Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

"Πετάλι τιμής" για τους 218 σφαγιασθέντες στο Δίστομο‏





Δεκάδες ποδηλάτες από το Δίστομο -και όχι μόνο-  συμμετείχαν  φέτος στον 
''ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ'' που έγινε το Σάββατο προς τιμήν των 218  κατοίκων της μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας που σφαγιάσθηκαν πριν 69 χρόνια από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από μαζικούς φορείς του Διστόμου και η '' βόλτα''περιελάμβανε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και διαδρομές. Η βασική διαδρομή ξεκίνησε από την κάτω Πλατεία του Διστόμου και μέσα από διάφορους σηματοδοτημένους  και ασφαλείς δρόμους έφθασε μέχρι το γειτονικό Στείρι και πάλι πίσω,όπου χειροκροτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους.
Οι συμμετέχοντες στην 3η κατηγορία στον τερματισμό, άφησαν τα ποδήλατα  στο έδαφος και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς!  

"Όλοι,  μεγάλοι και μικροί, έδειξαν έναν απίστευτο σεβασμό  για αυτό που εκπροσωπούσε η συμμετοχή τους  και η συγκίνηση φάνηκε στα πρόσωπα όλων,  όταν τερμάτιζαν- χωρίς νικητές .Δεν ήταν ένας ''αγώνας'' αλλά  μια εκδήλωση τιμής  μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να γίνει ΘΕΣΜΟΣ για το όμορφο Δίστομο!!!", έγραψε στην προσωπική σελίδα της μια από τις συμμετέχουσες.

Οργανωτής ήταν ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και συνδιοργανωτές το Θεατρικό Εργαστήρι  ''Θεατροφρένεια'' και η Χορωδία ''Αμβρυσσός'', με υπεύθυνο της εκδήλωσης τον Δ. Ανέστη. Σημαντική η συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου,ενώ το αίσθημα ασφαλείας ενίσχυσε  και το - αχρείαστο τελικά - ασθενοφόρο. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: