Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς! Φόβοι για τυφλές κατασχέσεις για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

- Χωρίς άδεια θα μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς το ΣΔΟΕ
- Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής, υποστηρίζει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

- Οι τράπεζες δε θα γνωρίζουν ποιοι πελάτες τους ελέγχονται
- Σε αναβρασμό μικροκαταθέτες μήπως γίνουν κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους
- Σε... πανικό και οι διακινητές μαύρου χρήματος που θα χάσουν το... άσυλο

Στον... ανένδοτο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στη φοροδιαφυγή φαίνεται πως επιτρέπονται όλα. Ακόμη και η πρόσβαση χωρίς άδεια και με συνοπτικές διαδικασίες σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.
Το ΣΔΟΕ ελπίζει πως μέσα στον επόμενο μήνα θα αποκτήσει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς. Τότε, θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών.

Στο στόχαστρο των... e-ράμπο του ΣΔΟΕ θα μπουν υποθέσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή παράνομου πλουτισμού, ανάμεσά τους και οι γνωστές... λίστες (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν)
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επιλεγμένη ομάδα διαπιστευμένων ελεγκτών θα αποκτά online πρόσβαση για να παρακολουθεί το ύψος των καταθέσεων και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.


Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν τη δικαιοδοσία να προχωρούν με διαδικασίες εξπρές στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και μάλιστα σε 24ωρη βάση!

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, αναφέρει τη δημοσίευμα, το πλεονέκτημα των ελεγκτών θα είναι πως οι κινήσεις τους θα γίνονται χωρίς να το γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιες οι τράπεζες! Και αυτό για να αποκλειστεί το ενδεχόμενοι οι καταθέτες να ενημερωθούν από την τράπεζα!
Αυτό φυσικά έχει προκαλέσει πανικό στους μικροκαταθέτες, που πιστεύουν πως αυτός είναι ένας τρόπος για να βάλει «χέρι» το κράτος στις καταθέσεις τους, κυρίως αν έχουν χρέη στο Δημόσιο.
Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έγιναν γνωστές αρκετές υποθέσεις «τυφλών» κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.


 http://www.newsit.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΗΛΙΚΑΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 4000 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΙΑΙΩΣ(ΚΑΘΑΡΑ)+ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΟΝΟΥΣ,ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ,ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΛΠ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ'ΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ)ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (π.χ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ)ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΟΥ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΩ ΓΙΑΤΙ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΘΗΣΑΥΡΙΖΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΟΥ;;;ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ.....

Ανώνυμος είπε...

βάλε χρυσά δόντια να τα τρώς κάθε μέρα να τα χαίρες