Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κρυφτό με το κράτος: Δεκάδες οι άφαντες δημοτικές επιχειρήσεις με αγνοούμενους υπαλλήλους

 Μόνο 350 από τις 761 επιχειρήσεις των δήμων έχουν μέχρι στιγμής απογραφεί. Πόρισμα του ΑΣΕΠ αποκαλύπτει τις παράνομες μονιμοποιήσεις. 
Τραγελαφικά φαινόμενα: 5 εργαζόμενοι και 9 τα μέλη του ΔΣ μιας από τις εταιρίες

Κρυφτούλι με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου συνεχίζουν να παίζουν δεκάδες αυτοδιοικητικές αρχές, αρνούμενες να αποστείλουν οικονομικά στοιχεία και αριθμό απασχολουμένων για εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", είναι ενδεικτικό ότι από τις 761 δημοτικές επιχειρήσεις που υποχρεούντο να απογραφούν έως τα τέλη του έτους, έχουν απογραφεί μόλις 350.
Οι υπόλοιπες 411 αγνόησαν τουλάχιστον πέντε επιστολές του υπ. Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, με τις οποίες τους ζητήθηκε άμεση καταγραφή οικονομικών στοιχείων των ΝΠΙΔ που συντηρούν, καθώς και τις προειδοποιήσεις του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι οι άφαντες δημοτικές επιχειρήσεις θα θεωρηθούν μη υπαρκτές και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε λουκέτα.
Την ίδια ώρα, περίπου 90 Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ ενημέρωσαν με επιστολές το υπουργείο Εσωτερικών ότι αρνούνται να αποστείλουν στοιχεία, κρίνοντας ότι η νομική τους οντότητα καθιστά το υπουργείο αναρμόδιο για κάθε έλεγχο επί των οικονομικών τους.

Έτσι, από τους εκτιμώμενους σε 12.700 υπαλλήλους δημοτικών επιχειρήσεων, το ελληνικό Δημόσιο γνωρίζει ποιους και για ποιες υπηρεσίες πληρώνει μόνο για 5.500. Οι υπόλοιποι περίπου 7.500 μοιάζουν δημοσιονομικώς αγνοούμενοι.
Ο τελικός αριθμός των απασχολούμενων στις δημοτικές επιχειρήσεις δεν αποκλείεται μάλιστα να κρύβει και εκπλήξεις, καθώς στη βάση δεδομένων του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για πολύ μικρότερο αριθμό απογραφεισών δημοτικών επιχειρήσεων, ο αριθμός απασχολουμένων έχει ήδη ανέλθει σε 5.817 υπαλλήλους αορίστους χρόνου και 7.870 εκτάκτους.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, πόρισμα του ΑΣΕΠ αποκαλύπτει τις παράνομες μονιμοποιήσεις.
Στο φως έρχονται τραγελαφικά φαινόμενα, όπως οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης να είναι πέντε και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής εννέα!

http://news247.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;

Ανώνυμος είπε...

Απο την δικια μας εγινε κανενας παρανομος μονιμος?

ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Άστο καλύτερά μεγαλο φαγοποτι

Ανώνυμος είπε...

Εδω σε κάποιους δεν υπάρχουν πρωτοκολλα ορκομωσιας