Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Στον εισαγγελέα για τη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος

Eξηγήσεις για το κακούργημα της «ηθικής αυτουργίας σε απιστία» έδωσε χθες με την ιδιότητα του υπόπτου ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος  Μυτιληναίος.


Στον εισαγγελέα για τη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος
Η κλήση του επιχειρηματία εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης μετά από καταγγελίες ότι η «Αλουμίνιον» (συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου) οφείλει στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ περί τα 82 εκατομμύρια ευρώ!
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έδωσε επίσης εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για κακουργηματική απιστία και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός με τους οικονομικούς εισαγγελείς να βρίσκονται πλέον στο στάδιο αξιολόγησης των στοιχείων της δικογραφίας, προτού αποφασίσουν εάν θα  θέσουν την υπόθεση στο αρχείο ή θα ασκήσουν ποινική δίωξη στα εμπλεκόμενα πρόσωπα. 

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ τιμολογούσε το ρεύμα στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» με εξαιρετικά χαμηλό «αποικιοκρατικό τιμολόγιο» για το οποίο, τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πως αποτελεί κρατική οικονομική ενίσχυση που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες, η «Αλουμίνιον Ελλάδος» πέτυχε ευνοϊκή ρύθμιση μειώνοντας οφειλή προς τη ΔΕΗ από τα 107,6 εκατ. ευρώ στα 82,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα γινόταν λόγος για σκάνδαλο διακομματικού χαρακτήρα που ξεκίνησε επί υπουργίας Χρήστου Φώλια, συνεχίστηκε επί Τίνας Μπιρμπίλη και κατέληξε επί Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Από την πλευρά της η «Αλουμίνιον», υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπέρογκη τιμολόγηση ρεύματος, ότι το θέμα βρίσκεται στη διαιτησία με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ  ενώ η εταιρία έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να καθορίσει μία προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.
Σε παλαιότερη δε ανακοίνωσή του ο κ. Μυτιληναίος είχε υποστηρίξει ότι οι συνολικές οφειλές του δημοσίου προς τον Όμιλο συμφερόντων του ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. ευρώ.

 http://www.newsbomb.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανενα σχολιο, ετσι αγορια μου?
Αγωνηστες της πλακας,και της μπουρδολογιας.
ΚΟΝΤΟΠΑΝΤΕΛΟΝΑΔΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

για τον 11 Αυγούστου 2012 3:43 μ.μ.

Οδήγησε μας.
Σύρε τον χορό της επανάστασης για την μεγάλη ανατροπή.
Μακρυνοπαντελονά μου εσύ.

Άκου και την Μαρία Δημητριάδη-Στ' Άρματα, Στ' Άρματα για έμπνευση...

http://www.youtube.com/watch?v=E8Xftq0UORM

Ανώνυμος είπε...

Καμαρωτός καμαρωτός υπερήφανος κόκορας! Ο χθεσινός «σκραπατζής» σημερινός ιδιοκτήτης του Αλουμινίου της Ελλάδος. Το δημιούργημα του Λάμπρου, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες «σορτάκηδες» των Ελληνικών Ομολόγων και της πτώχευσης της Ελλάδος. Κάτω από τις φτερούγες του εκκολάφτηκε το «τέρας Πατσαντάρας» και οι συν αυτόν. Όλοι οι σύμβουλοι της Αντίκυρας δέχτηκαν να συμμετέχουν μετά από πρόσκληση του μεγαλοστελέχους και επ’ αδερφή γαμβρού. Το κακό είναι ότι παγιδεύτηκαν και άνθρωποι που νόμισαν ότι θα πρωτοστατήσουν σε κάτι το καινούργιο. Ατύχησαν. Ας πρόσεχαν!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο καιρός γαρ εγγύς

ΟΥΣΤ είπε...

11 Αυγουστου 3:43, ανεξαρτητα απο το τι θα γινει με τον μυτιληναιο, βαλε πλατη να κλεισει το μαγαζι, να ησυχασουμ ολοι μια και καλη, γιατι μας εχετ πρηξ ολοι με τις "κοντριτσες" σας! τοτε να δουμε και τους μαγγες και τους τσαμπα-μαγγες...

υ.γ. να μην ξεχασω, τι θελουμε αλουμινια και μπουρδες- με το αναπτυξιακο(!) συνεδριο στην αραχωβα θα δοθουν απαντησεις και λυσεις σε ΟΛΑ. τι κρισεις και υφεση!σ ολα θα βρεθει η λυση-οπως και πριν καμια 15ρια χρονια, με τους ιδιους μαγους περιπου......

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΝΩ.ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΖΩ.ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΤΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ.ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΝΩ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ.ΠΑΣ ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ.ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ? ΑΓΙΟΙ ? ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ? ΓΙΑΤΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το διακαίωμα στην εργασία ιερό..και σαφώς αδιαμφισβήτητο. Το δικαίωμα των υπολοίπων ¨μη εργαζομένων.. και υπό ανάλογη μεταχείριση" στην ζωή,στην δικαιοσύνη, στην αξιοπρέπεια και εν τέλει στην ΑΛΗΘΕΙΑ..στα @@@@@ μας.
Υ.Γ(@@@@@: παλιά παπούτσια μας)

Ανώνυμος είπε...

Ρε 10:29 για να έχεις δουλειά, ακόμα και τη μάνα σου είσαι έτοιμος να πουλήσεις . Σα’ δε’ ντρέπεσαι λέω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 9.46
ΚΑΤΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΟΧΙ.ΤΕΡΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις όλες τις προϋποθέσεις του μελλοντικού ρουφιάνου, αν δεν είσαι ήδη, για να διατηρήσεις την όποια δουλειά σου δώσανε είσαι έτοιμος για όποιο τίμημα. Γνωστή η ράτσα σου. Πάντως εγώ δεν έχω μείνει ποτέ χωρίς δουλειά γιατί δεν λέω όχι σε καμία νόμιμη δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 2.12 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΠΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ Η ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ . ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΝΟΜΙΜΕ Ε ΝΟΜΙΜΕ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ? ΜΕΙΝΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΜΩΣ ( ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΒΡΩ ΝΟΜΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΟΜΙΜΕ Ε ΝΟΜΙΜΕ.ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΙΝΕ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΕ? ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ? ΕΞΩ ΝΑ ΒΛΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

αληθεια τι εγινε εκεινο το "αναπτυξιακο" συνεδριο της αραχωβας αδερφια;

Ανώνυμος είπε...

Αν πράγματι χρωστάει 82 εκατομμύρια τότε θα πρέπει είτε να τα πληρώσει είτε το δημόσιο θα πρέπει να του πάρει το εργοστάσιο. Αρκετά πια να έχει ταλαιπωρήσει με όλη την μόλυνση της θάλασσας αυτό το εργοστάσιο.