Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Με φτιάχνει - Με χαλάει .

Με έφτιαξε η ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου.



Με χάλασαν αυτά που άκουσα και είδα.

9 σχόλια:

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο Κ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ BLOGS?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ?

ΤΗΛΕΜΠΟΥΓΑΤΣΑ είπε...

τι να κανει ρε ανωνυμε ο προεδρος αφου το συμβουλιο ηταν ON LINE και μετα θα του εγραφες οτι ολο κωλοτουμπες κανει.χαχαχαχαχαχαχαχα

δημ.συμβουλος είπε...

δεν επιτρεποταν προταση τετοια γιατι αποκλειστικο θεμα ηταν ο προυπολογισμος.το πε ο ανθρωπος

Ο …..Προϋπολογισμός! είπε...

Καλά ρε Βαγγελιώ, αφού είχατε τον προϋπολογισμό στα χέρια σας από την Πέμπτη, δεν μπορούσατε να του ρίξετε μια ματιά; Έπρεπε δηλαδή να παρουσιάσετε αυτό το θέαμα; Γιατί περί θεάματος επρόκειτο.
Και αν εσείς δεν τον μεταλαβαίνετε(τον προϋπολογισμό), ως μη οφείλετε βέβαια, γιατί δεν τον δώσατε σε κάποιον που γνωρίζει οικονομικά να τον διαβάσει και να σας βοηθήσει;
Εσύ, ψάχνοντας διέξοδο διαφυγής , στην αγωνία σου να σωθείς, ρώταγες αν γίνεται να ψηφιστεί κατ΄ άρθρο (λες και ο προϋπολογισμός είναι είδος χύμα μπακαλικής και μπορούμε να τον κόψουμε φέτες). Άραγε τι να είχες στο μυαλό σου εκείνη τη στιγμή; Μήπως ήθελες να τους κρατήσεις εκεί καμιά βδομάδα να ψηφίζουν ένα – ένα τα άρθρα;
Ο Γιαννέλος(μικρός) και ο Παπαστάθης σε μια προσπάθεια Λεονταρισμού(έχετε υπόψη σας παλικάρια ότι οι Λεονταρισμοί δεν ταιριάζουν στους γενναίους, έστω και στους υποτιθέμενους τέτοιους), ψήφισαν δυο τρις ενότητες ,εξαιρώντας το «ζουμί» αλλά και το πνεύμα αυτού του θεσμού ,κι αναθεμάμε αν έχουν καταλάβει τι αναφέρουν οι ενότητες που ψήφισαν αλλά και αυτές που δεν ψήφισαν. Κουκιά έτρωγαν , ρεβίθια μαρτύραγαν. Στον ίδιο χρόνο η Βαγγελιώ έτρεχε από πίσω τους στους διαδρόμους φωνάζοντας και προτρέποντάς τους να κρατήσουν τη ….. συνοχή της γραμμής.
Ο ……. Πράγιας (Κόμοδος)ήταν εκεί; Μάλλον απουσίαζε!!! Ή ίσως «τρούπαγε το πανί»!!!
Οι τρείς Διστομίτες κράτησαν σταθερά ψιλά τη σημαία της μισαλλοδοξίας ψελλίζοντας κάποιες ακαταλαβίστικες δικαιολογίες. Και αυτοί όμως διέσπασαν για πρώτη φορά το σκληρό πυρήνα της αντίδρασης και διαιρέθηκαν, άλλος για Χίο τράβηξε ψηφίζοντας όχι σε όλα και οι άλλοι δυό για ….. Μυτιλήνη(είπαν όχι ακόμα και στις δαπάνες για το μνημόσυνο της σφαγής) , πουλώντας εκδούλευση στη Βαγγελιώ προσχωρώντας στην άποψη του ποδαριού που επινόησε πετυχαίνοντας να δώσει διαστάσεις Δονκιχωτικής αντιπολίτευσης στο σοβαρότερο συμβούλιο της χρονιάς .
Ο Βαλαούρας είπε ότι ……. Δεν του δώσανε να διαβάσει το χαρτί του προϋπολογισμού(αυτός τον ήθελε τυπωμένο , τρομάρα του, και γι΄αυτό δεν είχε άποψη.
Ο έτερος…. Καπαδόκης από την Αντίκυρα ο Σαμουήλ, ως άλλος προφήτης, εξέφερε κάποια ακαταλαβίστικα εσχατολογικά ραπίσματα, λες και ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι η αποκάλυψη του Ιωάννου(όποιος μας πει , τι είπε αυτός ο άνθρωπος στο ένα λεπτό που δικαιούταν, θα παραλάβει δίπλωμα μετά έπαίνου μεταφραστή κορακίστικων).
……….. Συνέχεια στο επόμενο!!!

Ο …..Προϋπολογισμός! είπε...

…………. Συνέχεια από το προηγούμενο!!!
Το κλου της βραδιάς ήταν ο εκ Στειρίου ορμώμενος ….. κ. Πάστρας . Αυτός, με ύφος γνώστη των απόκρυφων γραφών της Σιών, πρωτοτυπώντας και με παστρικό ύφος ξεστόμισε μια σημαντική λέξη, ψήφισε ΠΑΡΟΝ. Τώρα τι ήθελε να μας πει με αυτό ο ποιητής; η καρδούλα του το ξέρει, γιατί αν λάβουμε ως εξήγηση αυτό που είπε ότι….. τιμά τον κ. Λίτσο με αυτό το παρόν, τότε μάλλον βλέπω τον καλό Οικονομολόγο να του επιστρέφει αυτό τον εμπαιγμό της «παροντικής» ύπαρξής του ,συσκευασμένο σε σαλαμούρα, για να μαλακώνει και συνοδευόμενο από άπλυτες μαλαστούπες έτοιμες για χρήση.
Η συμπολίτευση διασώθηκε λόγω της άγνοιας αλλά και της πολιτικής ανυπαρξίας του «μορφώματος» που ακολουθεί την κ. Γρανιτσιώτη. Μπορεί να μίλησαν ελάχιστοι, όμως μερικές φορές η σιωπή σε ειδικά θέματα, πιστώνετε στο λογαριασμό αυτού που ακούει χωρίς να ομιλεί δίνοντάς του επιπλέον πόντους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα οφέλη της συμπολίτευσης αυξήθηκαν εκθετικά, λόγω της μετριότατης παρουσίας ολόκληρης της αντιπολίτευσης.
Φανταστείτε τώρα να τους είχε επιτρέψει ο κόσμος να διοικήσουν τι τραγική πλάκα θα εισπράτταμε.
Τελικά αυτός ο κόσμος, ο κυρίαρχος λαός ντε, πάντα δίκιο έχει!!!
Ξέχασα να γράψω για τον εκπρόσωπο της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως , ο οποίος με ύφος υποβασταζόμενου φαναριώτη (Μαυροκορδάτου) αλλά και παράστημα αντιγραμμένο από το Λιοντάρι της Χαιρώνειας, ΔΕΝ ψήφισε ούτε τις αμοιβές των εργαζομένων του Δήμου. Σιγά, κύριε εκπρόσωπε του κόμματος της Δικτατορίας του Προλεταριάτου, μην προοδεύσει κατά λάθος καμιά πόλη και χάσετε τους δεμένους στο παχνί περιδεείς ψηφοφόρους σας, διότι ως φαίνετε κι εσείς φοβάστε την «αξανάγλιστη» μεγάλη αδερφή του Περισσού όπως και την απώλεια των χρυσοφόρων στασιδιών της συνδικαλιστικής Πανώλης απ΄ όπου και σιτιστήκατε για χρόνια.
Τα γράφω όλ΄ αυτά γιατί πιστεύω ότι ο βασικός παράγοντας της καλής διοίκησης, ή αν θέλετε της χρηστής διοίκησης, εξαρτάτε σε μεγάλο βαθμό από την σοβαρή, ουσιαστική και συντεταγμένη αντιπολίτευση, η οποία δυστυχώς στο Δήμο μας εξαντλεί τα πυρομαχικά της σε ανούσιες ενστάσεις και σε αλαζονικές κραυγές.
Είμαστε άλλωστε καμένοι , εμείς οι Αραχωβίτες από τέτοιες κακές αντιπολιτεύσεις στο παρελθόν , που τολμώ να πω ότι συνέβαλαν στην παρακμή του θεσμού.

ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ είπε...

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ.ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 8,5 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΥΤΟΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΦΕΡΡΑΡΙ(ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ,ΜΙΧΟΣ Κ.Λ.Π)ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΒΑΛΑΟΥΡΑ,ΠΑΣΤΡΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΚΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ.Ο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΙ ΟΤΙ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ(ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΑΣ ΩΡΑ 18.00)

dis.7. είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΔΥΟ LIVE ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΄ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ΄. ΔΕ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ.

ΗΛΙΟΣ είπε...

Όσο ζούμε μαθαίνουμε σε αυτόν τον Δήμο τον Μέγα, που η συμπολίτευση πασχίζει να τον μικρύνει στο ύψος της, για να τον βλέπει. Ο/Η κ. ¨προϋπολογισμός¨ σε μια εκτενή ανάλυση διαπίστωσε, ότι για το χάλι του Δήμου, ευθύνεται η αντιπολίτευση και η συμπεριφορά της. Δηλαδή, όταν δεν ανεβαίνει ο γάιδαρος την ανηφόρα, φταίει η ουρά του!
Στον ΔΑΑ, όλα τα προβλήματα δεν λύνονται, γιατί η αντιπολίτευση δεν είναι ¨….σοβαρή, ουσιαστική και συντεταγμένη.¨ Η οποία αντιπολίτευση ¨ εξαντλεί τα πυρομαχικά της σε ανούσιες ενστάσεις και σε αλαζονικές κραυγές¨. Ομολογώ ότι τέτοιες μονόπλευρες απόψεις, ούτε ο Δήμαρχος δε θα εξέφραζε. Έψαξα με ενδιαφέρον να βρω μια λεξούλα για την συμπολίτευση, αλλά μάταια. ΤΊΠΟΤΑ. Φυσικό σκέφτηκα, γιατί όντως είναι ανύπαρκτη, αναμενόμενο συλλογίστηκα, γιατί τι να σχολιάσεις από ένα μπουλούκι βουβό, ασυντόνιστο και αναποτελεσματικό;
Για την ¨σπαζοκεφαλιά¨ και μόνο:
Για τα χρέη της Αράχοβας και της Αντίκυρας έσφαλαν οι αντιπολιτεύσεις των Δήμων αυτών;
Για το ¨ανούσιο¨ ΔΣ που έλαβε χώρα στην πόλη σου, καταπατώντας κάθε νόμο, άρθρο και διάταξη έφταιξε η αντιπολίτευση;
Για σένα οι κύριοι Λεόντιος, Μίχος, Γιαννέλος, θα είχαν μερίδιο ευθύνης, μόνο αν ήταν στην αντιπολίτευση;
Κύριε ή κυρία ¨προϋπολογισμός¨, στο επόμενο παραμύθι, για να είναι πιστευτό, πρέπει να έχει και δράκο!

στελιος είπε...

ηλιε τρομαρα σου.τελικα εισαι ασχετος.εχουμε και λεμε.τα χρεη της αντικυρας καμμια απολυτως σχεση με τον μιχο δεν εχουν και τη θητεια του.τα συντροφια σου τα δημιουργησαν.οταν ο γιανελος το 2009 καταψηφισε τον προυπολογισμο του λεοντιου τα αραχωβιτικα συντροφια σου τον ψηφισαν και περασε.για το διστομο κρατα μικρο καλαθι αν ειχε ελλειμα.οσο για την αντιπολιτευση πες μου αν τσακωνοντουσαν τι γραμμη θα τηρουσαν στους διαδρομους.