Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πέφτουν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ -Ποιες σχολές γκρεμίζονται και ποιες παραμένουν ψηλά

Πέφτουν οι βάσεις εισαγωγείς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ -Ποιες σχολές γκρεμίζονται και ποιες παρ


Τα πολύ δύσκολα θέματα στα οποία κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις οι υποψήφιοι, όπως στη Φυσική και τα Μαθηματικά ήταν και η βασική αιτία για την αναμενόμενη πτώση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, η πτώση των βάσεων αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των φυσικομαθηματικών και πολυτεχνικών σχολών.
Στο δεύτερο πεδίο θεωρείται σίγουρη η καθοδική πορεία και στα τμήματα Χημείας.
Στο τέταρτο πεδίο...
οι χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι οδηγούν σε πτώση των βάσεων στα τμήματα όπως Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Οι χειρότερες επιδόσεις σε Βιολογία και Χημεία και ο σταθερός αριθμός θέσεων στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δείχνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα ιατρικά τμήματα θα έχουν πτωτική πορεία.
Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση για τις περισσότερες σχολές στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Η πτώση θα είναι μεγαλύτερη σε τμήματα που εδρεύουν σε μεγάλες πόλεις (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.)
Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το Έθνος, δεν φαίνεται να διαφοροποιούνται ιδιαίτερα οι βάσεις στις υψηλόβαθμες Νομικές, σχολές και αυτές της Φιλολογίας και της Ψυχολογίας του 1ου επιστημονικού πεδίου, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις, να σημειωθεί και μικρή άνοδος των βάσεων.


http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: