Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πιο αιμοδιψείς από νονοί της νύχτας οι σύμβουλοι του Στουρνάρα. Eκδικούνται με νέα χαράτσια όσους τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους!



Συμπεριφορά πολιτικών-μαφιόζων. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να κατανοήσει την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε όσους τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους και πίστεψαν ότι ξεμπέρδεψαν. Ο κτηνώδης αμοραλισμός των συμβούλων του Στουρνάρα δεν έχει όρια.
 
Φόρους και χαράτσια λοιπόν θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι προχώρησαν, είτε στην τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, είτε στην τακτοποίηση αυθαιρέτων και νόμιζαν ότι είχαν «κλείσει» τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Φέτος θα κληθούν να δηλώσουν υποχρεωτικά τα τετραγωνικά μετρά που «τακτοποίησαν» στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε9. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που νόμιζαν ότι με την πληρωμή του προστίμου εξαντλήθηκε και η φορολογική υποχρέωσης για τα ακίνητα που τακτοποίησαν, καλούνται τώρα να δηλώσουν στην εφορία ότι έχουν μεγαλύτερο ακίνητο προς φορολόγηση.
Τι παραπάνω θα πληρώσουν όσοι τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους:



-ΦΑΠ του 2012 και του 2013.

- Τέλος ακίνητης περιουσίας.

- Ο ενιαίος φόρος ακινήτων που έρχεται το 2014.

Επίσης, όσοι τακτοποίησαν κάποιο ακίνητο θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά δημοτικά τέλη και μεγαλύτερα χαράτσια στην εφορία. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει και πληρέστερα στοιχεία για να επιβάλει, το 2014 το νέο φόρο που σχεδιάζεται για τα ακίνητα. Οι τακτοποιημένοι χώροι θα ενταχθούν στο έντυπο Ε9 και θα θεωρούνται ως κύριοι χώροι της κατοικίας και οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντική φορολογική επιβάρυνση.

Η διαφορά στη φορολόγηση θα είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα με κύριο χώρο βάσει συμβολαίου 85 τ.μ. και τακτοποιημένους χώρους 40 τ.μ. θα δηλωθεί στο Ε9 ως κατοικία με κύριους χώρους 125 τ.μ. και όχι ως επιφάνεια 85 τ.μ.


 http://www.kourdistoportocali.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

....ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ....