Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εγκαίνια των γραφείων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών στη Λιβαδειά

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΕΣΥΝ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
Καθήκον μας να αντισταθούμε
Εγκαίνια των γραφείων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών στη Λιβαδειά, έγιναν το περασμένο Σάββατο
Στα 5 χρόνια παρουσίας και δράσης του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στη Βοιωτία ήδη έχει επιτευχθεί μια μεγάλη νίκη. Κατάφερε να οδηγήσει 45 παιδιά στα κέντρα απεξάρτησης «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων. Από αυτά απεξαρτήθηκαν τα 40. Το περασμένο Σάββατο, γιορτάστηκε άλλη μια νίκη, αποτέλεσμα της αδιάκοπης πάλης του και όλων των φορέων του νομού, ενάντια στα ναρκωτικά. Τα εγκαίνια του τριώροφου κτιρίου στη Λιβαδειά, που θα στεγάσει στο ισόγειο τις δραστηριότητες του ΕΣΥΝ και στον πρώτο και δεύτερο όροφο το πολιτιστικό κίνημα του νομού. Πρόκειται για ένα βήμα για την πρωτογενή πρόληψη που αντανακλά τη δουλειά χρόνων και την απήχηση που έχει στον κόσμο.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε των εγκαινίων, ο πρόεδρος του παραρτήματος Βοιωτίας του ΕΣΥΝ Θανάσης Γουργιώτης, κάλεσε τη νεολαία «να πετάξει στα σκουπίδια τα κάθε είδους υποκατάστατα και να παλέψει μαζί μας. Καλούμε τους γονείς να σηκώσουν το ανάστημά τους στην προσπάθεια που γίνεται για την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης. Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά: "μαλακά" ή "σκληρά" και τα υποκατάστατα. Εχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σ' αυτούς που θέλουν τη νεολαία μισοζαλισμένη, άνεργη, χωρίς αξίες, στόχους και οράματα. Πριν πέντε χρόνια ελάχιστοι άνθρωποι στο νομό ήξεραν πως υπάρχουν "στεγνά" προγράμματα απεξάρτησης. Με τη δράση μας ενημερώσαμε πλατιά τον κόσμο για τις αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά», υπογράμμισε και κάλεσε όλους να παλέψουν για να υλοποιηθεί σύντομα και ο στόχος για τη δημιουργία «στεγνού» θεραπευτικού προγράμματος.

Την κυβερνητική πολιτική για τα ναρκωτικά κατήγγειλε ο Ηλίας Μιχαλαρέας, πρόεδρος του ΕΣΥΝ, που η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει μέσω της προβολής σκανδάλων και οικονομικών ατασθαλιών, όπως επιχειρήθηκε πριν από λίγες μέρες με το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τον ΟΚΑΝΑ. Παράλληλα, ο Ηλ. Μιχαλαρέας αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, «ο οποίος έχει μετατραπεί σε "διακινητή" υποκατάστατων», καθώς και τη συνταγογράφηση υποκατάστατων είτε από γιατρούς του ΕΣΥ είτε στη συνέχεια από ιδιώτες γιατρούς... Επίσης, κατήγγειλε ότι έγινε βολιδοσκόπηση στο νομό από αντιπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών για τη δημιουργία ...προγραμμάτων «απεξάρτησης».
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος για τα Ναρκωτικά της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και πλήθος φορέων του νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης κ.ά.
http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: