Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

“Αθάνατο” κράτος. Επίσημα, οι ψηφοφόροι ξεπερνούν το σύνολο του λαού!!!!


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, που ανακοίνωσε επιτέλους χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας ανέρχεται σε 9.903.268 Ελληνίδες και Έλληνες (νεογέννητους, ανήλικους, ενήλικες).
Σύμφωνα τώρα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που αυτή τη στιγμή είναι ακόμα αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του, το εκλογικό σώμα της χώρας, δηλαδή οι άνω των 18 ετών Ελληνίδες και Έλληνες που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ανέρχεται σε 9.952.570 ενήλικες πολίτες.

Τι παρατηρούμε λοιπόν από τα επίσημα στοιχεία του κράτους – τραγέλαφος; Παρατηρούμε το πραγματικά απίστευτο…. για την ανθρώπινη παγκόσμια λογική, ότι το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το σύνολο του πληθυσμού κατά 49.302 ενήλικες ψηφοφόρους!!!!!! (9.952.570 -  9.903.268 = 49.302).
Νομίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως μνημείο ενός κράτους στο οποίο ανήλικοι δεν υπάρχουν. Είναι απλά φαντάσματα.
Τι συμβαίνει εδώ; 1) Δεν υπάρχουν ανήλικοι σ΄ αυτό το κράτος; 2) Ψηφίζουν άτομα που δεν είναι Έλληνες πολίτες;  3) Η ΕΛΣΤΑΤ δεν ξέρει τι της γίνεται και δεν έκανε καλά την απογραφή; 4) Δεν έχει γίνει διαγραφή των πεθαμένων από τους εκλογικούς καταλόγους, εδώ και έναν αιώνα;  Αν ισχύει το τελευταίο πως μπορούμε να μιλάμε για αποχή από τις εκλογές; Αν ισχύει το τελευταίο, μάλλον η συμμετοχή στις κάλπες ξεπερνά το 90%.
Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος υπεύθυνος σ’ αυτό το κράτος να απαντήσει στο λαό τι συμβαίνει;
Που είναι τα παιδιά του σ’ αυτό το κράτος, αφού το σύνολο του λαού υπολείπεται των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους;
Ακόμα πιστεύει στα σοβαρά έστω και ένας πολίτης της χώρας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που δεν ξέρει τι του γίνεται;
  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά, βάλτε επιτέλους το ριμάδι να δουλέψει λίγο..
Η απογραφή μετράει τον πληθυσμό των "παρόντων" τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο ώστε να μπορούν να απογραφούν οι απόντες στο εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων είναι απροσδιόριστος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο πληθυσμός του εξωτερικού παύει να είναι εγγεγραμμένος στα κιτάπια του κράτους, απλώς οι απογραφείς δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν..

Αντί να αμφισβητούμε τα νούμερα, καλύτερα είναι να προβληματιστούμε που ένας τόσος μεγάλος αριθμός Ελλήνων την κοπάνισε..

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς! Και μην δίνοντας την δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν όλοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί η αποχή στις εκλογές είναι 35%. Αν υπήρχε μυαλό στους κυβερνώντες η χώρα δεν θα λεγότανε Ελλάδα!