Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο Παρνασσός κυπελλούχος Βοιωτίας


Παρνασσός

Κυπελλούχος Βοιωτίας για το 2014 αναδείχθηκε ο Παρνασσός. Η ομάδα της Αράχωβας κέρδισε 3-0 την Θήβα στον τελικό και κατέκτησε το κύπελλο Βοιωτίας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.
Τρίτη και φαρμακερή ήταν αυτή για τον Παρνασσό. Μετά από δυο προηγούμενους τελικούς που δεν τα κατάφερε, την φετινή τρίτη φορά που έφτασε στη… βρύση ήπιε και νερό. Και φυσικά δίκαια στο τέλος η κατάκτηση του κυπέλλου πανηγυρίστηκε δεόντως από φιλάθλους, παράγοντες, προπονητή και ποδοσφαιριστές. Και για τον τεχνικό του Παρνασσού Γιάννη Μαρτιναίο αυτό είναι και το πρώτο τρόπαιο που κατακτά ως προπονητής στη Βοιωτία…
Και η κατάκτηση για τον Παρνασσό αποκτά και μεγαλύτερη αξία και σημασία αφού απέναντι του είχε την Θήβα την ομάδα με την πιο βαριά φανέλα αλλά και με πολλά τρόπαια στον θεσμό.
Μόνο που στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα της Αράχωβας ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ήταν η ομάδα που έδειξε πως «διψούσε» περισσότερο για να πάρει το πολυπόθητο τρόπαιο αφού ήταν και η πρώτη φορά που θα το έκανε.


Τελικός4Η ομάδα της Θήβας παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου και δεν είχε την ανάλογη διάθεση που χρειαζόταν ένας τέτοιος τελικός. Ίσως να αδικήθηκε και στη φάση του 34* που ακυρώθηκε γκολ του Ανυφαντή αλλά και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για τα πολλά νεύρα που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Παρ” όλα αυτά όσο μπορούσε το πάλεψε το παιχνίδι, προσπάθησε ειδικά στο α” ημίχρονο ενώ στην επανάληψη έδειξε οτι δεν είχε τις όποιες επιθετικές λύσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.
Ο Παρνασσός έδειξε πιο ποιοτικός και πολύ πιο αποτελεσματικός σκοράροντας σε οριακά σημεία του αγώνα αλλά και είχε σωστή διαχείριση όταν έπρεπε. Έτσι δικαιότατα κατέκτησε το κύπελλο και τώρα στοχεύει και στο πρώτο ντάμπλ της ιστορίας του.
Τέλος το ευχάριστο για τον τελικό είναι οτι τον παρακαλούθησαν πάρα πολλοί φίλαθλοι που κατέκλυσαν την κερκίδα του γηπέδου του Αγίου Σπυρίδωνα.
Φάσεις και Γκολ
Τελικός3
12* Σε κόρνερ του Λουκά Γκαλαμέλου ο Ανδρέας Κουρελής (φάση πάνω) με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτρούμπα κάνοντας το 1-0.
34* Σε σέντρα του Αγοραστού ο Ανυφαντής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάϊντ από τον βοηθό Γιάννη Φλώτσιο.
63* Σε σέντρα του Καρακατσάνη ο Τζίκας από πλεονεκτική θέση θα κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ.
65* Ο Τζίκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Θήβας πλάσαρε από πλάγια τον Κουτρούμπα και ο επερχόμενος Μαρτιναίος με πλασέ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.
75* Ο Τσοπανέλης έκανε τη σέντρα ο Βυλλιώτης από κοντά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Δημητράς σε καλή θέση μπλόκαρε τη μπάλα.
86* Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος επιβεβαιώνοντας τη δεινότητά του στο σκοράρισμα με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 3-0.
Από τον κυπελλούχο δεν μπορούμε να πούμε οτι υστέρησε κανείς. Κορυφαίοι πάντως οι Καράϊ, Καρακατσάνης, Κουρελής, Μαρτιναίος. Από την Θήβα κορυφαίοι οι Τσοπανέλης, Βυλλιώτης και Κουτσοδήμος.
Τελικός«Νευρικός» και «σφιγμένος» παρουσιάστηκε ο Γιώργος Μιχαηλίδης χωρίς ωστόσο να κάνει το μεγάλο λάθος παρά τις εκατέρωθεν διαμαρτυρίες. Χωρίς λάθη ο Βίκτωρας Χρήστου ενώ ο Γιάννης Φλώτσιος «ελέγχεται» για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ.
Τελικός1
Παρνασσός: Δημητράς, Καράϊ, Γκαλαμέλος Λ. (76* λ.τ. Διβόλης), Τσώνης, Κουρελής, Όλντασι, Καρακατσάνης, Γούλας, Καλλέργης (86* Μανώλης), Μαρτιναίος, Τζίκας (86* Λύτρας).
Στον πάγκο: Μυλωνάς, Καρβούνης, Τσαμανές, Βλάχος.
Τελικός2
Θήβα: Κουτρούμπας, Αγοραστός, Ρουπάκας, Τσατσαρώνης (48* λ.τ. Γιουβανάκης), Καραμπετιάν, Πλατής, Τσοπανέλης, Λάμπρου (89* Πήλιουρης), Βυλλιώτης, Ανυφαντής, Κουτσοδήμος.
Στον πάγκο: Τσιώλης, Πέτραινας, Βαρθαλάμης, Στυλιανού, Καλογεράκης.

 http://stereasports.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλπ μπραβο σ ολα τα παιδια της διοικησης που πηραν την ομαδα απο το μηδεν και την φτασαν 1 στη βοιωτια.προεδρε τελειωσε εκει η αποστολη σου.ωρα να εκπληρωσεις και την αλλη.οσο για το θρασος του δημαρχου να λθει να κανει την απονομη μονο μια λεξη ταιριαζει.ντροπη

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια