

ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.
Η ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΟΛΩΝ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ!!!
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...
ΒΑΛΤΕ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.....
ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε γεωργιε μπορειτε να μου πειτε εναν σοβαρο λογο που αρθογραφειτε??καθηστε με την παρεα σας εκει τους περιθωριακους νεοπλουτους κι αφηστε μας στην ησυχια μας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 1:24 . Σοβαρός δεν γίνεται κάποιος ….. «δι’ ανατάσεως της χειρός»! ούτε επειδή ο ίδιος χρίζει τον εαυτό του ως τέτοιο, διορθώνοντας το γραπτό του διαγωνίσματος που ο ίδιος έβαλε στον εαυτό του και μάλιστα βάζοντάς του άριστα!!! όπως ακριβώς εσύ επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Σοβαρός είσαι όταν δια της λογικής προσπαθείς να αντιληφτείς και να ερμηνεύσεις αυτά που γίνονται γύρω του. Αφορισμούς, γι’ αυτά που γράφουν οι διπλανοί τους, χρησιμοποιούν μόνον οι νεροκουβαλητές (μέρες που είναι) του μοναδικού «ισμού» που δεν έχει βιβλιογραφία, δηλαδή του φασισμού. ‘Ένας πολύ σοβαρός λόγος , όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, που ο Ψιλός γράφει, είναι επειδή …….. έτσι γουστάρει!!! Ένας επίσης πολύ σοβαρός λόγος είναι η για εκπαιδευτικούς λόγους πρόκληση (έχει βάλει στοίχημα αν θα τον ρώταγες αυτό ακριβώς ), δια των γραπτών του, της δικής σου μπουρδοερώτησης!!! Στο τέλος έχω να σε διαβεβαιώσω ότι ο Ψιλός ΔΕΝ είναι νεόπλουτος αλλά ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ!!!!!!!!!!!!! σε όλα τα επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

Προς τι όλες αυτές οι παραινέσεις κύριε Ανδρέου ;;;; οι αραχωβίτες έχουν γνώση. Να είσαι καλά ευχαριστούμε.

παρνασσαρας είπε...

ο κυριος ανδρεου διακρινεταικαι ειναι οντως ζαπλουτος στο να ελισσεται με ολους,να τα εχει καλα με ολους,κινουμενος παντα στο παρασκηνιο.θα θυμησω πως εν μια νυκτι κουβαλησε τον αειμνηστο σιδηρα δινοντας την δημαρχια στη βαγγελιω,πως αποδομησε τον κρεμο ανεβαζοντας τον λεοντιο,πως αφησε τον τεως προεδρο μονο του να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια με τον λεοντιο κι αυτος το παιζε φιλος,πως βαλλει κατα πατσανταρα αλλα μπροστα ολα μελι γαλα,πως τους εξεθεσε ολους πηγαινοντας στη ντορα κι αναγκαζοντας τους απο υποχρεωση να τον ακολουθησουν,πως το παιζει φιλαρακι με ολους.εχεις δικιο σχολιαστη ειναι ζαπλουτος.πηγαινε τωρα να σε κερασει που τον υποστηριξες.και να μη ξεχναμε.2 φορες κατεβηκε δημοτικος συμβουλος.την πρωτη εκλεχηκε με το ζορι και την δευτερη ο τεως εσπρωχνε εσπρωχνε και τεταρτος βγηκε.για την ντορα ας μη μιλαμε καλυτερα.πατωσε.και μια φιλικη συμβουλη στον τεως προεδρο.δεν τον εχεις αναγκη,παραμερα τον.κακο σου κανει

Ο ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡ είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΧΕΙ ΑΦΗΓΗΘΕΙ Ο ΔΙΟΣ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΓΑΝ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ.ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ,ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ.ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟΙΟΥΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ.

μαθηματικος α είπε...

αφηστε τον ψηλο στην ησυχια του.δικαιωμα του να γραφει.δεν ενοχλει κανεναν,κι αλλωστε ουτε φιλοδοξιες εχει.οι μεγαλοι πολοι της αραχωβας ειναι αλλοι και σας τους ξαναγραφω.
1)ΣΚΛΗΡΗ ΔΕΞΙΑ φουρναρης κλπ οικονομακης που τον στηριξαν,φαντομ κλπ.350-400 ψηφοι
κοινο χαρακτηριστικο τους η αφεντρα η σ... που τους καθοδηγει και το μισος τους στον τεως που θεωρουν οτι απαρνηθηκε την παραταξη
2)ΠΑΣΟΚ χωρισμενο σε τρια κομματια διαλυμενοι τσακωνονται μεταξυ τους αλλα την 300 την εχουν

3)ΣΥΡΙΖΑ ανεμομαζωματα διαβολοσκορπισματα πολλοι συμπαθουντες αλλα οι επικεφαλης για κλαματα καμμια 200
4)στρατος τεως προεδρου.πανισχυρος ο τεως,coca cola,παρνασσος,φιλοι καλοι παντου κι εχθροι βεβαια,ολοι αναγνωριζουν οτι ειναι καθαρος.600 και πανω ανετα ολων των χρωματων

5)ακρα δεξια μην την υποτιματε 150 στο νερο

6)ΝΕΟΛΑΙΑ αδιευκρινηστη ψηφος κι εναι 400.μαλλον τον τεως βλεπω εδω γιατι μονο αυτον ξερουν

μνημων είπε...

μην σπερνετε ζιζανια ουτε διαχωριζετε ευθυνες.ψηλος και τεως μαζι βγαλανε τον λεοντιο,μαζι φερανε τον πατσανταρα.σε ψηφους δεν τον εχει αναγκη τον ψηλο ο σταθης,αλλα τον σεβεται.εδω εφτασε να εκτεθει στηριζοντας τον με τη ντορα αυτος που ακουγε μητσοτακεικο κι εστριβε.αν υποθεσουμε οτι ειναι κλικα ο ψηλος ειναι ο θεωρητικος κι ο τεως ο εκτελεστης.και προς το παρον στις δημοτικες ειναι αητητοι σαν διδυμο.να το θυμαστε αυτο.θα παιξει ρολο.

ΚΓ είπε...

ΚΆΠΟΤΕ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΤΙ ΕΣΤΙ ΨΗΛΟΣ.ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ.ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΨΗΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ.ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

η δεξιά ττης αράχωβας ήταν 70% κάποτε.ο κύριος ανδρέου και οι σύν αυτώ την έφτασαν 30.(δεν αναφέρομαι στον τέως διότι ουδέποτε κατ εμέ υπήρξε νεοδημοκράτης).

Ανώνυμος είπε...

...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΑΧΑ ΔΗΚΟΚΡΑΤΩΝ...ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ, ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΤΕΩΣ, ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΝΥΝ,ΑΛΛΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΤΕΧΝΑΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ....ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΧΤΟΠΟΙΟΥΝ,Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΠΕΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ, ΠΡΟΛΑΒΕ...ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ","ΚΟΜΑΤΑΡΧΕΣ", "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ" ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝΕ ΣΦΩΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ..!!!

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ είπε...

ΜΥΘΟΣ 1.οτι δεν θα κατεβει ο πτεραρχος δημαρχος.μολις λιγες μερες πριν εστειλε mail σε ολους τους υποψηφιους του στις προηγουμενες εκλογες πλην τεως καλωντας τους να συζητησουν για το μελλον του δημου
ΜΥΘΟΣ 2.οτι θα κολωσει η ευαγγελια να κατεβει εστω και με το συριζα.εστω και χαμενη απο χερι.βρε αρχηγος ναναι κι οτι ναναι
ΜΥΘΟΣ 3.οτι δεν θα ναι ο σταθης υποψηφιος δημαρχος.τους εχει τοσο αχτι που και συμβουλος θα κατεβαινε.ποσο μαλλον που βλεπει οτι χωρις αυτον αντιπαλο θα κανει περιπατο η καγκελαρια οπως αποκαλει την δημαρχια