Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαίνια για το χιονοδρομικό Παρνασσού με νέους σταθμούς και αναβατήρες


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των έργων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, το οποίο «εγκαινιάζει» τη λειτουργία του για τη χειμερινή περίοδο 2014-15 στις 20 Δεκεμβρίου.

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου που υλοποιεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσω ΕΣΠΑ σε συνεργασία με άλλους φορείς ανακοίνωσε ότι για έβδομη διαδοχική χρονιά η τιμολογιακή πολιτική θα παραμείνει ίδια για τους χρήστες του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ θα συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι παρεχόμενες εκπτώσεις. Η πρώτη φάση του προγράμματος προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ περιελάμβανε τη δημιουργία νέων σύγχρονων σταθμών και αναβατήρων. Χάρη στις δυνατότητες του νέου αναβατήρα τύπου Combi, κάθε επισκέπτης επιβιβαζόμενος σε μία γόνδολα στον κάτω σταθμό, που έχει υψόμετρο 1.750 μ. μπορεί πλέον να φθάνει απευθείας στην κορυφή Κελάρια των 2.250 μ. σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Για την ασφαλή επιβίβαση των χιονοδρόμων στις εξαθέσιες καρέκλες του αναβατήρα Βάκχου εγκαταστάθηκε ειδικός αυτόματος κυλιόμενος διάδρομος. Επίσης, διαμορφώθηκε μία νέα πίστα (Αφροδίτη Νο 1α) με μεγάλο πλάτος, η οποία προσφέρεται για καλούς χιονοδρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός για τη δεύτερη φάση του προγράμματος εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου στη θέση Φτερόλακα θα ξεπεράσει τα 13,6 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα το ποσοστό απορρόφησης από τον προϋπολογισμό της δεύτερης φάσης του προγράμματος έχει φθάσει σε ποσοστό 15%. Τα έργα αυτής της φάσης αναμένεται να ολοκληρωθούν
τον Νοέμβριο του 2015, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτη φάση εκσυγχρονισμού. Τα έργα της δεύτερης φάσης περιλαμβάνουν δύο αναβατήρες Ερμής - Ηνίοχος που θα αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των περιοχών Κελάρια και Φτερόλακα.

Επιπλέον, έχει αδειοδοτηθεί η εγκατάσταση αιολικού πάρκου για την εξασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας του χιονοδρομικού. Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ, η συνολική επένδυση γίνεται με κύριους στόχους την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, τη βιώσιμη διαχείριση της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, την ανάδειξη του ορεινού όγκου του Παρνασσού, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την επιμήκυνση της σεζόν και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

 http://www.kathimerini.gr

12 σχόλια:

ΖΕΜΕΝΙΟΣ είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ?ΑΥΤΟ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ....ΑΜΑ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ρε φίλε, τι πρόβλημα εχεις με τους τοπικούς εργολάβους; Θα σου φέρουμε τον ακτορα για να το φτιαξει

georgiou speaking είπε...

georgiou speaking,καλές γιορτές να χουμε αλάνια και στους νέους δημοτικούς άρχοντες καλές επιτυχίες.βλέπω κάτι κινείται αλλά είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα.κατά τα άλλα στα μπλόγκ δεν αλλάζει τίποτε.άλλος βρίζει τον μηχανόβιο αντιδήμαρχο άλλος τον λαγοπόδαρο κι όλοι μαζί τον πρόεδρο που τον θεωρούν ηθικό και φυσικό αυτουργό που ξαναξαναξαναχάσαν οι πολίτες του μαρτυρικού.Κι ενα ενδιαφέρον στατιστικό αθλητικό πρόεδρε έτσι για να σε φτιάξω. απο τότε που οι μαρτυρικοί σε βρίζουν ούτε ισοπαλία δεν έχει σταυρώσει ο αμβρυσσέας απο τον παρνασσό.μέσα έξω χάνει.παντα τέτοια.τον κοντό και τα μάτια σας .δεν μιλάει πολύ στα συμβούλια αλλά ανύπαρκτος δεν είναι.Απλά είχε συνηθίσει να παίζει στο βαλκανικό κύπελλο και του πέρφτει λίγο βαρύ το τσαμπιονς ληγκ.καλή χρονιά να χουμε

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΜΕΝΙΕ υποτιθέμενος εργολάβος!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ήταν ο τάτσι μίτσι κότσι, αλλά μόνο στα χαρτιά, γιατί το έργο δεν έγινε ΠΟΤΕ μόνο τα λεφτά μάλλον πληρώθηκαν , αλλά για άλλους λόγους!!!! Όσο για τον Πρόεδρο μην τον ρωτάς , δεν θέλει να ξέρει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Τσοπάνε σου έστειλα αυτό το μήνυμα , το οποίο ΔΕΝ δημοσίευσες. Φαντάζομαι ότι θα έχεις τους λόγους σου!!! Όμως αν κάνεις τον κόπο να ρωτήσεις θα μάθεις ότι το συγκεκριμένο έργο δεν έγινε ποτέ. Όμως υπάρχει ένταλμα πληρωμής του έργου τον περασμένο Ιούνιο! και μάλιστα δημοσιευμένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Υπάρχει επίσης δεύτερο ένταλμα, για τον ίδιο λόγο, το οποίο δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Σεπτέμβριο και ΔΕΝ εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα, γι’ αυτό και γύρισε πίσω, με αποτέλεσμα να το κατεβάσουν και από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αυτά όλα δεν είναι κρυφά τα λένε σε κάθε ΔΣ κάποιοι σύμβουλοι και είναι γραμμένα στα πρακτικά. Αγαπητέ Τσοπάνε, από λάθος νομίζω, έχεις ταυτίσει το συμφέρον του Δήμου με αυτό μερικών Συμβούλων τους οποίους και προσπαθείς (κακώς) να προστατέψεις. Πολλοί από αυτούς επειδή από το 2010 μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει δεκάρα (ως επαγγελματίες ) στο Δήμο, μετέρχονται διαφόρων κόλπων για να το αποφύγουν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι του χρόνου παραγράφονται τα χρέη του 2010!

φοιτητης είπε...

Εγω ενα εχω να πω ,βλεπω δημοτικους αρχοντες στην αγορα κι οχι εξαφανισμενους,βλεπω εκδηλωσεις βλεπω να φτιαχνονται τα πεζοδρομια,οι δρομοι,ν αποκαθισταται η αισθητικη του χωριου μας και βλεπω και να ναι μονιασμενοι στην Αραχωβα που ξερω.Επισης τους βλεπω κοντα στους συλλογους οποτε ειμαι αισιοδοξος.Πιστευω οτι αυτη η δημοτικη αρχη θα πετυχει γιατι εχει κανει καλο καταμερισμο αρμοδιοτητων πραγμα απαραιτητο στο συγχρονο management.κε Δημαρχε και κ δημοτικοι συμβουλοι το νου σας τωρα στις γιορτες που θα ναι πολυς ο κοσμος και το χωριο μας θα δωσει εξετασεις.Ολοι εμεις που σας στηριξαμε και ειδικα οι νεοι εχουμε προσδοκιες.καλες γιορτες

Πραγματικός Φοιτητής είπε...

Τίποτα δεν έχει αλλάξει, όπως ήταν παλιά είναι και τώρα. Η ανακύκλωση δεν λειτουργεί, τα σκουπίδια με το ζόρι μαζεύονται, κανένα έργο δεν γίνετε, οι σύμβουλοι είναι χωρισμένοι σε εκατό κομμάτια, αρκετοί σύμβουλοι κατηγορούνται για ασυμβίβαστο, ο δήμαρχος μάλλον είναι λίγος και αδυνατεί να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του (φαίνετε, όπως λένε, στα συμβούλια που είναι στον κόσμο του). Ένα μόνο πάει καλά, οι παράτες. Σε αυτό ο πρόεδρος είναι μανούλα.

Ανώνυμος είπε...

Καλές είναι οι μέχρι στιγμής κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής,ειδικά το φτιάξιμο των πεζοδρομίων και η διαγράμμιση.
Βέβαια ορισμένοι ή δεν γνωρίζουν τους νόμους ή ( πολύ χειρότερο ) δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.
Το άσχημο είναι η νοοτροπία που έχουν αυτοί οι ''άξεστοι'' να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους πάνω στα πεζοδρόμια, είτε για να πάνε στην τράπεζα,είτε για να ξεφορτώσουν, είτε για καφέ κ.τ.λ..
Δεν υπολογίζουν ούτε τους πεζούς ( που αναγκαστικά κατεβαίνουν στο δρόμο, τα παιδιά δε, κινδυνεύουν κάθε στιγμή να παρασυρθούν από τα αυτοκίνητα ) αλλά ούτε και τους υπόλοιπους οδηγούς που αναγκάζονται για 1-2 ''τενεκέδες'' να μην μπορούν να περάσουν και να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Πιστεύω ότι κάτι θα πρέπει να γίνει πάνω σ'αυτό το θέμα, ειδικά τώρα που το χωριό θα έχει αρκετή κίνηση και η εικόνα ενός δρόμου με παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, δεν τιμάει κανέναν από εμάς και δημιουργεί άσχημη εικόνα της Αράχωβας στους επισκέπτες της.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικέ Φοιτητή, είσαι και ακαδημαϊκός πολίτης ....ενα μονο σου γράφω :

"Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ είπε...

αν γραφεις το φαινεται και τι γινεται με ε τιτε οχι πραγματικος φοιτητης δεν εισαι αλλα κατσαπλιας..παράτα θηλυκό=

θεαματική εκδήλωση που αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό...οντως κανουμε θεαματικες εκδηλωσεις..υπομονη

Ανώνυμος είπε...

Προχθές έξω από το λαογραφικό, φοιτητή, και επάνω στην κίτρινη γραμμή, παρκαρισμένος ο δήμαρχος! Έτσι για τα καλορίζικα! Να μην αναφέρω το τί γίνεται στη Λάκα.....Τοιχαίο? δε νομίζω....καλές γιορτές!!!!

Ανώνυμος είπε...

21 Δεκεμβρίου 2014 - 4:28 μ.μ. ΗΘΙΚΕ εσυ δεν εχεις ΠΟΤΕ παρκαρει σε πεζοδρόμιο ,δεν εχεις προσπεράσει ΠΟΤΕ σε διπλή γραμμή,τηρεις ολες τις οδικές σημάνσεις και τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. ;;;;;;;;

ΕΥΓΕ ...ΕΥΓΕ

υγ. Δήμαρχε μην ξεχνάς την περίφημη φράση : «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια» ...για να μην ακούς τα σκολιανά σου!!!!!!!

τα κουδουνια είπε...

τα δυο σκληρα κομματικα στελεχη του συριζα κι ακολουθοι του βουλευτη καταψηφισαν χθες στον προυπολογισμο και παραλιγο να γινει πατατρακ.στο διαλυμενο βασιλειο της δημοτικης αρχης αρχισαν να ξεσκεπαζονται ενας ενας.ο προεδρος δεν ηταν εκει να ζητησει διαλλειμα και να τα μαγειρεψει ,ο δημαρχος ως νεος βουδας απλως παρακολουθουσε.αναψτε κανα καιρι στον πτεραρχο γιατι σημερα θα σας βαραγαν τα κουδουνια