Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το CERN οδηγός για το Πολυσύμπαν



Ομιλία του Δημήτρη Νανόπουλου στις 9 Μαρτίου


Το CERN οδηγός για το ΠολυσύμπανΤο πείραμα του CERN προετοιμάστηκε για περισσότερο από μία δεκαετία, ενώ για την πραγματοποίησή του απαιτήθηκαν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Τι και με ποιον τρόπο μπορεί να μας αποκαλύψει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων για τη δημιουργία του σύμπαντος και για τα θεμελιώδη φαινόμενα της Φυσικής;


Κεντρικό θέμα αυτής της ομιλίας θα είναι η πιθανή πειραματική διερεύνηση του Πολυσύμπαντος χρησιμοποιώντας τον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC) του CERN. Ο Δημήτρης Νανόπουλος θα παρουσιάσει μερικές καινούργιες ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ομάδα του στο Πανεπιστήμιο του Texas A&M, οι οποίες δίνουν μια πολύ συγκεκριμένη μορφή στην έννοια του Πολυσύμπαντος, δηλαδή της ύπαρξης ίσως και πιο πολλών από 10500 Σύμπαντα, όπως είναι γνωστό από τη θεωρία των Υπερχορδών.

Μια εντελώς νέα ματιά στη φυσική και στο Πολυσύμπαν αναδύεται και το LHC μπορεί να αποτελέσει έναν αναντικατάστατο κρίκο.

Ομιλητής: Δημήτρης Νανόπουλος: Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής, Πανεπιστήμιο Texas A&M (ΗΠΑ), Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 9 Μαρτίου 2011,  19:00 - 21:00, Αίθουσα εκθέσεων & διαλέξεων
www.newsbeast.gr 


Αφού ασχοληθήκαμε με τον κορυφαίο Δημήτρη Νανόπουλο σήμερα, να σας θυμίσω και το βίντεο απο την εκπομπή το κουτί της πανδώρας, όπου ο καθηγητής μιλά για τα Ελληνικά πανεπιστήμια.







Δεν υπάρχουν σχόλια: