Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Δεν υπάρχει σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό"

Τις τέσσερις ώρες που έμεινε κλειστή η Ακρόπολη, οι τουρίστες διοχετεύτηκαν στο Μουσείο. Οταν ξανάνοιξε, δημιουργήθηκε τεράστια ουρά για εισιτήριαΔιαβάστε τι αναφέρει γερμανικό οικονομικό περιοδικό για τον ελληνικό τουρισμό, που παρά τις ομορφιές της Ελλάδας, βαδίζει χωρίς πυξίδα

Τη κακή διαχείριση, τη διαφθορά και την απουσία πολιτικής θεωρεί υπεύθυνα για την "παράλυση" του ελληνικού τουρισμού το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι η χώρα έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να προσελκύσει κόσμο όλο τον χρόνο.

Τονίζεται ότι παρά το ότι ο συγκεκριμένος τομέας συνιστά το 15% του ΑΕΠ της χώρας, η πολιτική δεν του έχει δώσει την πρέπουσα σημασία.
Στον αντίποδα, η Τουρκία αναφέρεται ως παράδειγμα προς μίμηση, καθώς ανέπτυξε ένα επιτυχημένο σχέδιο για τους τουρισμό και οικοδόμησε υψηλής ποιότητας ξενοδοχεία ενώ στα μειονεκτήματα της Ελλάδας σημειώνεται η σύγχυση που έχει προκαλέσει ο ΕΟΤ, προβάλλοντας τη χώρα πότε ως Hellas και πότε ως Griechenland.
Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για μια μεγάλη τουριστική μονάδα στη Μεσσηνία, που αποτελεί φωτεινή εξαίρεση, καθώς λειτουργεί υποδειγματικά.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες φιλοξενούν στις ιστοσελίδες τους ρεπορτάζ και για την απεργία στην ελληνική ακτοπλοΐα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή εν μέσω του Ορθόδοξου Πάσχα προκαλεί ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό ενώ πολλοί τουρίστες αναγκάζονται να μεταθέσουν ή να ακυρώσουν το ταξίδι τους.

 http://news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΡΩΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΣΤΗΝ «ΜΕΚΚΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» (ΔΗΜΟΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ, ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ;;;) Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ, ΜΙΚΡΟΕΓΩΙΣΜΟΣ, ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ, ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ, ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ, ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ, ΦΙΛΑΡΧΙΑ....
ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΕΠΛΑΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.